Vliegen naar Canada

Vertraging?

Door overmacht, zoals drukte in het luchtruim, stakingen (ook openbaar vervoer) of weersomstandigheden, kunnen vertragingen ontstaan. Mocht door dergelijke vertragingen bij heen- of terugreis aansluitend (openbaar) vervoer niet mogelijk zijn, dan zijn wij niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten.

Ons aanbod is samengesteld op basis van de vliegdagen en vertrektijden van de diverse maatschappijen zoals bekend bij het samenstellen van deze informatie. In verband met eventuele wijzigingen in de vluchtschema's kan het voorkomen dat wij de reisroute moeten wijzigen en het programma aan moeten passen. Je vluchtschema en reisprogramma zijn dus altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien dit het geval is, word je hiervan op de hoogte gebracht. De definitieve vluchttijden tijden ontvang je met je reisbescheiden.

De vluchttijden zijn van veel factoren afhankelijk. Deze worden bepaald door onder meer milieu- en geluidsnormen, weersomstandigheden, congestie in het luchtruim, militair vliegverkeer, alsook omstandigheden bij de luchtverkeersleiding. Wij hebben hier geen enkele invloed op. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor wijzigingen in het reisschema door vertragingen, etc. van luchtvaartmaatschappijen en hieruit voortvloeiende extra kosten en/of aanpassingen aan het programma.

Reistoestemming Canada (eTA)

eTA: Vlieg je naar Canada voor een bezoek korter dan 6 maanden, dan is het verplicht om online reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in Canada overstapt op de heen- of terugreis. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA). De eTA vraag je online aan en kost $7 per persoon (wijzigingen voorbehouden). De kosten betaal je per creditcard. De eTA is vijf jaar geldig. De toestemming vraag je aan via: www.etravelcanada.org/eta-apply

In principe krijg je direct autorisatie, soms kan het echter een aantal dagen duren. We raden daarom aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Canadese ambassade aan te vragen.

☝ In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Overstappen  in Amerika heen- en/of terugreis: Maak je tijdens je vlucht een overstap in Amerika, dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen! Dit geldt zowel voor de heen- als de terugvlucht.