Veelgestelde vragen

Algemeen

Spoednummer

Hebben jullie een noodnummer?
Ja, in een noodgeval kunt u bellen met  088-4450130. Dit is een noodtelefoonnummer van United Travel waar wij bij aangesloten zijn. Hier kunnen kosten voor in rekening gebracht worden.
 
Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 020-2101717 en  0611168772 en 0683423959. Beide  mobielenummers zijn ook te gebruiken via Whatsapp.

Boekingsprocedure

Boekingsprocedure

Boekingsprocedure

Indien Just be Travellers een reis voor je op maat samenstelt (bijvoorbeeld een vlucht met camperhuur of autohuur met één of meerdere hotelovernachtingen) dan gelden er andere annulerings- en wijzigingskosten dan de standaard ANVR voorwaarden. Indien je één of meerdere diensten uit de samengestelde reis wenst te annuleren of wijzigen, dan zijn de annulerings- en/of wijzigingskosten op aanvraag. Naast de annulerings- en/of wijzigingskosten van de desbetreffende leverancier(s) brengen wij administratiekosten in rekening. De annulerings- en wijzigingskosten kunnen per dienst/airline/touroperator/agent verschillen. Wij dienen ons dan ook te houden aan de boekingsvoorwaarden van de desbetreffende dienst. Boekingskosten blijven van toepassing.    

Betaalwijze

Hoe gaat de betaling?

Just be Travellers is een zelfstandig onderneming en aangesloten bij United Travel ; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471 en SGR 3642). Je boekt bij en betaalt aan United Travel (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 59901152).

Nadat je ons opdracht geeft om de reis te boeken, wordt de reis  definitief geboekt en ontvang je per omgaande een email met de boekingsbevestiging en betaallink (iDeal). Via deze link kun je de betaling per bank overmaken. 

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Download hier ons privacybeleid.

Algemene voorwaarden
Just be Travellers is een zelfstandig onderneming en aangesloten bij United Travel ; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471 en SGR 3642). Je boekt bij en betaalt aan United Travel (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 59901152).
Download hier de ANVR brochure en hier er onze ANVR reizigersvoorwaarden. 
Klik hier voor de SGR voorwaarden.

ANVR voorwaarden

ANVR Voorwaarden
Just be Travellers is een zelfstandig onderneming en aangesloten bij United Travel ; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471 en SGR 3642). Je boekt bij en betaalt aan United Travel (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 59901152).
Download hier de ANVR brochure en hier er onze ANVR reizigersvoorwaarden. 
Klik hier voor de SGR voorwaarden.

 

 

Aktievoorwaarden

Actievoorwaarden Verre Reizen Event Den Haag € 100,-

Actie voorwaarden Verre Reizen Event Den Haag € 100,- mei 2019.

Actievoorwaarden Cadeaubon € 100,- Vakantiebeurs 2019

Actie voorwaarden Cadeaubon € 100,-Vakantiebeurs 2019

 

Reischeque voorwaarden

klik hier voor de reischeque voorwaarden.

Vliegen

Reizen met kinderen?

Wanneer baby of kind?

Tot en met 1 jaar, op het moment van de heen- en terugreis, wordt een kind aangemerkt als baby, van 2 t/m 11 jaar als kind. Voor baby’s betaalt men over het algemeen 10 % van de ticketprijs.

Hebben alle airlines een babywiegje?

Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn babywiegjes aanwezig op aanvraag. Vraag hierna bij boeking.  In de regel zijn de wiegjes geschikt voor baby’s tot 65 centimeter en 10 kilogram.

Alleen reizen met een kind waarover je gezamenlijk gezag hebt / geen gezag hebt

Reis je met een kind naar het buitenland waarover je gezamenlijk het gezag hebt, of reis je met een kind waarover je geen gezag hebt, dan moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Je kunt hiervoor een formulier gebruiken van de Rijksoverheid. Ook dien je een aantal andere documenten te regelen.

Vereiste documenten:

 • ingevuld toestemmingsformulier
 • kopie van paspoort/ID-kaart van de toestemming gevende ter verificatie van de handtekening
 • internationaal uittreksel van de gemeentelijke basisregistratie (BRP) van het kind met daarop vermeld de oudergegevens óf de (internationale) geboorteakte van het kind
 • uittreksel gezag register en/of uitspraak van de rechter m.b.t. gezag en omgang
 • kopie van ouderschapsplan, indien opgesteld
Heeft mijn baby/kind ook inentingen nodig?

Bij een reis naar Amerika /Canada/Australië en Nieuw Zeeland zijn er geen inentingen nodig voor kinderen en baby’s. Wel raden wij aan om neusspray, ORS (tegen uitdroging) en paracetamol/zetpillen mee te nemen op reis. Het is verstandig om een medisch paspoort aan te vragen wanneer je kindje andere medicijnen gebruikt. Medicijnen mogen veelal mee aan boord. 

Is er babyvoeding te koop?

Ja, in alle grote supermarkten is voeding te koop voor baby’s. Ook luiers en andere spullen zijn er te verkrijgen. We raden je wel aan om zelf flessenvoeding mee te nemen. Gebruik voor het klaarmaken hiervan altijd bron- of mineraalwater uit gekochte flessen en geen water uit de kraan.

Krijgen kinderen eigen stoel in vliegtuig?

Baby’s t/m 1 jaar hebben geen eigen stoel, zij zitten tijdens de vlucht op schoot bij een van de ouders/verzorgers. Het is ook mogelijk om een stoel voor een baby te reserveren. In dat geval wordt voor de prijs van het vliegticket het kindertarief aangehouden.  Kinderen vanaf 2 jaar krijgen standaard een eigen stoel in het vliegtuig.

Maxi-Cosi mee aan boord het vliegtuig?

Wanneer de baby geen eigen stoel heeft, mag de Maxi-Cosi niet mee aan boord. Deze mag wel mee als ingecheckte bagage. Wanneer de baby een eigen stoel heeft, mag de Maxi-Cosi wel mee. Meestal kan men de Maxi-Cosi in de eigen stoel plaatsen. Check bij de airline naar de juiste afmetingen. Sommige airlines accepteren alleen zitjes met een Canadees/ Amerikaans keurmerk.

Mogen mijn kinderen ook bagage meenemen?

De regels voor bagage verschillen per vliegmaatschappij. Check voor de actuele informatie de website van de airline. Maar dit zijn standaardregels voor baby’s. Voor kinderen worden dezelfde regels gehanteerd als voor volwassenen.

 • 10 kg handbagage voor babyverzorging en -voeding. De maximale afmetingen zijn 55 x 35 x 25 cm.
 • Een kinderwagen/buggy die opvouwbaar is, mag mee tot aan de gate en gaat vanaf daar in het ruim van het vliegtuig.
 • Maximaal 10 kg ruimbagage mag ingecheckt worden voor de baby.
Kan ik een autostoeltje meenemen?

Ja, je kunt je eigen autostoeltje meenemen als ruimbagage. Het is vaak niet mogelijk om een autostoeltje te huren bij de camperverhuurders. 

Vliegticketverzekering

Wat is een vliegticketverzekering?

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor. Vliegtuigmaatschappijen komen in financiële problemen en gaan zelfs failliet. Dan ben je je ticket kwijt. Met de Unigarant Vliegticketverzekering krijg je je geld terug (tot max € 1500,- p.p.). Zodat je een nieuw ticket kunt kopen en je geplande reis tóch kunt maken. Een rustig idee!

Klik hier voor de vliegticketverzekering voorwaarden.

Vertraging

Vertragingen?

Door overmacht, zoals drukte in het luchtruim, stakingen (ook openbaar vervoer) of weersomstandigheden, kunnen vertragingen ontstaan. Mocht door dergelijke vertragingen bij heen- of terugreis aansluitend (openbaar) vervoer niet mogelijk zijn, dan zijn wij niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten.

Schemawijzigingen en/of annulering

Schemawijziging?

Ons aanbod is samengesteld op basis van de vliegdagen en vertrektijden van de diverse maatschappijen zoals bekend bij het samenstellen van deze informatie. In verband met eventuele wijzigingen in de vluchtschema's kan het voorkomen dat wij de reisroute moeten wijzigen en het programma aan moeten passen. Uw vluchtschema en reisprogramma zijn dus altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien dit het geval is, wordt u of uw boekingskantoor hiervan op de hoogte gebracht. De definitieve vluchttijden tijden ontvangt u met uw reisbescheiden. De vluchttijden zijn van veel factoren afhankelijk. Deze worden bepaald door onder meer milieu- en geluidsnormen, weersomstandigheden, congestie in het luchtruim, militair vliegverkeer, alsook omstandigheden bij de luchtverkeersleiding. Wij hebben hier geen enkele invloed op. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor wijzigingen in het reisschema door vertragingen, etc. van luchtvaartmaatschappijen en hieruit voortvloeiende extra kosten en/of aanpassingen aan het programma.

Camperhuur

USA

Heb ik een visum nodig voor Amerika?

Reistoestemming Amerika (ESTA)

ESTA: Kom je per vliegtuig of per cruiseschip de VS binnen voor een kort bezoek van maximaal 90 dagen, dan ben je verplicht om een ESTA aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen. Ga je naar Canada en steek je per ferry/auto/camper de Amerikaanse grens over, dan volstaat alleen een geldig paspoort! Vlieg je naar Canada met een overstap in Amerika, dan moet je wél een ESTA aanvragen. Je reistoestemming kun je hier aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten zijn $ 14, - (wijzigingen voorbehouden) per persoon, doe alleen per creditcard betaald kunnen worden. In principe krijg je direct autorisatie,  soms kan het bij drukte echter een aantal dagen duren. We raden aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Amerikaanse ambassade aan te vragen.

In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Geldigheid: De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je paspoort verlopen is. Ga je binnen 2 jaar meerdere keren naar Amerika kun je je verblijfplaats aanpassen, maar dat is niet verplicht.

Wat is winterizen?

Als je in de wintermaanden met een camper door Amerika of Canada reist, hebben de meeste camperverhuurders de campers winterklaar gemaakt. Dat betekent dat de watersystemen van de camper leeggemaakt zijn om te voorkomen dat ze bevriezen. Je kunt dan geen gebruik maken van het water om bijvoorbeeld te douchen en (af) te wassen. Je bent dan aangewezen op de voorzieningen van de camping. Bij de wegbrengspecials met vertrek in maart – april zijn de campers vaak gewinterized. Het (de-)winterizen moet altijd door een autogarage gebeuren. Vraag bij de verhuurder voor vertrek waar je dit kan doen.

Zijn een campingtafel & stoelen inbegrepen in de huurprijs?

Een campingtafel is bijna altijd bij de prijs inbegrepen. Stoelen zijn bij te huren. Op veel campings (zeker in de USA & Canada) heeft bijna elke staanplaats een vaste picknicktafel. Ook kan je bijv. bij de Walmart stoeltjes aanschaffen.

De camping in het nationale park is vol, wat nu?

Er zijn buiten de nationale parken genoeg alternatieve campings. Deze campings zijn iets duurder, maar hebben meer voorzieningen zoals water/elektra aansluiting.

Wat zijn back-in en pull-thru plaatsen?

Op campings zie je vaak verschillende soorten kampeerplaatsen bijv: back-in en pull-thru. Bij een back-in plaats moet je de camper achteruit of voorin inparkeren. Bij een pull-thru rijd je de camper vooruit erin en kun je kunt via de achterkant de plek weer uitrijden.

Is er voldoende opbergruimte in de camper?

Dat is afhankelijk van het campertype dat je boekt. Een klein kampeerbusje heeft uiteraard minder bergruimte dan een grote gezinscamper. Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk zachte en geen harde koffers mee te nemen. Verhuurders bieden soms de mogelijkheid je lege koffers (op eigen risico) op de locatie achter te laten tijdens je reis, mits je natuurlijk de camper op dezelfde plek ophaalt en inlevert.

Wat betekent full hook up?

Op een full hook-up plek zijn alle voorzieningen voor een camper. De camper kun je aansluiten op elektriciteit, water en riolering.

Waarvoor heb ik een generator nodig?

Wanneer je de camper aansluit op de stroomvoorziening van de camping, werkt de apparatuur op stroom. Als je onderweg bent of op een camping staat zonder voorzieningen en niet aangesloten bent stroomvoorziening, werken de apparaten op de camper accu. Wanneer je bijvoorbeeld de airconditioning of magnetron gebruikt, kun je gebruik maken van de generator. De kosten van het generatorverbruik verschillen per verhuurder. Over het algemeen is onze ervaring dat je de generator weinig hoeft te gebruiken. Let op dat op sommige campings in de nationale parken het niet toestaan is de hele nacht de generator aan te hebben i.v.m. geluidsoverlast.

Kan ik voor vertrek al een park pas kopen?

Als je meerdere nationale parken bezoekt in Amerika of Canada, is het voordelig om een parkpas aan te schaffen. De pas in Amerika bijvoorbeeld kost  $ 80,- ( wijzigingen voorbehouden) die heb je er al uit wanneer je 4 of 5 parken bezoekt. Wanneer je bij het eerste park aankomt, kun je de pass kopen. Deze is daarna een jaar geldig.

Is het mogelijk om een transfer vanaf mijn hotel te krijgen?

Sommige camperverhuurders bieden een transfer aan vanaf hotel of luchthaven. Kijk bij de verhuurder voor de mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij desgewenst de eerste of meerdere hotelovernachtingen voor u boeken.

Wat zijn de kosten voor brandstof?

Bij het plannen van je camperreis is het ook verstandig om rekening te houden met de brandstofkosten. Campers verbruiken meer brandstof dan auto’s. Afhankelijk van de grootte van de camper is het verbruik 1 op 5. Op de site Gasbuddy  kun je de actuele prijzen zien.

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Je mag alle type campers in Amerika en Canada besturen met een geldig B-rijbewijs. Minimum leeftijd is 21 jaar.  

Hebben wij een internationaal rijbewijs nodig?

Een B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een huurauto of camper.  Sommige camperverhuurders raden het ook aan om deze bij je te hebben. Huur je een camper in Amerika via Apollo, dan is een internationaal rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. 

Wat is preparation fee?

'Prep Fee' houdt in dat de camper ‘rijklaar’ wordt gemaakt. De camperverhuurder zorgt ervoor dat de camper schoon is, de motor nagekeken, de water tanks leeg zijn, de banden en ruiten van de camper worden nagekeken op scahde en dat de gasflessen vol zijn.

 

 

Wat zijn inventarissen?

De camperinventaris (convenience kit) bestaat uit o.a. een pannenset, bestek, borden, bekers, glazen, schoonmaakartikelen, bezem, een EHBO doos, toilet chemicaliën, routekaarten en een brandblusser.

De persoonlijke inventaris (personal kit) bestaat uit o.a. beddengoed (lakens, dekens, kussens, kussenslopen), (was)handdoeken en theedoeken.
 

 

 

Moet ik campings van te voren reserveren?

Het is aan te raden om vooraf al campings te boeken. Niet altijd en overal is dit nodig, sommige populaire plekken zijn in de weekenden en hoogseizoen ruim van te voren volgeboekt. Voorkom teleurstellingen en boek daarom vooraf al je campingovernachtingen. Je kunt veelal campings 6 maanden van te voren reserveren.

 

 

Kan ik de camper direct na aankomst ophalen?
In Amerika & Canada is het echter in de meeste gevallen verplicht om de eerste nacht na aankomst in een hotel door te brengen. Daarnaast werken de meeste verhuurders met vaste ophaal- en inlevertijden. Kijk bij de verhuurders voor de ophaal- en inlevertijden.
Pech onderweg? Wat nu?

Bij pech onderweg bel je direct de camperverhuurder om te vertellen wat er aan de hand is. De meeste verhuurders hebben een 24/7 noodservice maar als dat niet het geval is, zul je moeten wachten tot de volgende dag. Vaak staat er een telefoonnummer op de sleutelhanger van de campersleutels. Afhankelijk van het probleem sturen ze je meestal naar de dichtstbijzijnde garage of indien je niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen. Als er telefonisch contact is geweest en je kunt zelf een kleine reparatie doen, ( bijv lampje verwisselen) bewaar de bon dan goed. Deze wordt dan bij inleveren van de camper verrekend. Noteer altijd met wie je telefonisch contact hebt gehad om discussies te voorkomen. Lees voor vertrek goed de voorwaarden van de verhuurder door. Als je met pech komt te staan in een gebied waar het reizen met camper niet is toegestaan, dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening. Denk bijvoorbeeld aan onverharde wegen of Death Valley in de zomermaanden.

Ik heb meer/minder mijl gereden. Wat nu?

Wanneer je meer mijlen hebt gereden dan afgesproken, moet je bij inleveren van de camper de extra mijlen betalen De kosten verschillen per verhuurder. Je ontvangt geen restitutie van de niet gebruikte mijlen.

Welke stroomsterkte moet ik kiezen op de camping?

Bij reservering van een camping plek in Amerika en Canada moet je aangeven hoeveel ampère voor elektra je wilt. De laagste (30 amp) is al voldoende.

Mag mij huisdier mee in de camper?

Er zijn weinig verhuurders die toestaan dat er een huisdier wordt meegenomen. Bij Cruise America is het met voorafgaande toestemming wel mogelijk. Soms wordt er bij andere verhuurders een uitzondering gemaakt voor hulphonden.

Hoe zit het met WIFI?

Sommige verhuurders bieden WIFI aan voor in de camper. De WIFI is meestal beperkt in gebruik en tegen extra kosten kunnen er meer gigabytes internet aangeschaft worden. Op veel campings bieden betaalde of gratis Wifi aan.

Heeft de camper een navigatie?

Er zijn enkele verhuurders die navigatiesystemen aanbieden tegen kosten. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Je kunt er de actuele kaart van land van bestemming op downloaden. In Amerika kun je er een navigatie aanschaffen bij bijv de Walwart.

Waar moet ik op letten bij het terugbrengen van de camper?

Als je de camper terugbrengt, is het belangrijk om samen met de verhuurder een rondje om de camper te maken, om te controleren of er eventuele schade is. In de meeste gevallen dien je de camper met een volle tank benzine in te leveren, tenzij dit anders vermeld staat op je contract bij vertrek. Zorg dat de camper bezemschoon is. Is de camper niet schoon, kan het zijn dat de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengt.

Kan ik mijn elektrische apparaten gebruiken?

Ja, bijna alle apparaten kun je gewoon gebruiken. De voltage in Amerika en Canada bedraagt meestal 110 volt. Er zijn echter wel andere stopcontacten, je hebt dus een verloop- of wereldstekker nodig. Neem een stekkerdoos mee dan heb je minder verloopstekkers nodig. Batterijopladers voor laptops en telefoons werken vaak gewoon bij 110 volt. Soms gaat het opladen iets langzamer dan thuis. De voltage van het apparaat staat vaak op het etiket van de adapter.

Kan ik ter plaatse pinnen?

Pinautomaten (ATM in Amerika) vind je overal, vaak ook in supermarkten en in benzinestations. Er worden vaak wel kosten in rekening gebracht om te pinnen. Check voor vertrek of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.

Mag ik de grens over met de camper?

De meeste verhuurders staan het toe om van Amerika naar Canada te reizen of v.v. Over het algemeen genomen dien je de camper in te leveren in het land waar u de camper ook heeft opgehaald. Om de grens over te steken over land heb je geen ESTA/eTA nodig.

Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Moet ik een borg betalen?

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Wat is de minimum leeftijd om een camper te huren?

In Amerika mag je, mits je in het bezit van een geldig B-rijbewijs, vanaf 21 jaar een  camper besturen. Dit rijbewijs  hoeft niet minimaal een jaar geldig te zijn. Er wordt geen zogenaamde jongerentoeslag berekend.

Ben ik goed verzekerd?
Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering.
De verzekering dekt tot US$ 10.000, - aan cascoschade die vaak bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring en rechtsbijstand is gedekt tot € 25.000, -
Kan ik de camper ergens anders inleveren dan waar is opgehaald?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Hoe laat kan ik mijn camper ophalen?

In Amerika en Canada is het verplicht om 1 nacht te overnachten alvorens de camper op te halen. Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Hoe laat moet ik de camper weer inleveren?

Bij de meeste verhuurders moet je de camper voor 11:00 inleveren. Bij sommige verhuurders kun je (tegen betaling) je camper later inleveren. Dit moet voor vertrek overeengekomen zijn met de verhuurder. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten. Je moet de camper schoon inleveren, anders kan de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengen. Er mag niet gerookt worden in de campers.

Hoe is de transfer geregeld?

Het adres waar je de camper kunt ophalen, staat op de vouchers. De verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak ver van de stad of luchthaven. Er zijn verschillende manieren om bij het verhuurstation te komen: het openbaar vervoer, een taxi of met een transfer. Niet altijd is de transfer automatisch bijgeboekt. Kijk bij de verhuurders naar de mogelijkheden en kosten. In veel gevallen kan je voor vertrek al online inchecken bij de verhuurder. De gegevens hiervan staan op je voucher. Het is verplicht 1 dag voor aankomst contact op te nemen met de verhuurder om een afspraak te maken om de camper op te halen

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Wat gebeurt er met verkeersboetes en de kosten van tolwegen?

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credit card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

De camper niet helemaal naar wens tijdens mijn reis?

Bij het ophalen van de camper inspecteer je de camper goed. Je krijgt een rondleiding in en rond de camper. Wanneer je vooral aan de buitenkant schade ziet, raden wij aan daar foto’s van te maken, of duidelijk op het contract te laten vermelden. Zo voorkom je discussies bij het inleveren van de camper. Heb je tijdens de reis klachten over de camper, neem contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Waar moet ik op letten als ik een camperreis met kinderen maak?

Plan je route vooruit en zorg dat de afstanden niet te lang zijn per dag. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten waar je ook meerder nachten kunt verblijven. Neem vanuit Nederland niet al te veel mee. Bij veel grote supermarkten is van alles te koop. Handig is een IPad/dvd-speler, zodat kinderen bij een wat langer stuk rijden een filmpje kunnen kijken. Vergeet niet om leuke spelletjes, vakantie- of activiteitenboek mee te nemen voor onderweg.

Waar slaapt mijn baby?

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

Canada

Heb ik een visum nodig voor Canada?

Reistoestemming Canada (eTA)

eTA: Vlieg je naar Canada voor een bezoek korter dan 6 maanden, dan is het verplicht om online reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in Canada overstapt op de heen- of terugreis. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA). De eTA vraag je online aan en kost $7 per persoon (wijzigingen voorbehouden). De kosten betaal je per creditcard. De eTA is vijf jaar geldig. De toestemming vraag je aan via: www.etravelcanada.org/eta-apply

In principe krijg je direct autorisatie, soms kan het echter een aantal dagen duren. We raden daarom aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Canadese ambassade aan te vragen.

In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Overstappen  in Amerika heen- en/of terugreis: Maak je tijdens je vlucht een overstap in Amerika, dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen! Dit geldt zowel voor de heen- als de terugvlucht.

 

Wat is winterizen?

Als je in de wintermaanden met een camper door Amerika of Canada reist, hebben de meeste camperverhuurders de campers winterklaar gemaakt. Dat betekent dat de watersystemen van de camper leeggemaakt zijn om te voorkomen dat ze bevriezen. Je kunt dan geen gebruik maken van het water om bijvoorbeeld te douchen en (af) te wassen. Je bent dan aangewezen op de voorzieningen van de camping. Bij de wegbrengspecials met vertrek in maart – april zijn de campers vaak gewinterized. Het (de-)winterizen moet altijd door een autogarage gebeuren. Vraag bij de verhuurder voor vertrek waar je dit kan doen.

Zijn een campingtafel & stoelen inbegrepen in de huurprijs?

Een campingtafel is bijna altijd bij de prijs inbegrepen. Stoelen zijn bij te huren. Op veel campings (zeker in de USA & Canada) heeft bijna elke staanplaats een vaste picknicktafel. Ook kan je bijv. bij de Walmart stoeltjes aanschaffen.

 

De camping in het nationale park is vol, wat nu?

Er zijn buiten de nationale parken genoeg alternatieve campings. Deze campings zijn iets duurder, maar hebben meer voorzieningen zoals water/elektra aansluiting.

Wat zijn back-in en pull-thru plaatsen?

Op campings zie je vaak verschillende soorten kampeerplaatsen bijv: back-in en pull-thru. Bij een back-in plaats moet je de camper achteruit of voorin inparkeren. Bij een pull-thru rijd je de camper vooruit erin en kun je kunt via de achterkant de plek weer uitrijden.

Is er voldoende opbergruimte in de camper?
Dat is afhankelijk van het campertype dat je boekt. Een klein kampeerbusje heeft uiteraard minder bergruimte dan een grote gezinscamper. Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk zachte en geen harde koffers mee te nemen. Verhuurders bieden soms de mogelijkheid je lege koffers (op eigen risico) op de locatie achter te laten tijdens je reis, mits je natuurlijk de camper op dezelfde plek ophaalt en inlevert.
Wat betekent full hook up?

Op een full hook-up plek zijn alle voorzieningen voor een camper. De camper kun je aansluiten op elektriciteit, water en riolering.

Waarvoor heb ik een generator nodig?

Wanneer je de camper aansluit op de stroomvoorziening van de camping, werkt de apparatuur op stroom. Als je onderweg bent of op een camping staat zonder voorzieningen en niet aangesloten bent stroomvoorziening, werken de apparaten op de camper accu. Wanneer je bijvoorbeeld de airconditioning of magnetron gebruikt, kun je gebruik maken van de generator. De kosten van het generatorverbruik verschillen per verhuurder. Over het algemeen is onze ervaring dat je de generator weinig hoeft te gebruiken. Let op dat op sommige campings in de nationale parken het niet toestaan is de hele nacht de generator aan te hebben i.v.m. geluidsoverlast.

Kan ik voor vertrek al een park pas kopen?

Als je meerdere nationale parken bezoekt in Amerika of Canada, is het voordelig om een parkpas aan te schaffen. De pas in Amerika bijvoorbeeld kost  $ 80,- ( wijzigingen voorbehouden) die heb je er al uit wanneer je 4 of 5 parken bezoekt. Wanneer je bij het eerste park aankomt, kun je de pass kopen. Deze is daarna een jaar geldig.

Is het mogelijk om een transfer vanaf mijn hotel te krijgen?

Sommige camperverhuurders bieden een transfer aan vanaf hotel of luchthaven. Kijk bij de verhuurder voor de mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij desgewenst de eerste of meerdere hotelovernachtingen voor u boeken.

Wat zijn de kosten voor brandstof?

Bij het plannen van je camperreis is het ook verstandig om rekening te houden met de brandstofkosten. Campers verbruiken meer brandstof dan auto’s. Afhankelijk van de grootte van de camper is het verbruik 1 op 5. Op de site Gasbuddy  kun je de actuele prijzen zien.

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Je mag alle type campers in Amerika en Canada besturen met een geldig B-rijbewijs. Minimum leeftijd is 21 jaar.  

Hebben wij een internationaal rijbewijs nodig?

Een B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een huurauto of camper.  Sommige camperverhuurders raden het ook aan om deze bij je te hebben. Huur je een camper in Amerika via Apollo, dan is een internationaal rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. 

Wat is preparation fee?

"Prep Fee" houdt in dat de camper ‘rijklaar’ wordt gemaakt. De camperverhuurder zorgt ervoor dat de camper schoon is, de motor nagekeken, de water tanks leeg zijn, de banden en ruiten van de camper worden nagekeken op scahde en dat de gasflessen vol zijn.

Wat zijn inventarissen?
De camperinventaris (convenience kit) bestaat uit o.a. een pannenset, bestek, borden, bekers, glazen, schoonmaakartikelen, bezem, een EHBO doos, toilet chemicaliën, routekaarten en een brandblusser.
De persoonlijke inventaris (personal kit) bestaat uit o.a. beddengoed (lakens, dekens, kussens, kussenslopen), (was)handdoeken en theedoeken.
Moet ik campings van te voren reserveren?

Het is aan te raden om vooraf al campings te boeken. Niet altijd en overal is dit nodig, sommige populaire plekken zijn in de weekenden en hoogseizoen ruim van te voren volgeboekt. Voorkom teleurstellingen en boek daarom vooraf al je campingovernachtingen. Je kunt veelal campings 6 maanden van te voren reserveren.

Kan ik de camper direct na aankomst ophalen?

In Amerika & Canada is het echter in de meeste gevallen verplicht om de eerste nacht na aankomst in een hotel door te brengen. Daarnaast werken de meeste verhuurders met vaste ophaal- en inlevertijden. Kijk bij de verhuurders voor de ophaal- en inlevertijden.

Hoeveel tijd ben ik kwijt om de camper op te halen en in te leveren?

Je moet ongeveer 2 uur uittrekken voor het ophalen van de camper. Bij het ophalen van de camper krijg je vaak een filmpje te zien waarin wordt uitgelegd hoe alles werkt. Er wordt daarna in en om de camper ook nog het een en ander uitgelegd. Er wordt een contract opgesteld en de borg wordt geregeld. Bij het terugbrengen van de camper wordt gekeken naar eventuele schade, kilometerstand en de conditie van de camper. Daarna ontvang je een bewijs van inleveren van de camper zonder schade. Het inleveren neemt ca. 1 uur in beslag.

Pech onderweg? Wat nu?

Bij pech onderweg bel je direct de camperverhuurder om te vertellen wat er aan de hand is. De meeste verhuurders hebben een 24/7 noodservice maar als dat niet het geval is, zul je moeten wachten tot de volgende dag. Vaak staat er een telefoonnummer op de sleutelhanger van de campersleutels. Afhankelijk van het probleem sturen ze je meestal naar de dichtstbijzijnde garage of indien je niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen. Als er telefonisch contact is geweest en je kunt zelf een kleine reparatie doen, ( bijv lampje verwisselen) bewaar de bon dan goed. Deze wordt dan bij inleveren van de camper verrekend. Noteer altijd met wie je telefonisch contact hebt gehad om discussies te voorkomen. Lees voor vertrek goed de voorwaarden van de verhuurder door. Als je met pech komt te staan in een gebied waar het reizen met camper niet is toegestaan, dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening.

Ik heb meer/minder kilometer gereden. Wat nu?

Wanneer je meer kilometers hebt gereden dan afgesproken, moet je bij inleveren van de camper de extra kilometers betalen De kosten verschillen per verhuurder. Je ontvangt geen restitutie van de niet gebruikte kilometers .

Welke stroomsterkte moet ik kiezen op de camping?

Bij reservering van een camping plek in Amerika en Canada moet je aangeven hoeveel ampère voor elektra je wilt. De laagste (30 amp) is al voldoende.

Mag mij huisdier mee in de camper?

Er zijn weinig verhuurders die toestaan dat er een huisdier wordt meegenomen. Bij Cruise Canada is het met voorafgaande toestemming wel mogelijk. Soms wordt er bij andere verhuurders een uitzondering gemaakt voor hulphonden.

Hoe zit het met WIFI?

Sommige verhuurders bieden WIFI aan voor in de camper. De WIFI is meestal beperkt in gebruik en tegen extra kosten kunnen er meer gigabytes internet aangeschaft worden. Op veel campings bieden betaalde of gratis Wifi aan.

Heeft de camper een navigatie?

Er zijn enkele verhuurders die navigatiesystemen aanbieden tegen kosten. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Je kunt er de actuele kaart van land van bestemming op downloaden. In Canada kun je er een navigatie aanschaffen bij bijv de Walwart.

Waar moet ik op letten bij het terugbrengen van de camper?

Als je de camper terugbrengt, is het belangrijk om samen met de verhuurder een rondje om de camper te maken, om te controleren of er eventuele schade is. In de meeste gevallen dien je de camper met een volle tank benzine in te leveren, tenzij dit anders vermeld staat op je contract bij vertrek. Zorg dat de camper bezemschoon is. Is de camper niet schoon, kan het zijn dat de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengt.

Kan ik mijn elektrische apparaten gebruiken?

Ja, bijna alle apparaten kun je gewoon gebruiken. De voltage in Amerika en Canada bedraagt meestal 110 volt. Er zijn echter wel andere stopcontacten, je hebt dus een verloop- of wereldstekker nodig. Neem een stekkerdoos mee dan heb je minder verloopstekkers nodig. Batterijopladers voor laptops en telefoons werken vaak gewoon bij 110 volt. Soms gaat het opladen iets langzamer dan thuis. De voltage van het apparaat staat vaak op het etiket van de adapter.

Kan ik ter plaatse pinnen?

Pinautomaten ( ABM in Canada) vind je overal, vaak ook in supermarkten en in benzinestations. Er worden vaak wel kosten in rekening gebracht om te pinnen. Check voor vertrek of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.

Mag ik de grens over met de camper?

De meeste verhuurders staan het toe om van Amerika naar Canada te reizen of v.v. Over het algemeen genomen dien je de camper in te leveren in het land waar u de camper ook heeft opgehaald. Om de grens over te steken over land heb je geen ESTA/eTA nodig.

Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Moet ik een borg betalen?

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Wat is de minimum leeftijd om een camper te huren?

In Canada mag je, mits je in het bezit van een geldig B-rijbewijs, vanaf 21 jaar een  camper besturen. Dit rijbewijs  hoeft niet minimaal een jaar geldig te zijn. Er wordt geen zogenaamde jongerentoeslag berekend.

Ben ik goed verzekerd?
Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering.
De verzekering dekt tot US$ 10.000, - aan cascoschade die vaak bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring en rechtsbijstand is gedekt tot € 25.000, -
Kan ik de camper ergens anders inleveren dan waar is opgehaald?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Hoe laat kan ik mijn camper ophalen?

In Amerika en Canada is het verplicht om 1 nacht te overnachten alvorens de camper op te halen. Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Hoe laat moet ik de camper weer inleveren?

Bij de meeste verhuurders moet je de camper voor 11:00 inleveren. Bij sommige verhuurders kun je (tegen betaling) je camper later inleveren. Dit moet voor vertrek overeengekomen zijn met de verhuurder. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten. Je moet de camper schoon inleveren, anders kan de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengen. Er mag niet gerookt worden in de campers.

Hoe is de transfer geregeld?

Het adres waar je de camper kunt ophalen, staat op de vouchers. De verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak ver van de stad of luchthaven. Er zijn verschillende manieren om bij het verhuurstation te komen: het openbaar vervoer, een taxi of met een transfer. Niet altijd is de transfer automatisch bijgeboekt. Kijk bij de verhuurders naar de mogelijkheden en kosten. In veel gevallen kan je voor vertrek al online inchecken bij de verhuurder. De gegevens hiervan staan op je voucher. Het is verplicht 1 dag voor aankomst contact op te nemen met de verhuurder om een afspraak te maken om de camper op te halen

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Wat gebeurt er met verkeersboetes en de kosten van tolwegen?

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credi card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

De camper niet helemaal naar wens tijdens mijn reis?

Bij het ophalen van de camper inspecteer je de camper goed. Je krijgt een rondleiding in en rond de camper. Wanneer je vooral aan de buitenkant schade ziet, raden wij aan daar foto’s van te maken, of duidelijk op het contract te laten vermelden. Zo voorkom je discussies bij het inleveren van de camper. Heb je tijdens de reis klachten over de camper, neem contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Waar slaapt mijn baby?

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

Afrika

Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Moet ik een borg betalen?

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Ben ik goed verzekerd?

Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering. De verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.

Kan ik de camper ergens anders inleveren dan waar is opgehaald?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Hoe laat kan ik mijn camper ophalen?

Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Hoe laat moet ik de camper weer inleveren?

Bij de meeste verhuurders moet je de camper voor 11:00 inleveren. Bij sommige verhuurders kun je (tegen betaling) je camper later inleveren. Dit moet voor vertrek overeengekomen zijn met de verhuurder. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten. Je moet de camper schoon inleveren, anders kan de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengen. Er mag niet gerookt worden in de campers.

Hoe is de transfer geregeld?

Het adres waar je de camper kunt ophalen, staat op de vouchers. De verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak ver van de stad of luchthaven. Er zijn verschillende manieren om bij het verhuurstation te komen: het openbaar vervoer, een taxi of met een transfer. Niet altijd is de transfer automatisch bijgeboekt. Kijk bij de verhuurders naar de mogelijkheden en kosten. In veel gevallen kan je voor vertrek al online inchecken bij de verhuurder. De gegevens hiervan staan op je voucher. Het is verplicht 1 dag voor aankomst contact op te nemen met de verhuurder om een afspraak te maken om de camper op te halen

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Wat gebeurt er met verkeersboetes en de kosten van tolwegen?

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credit card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

De camper niet helemaal naar wens tijdens mijn reis?

Bij het ophalen van de camper inspecteer je de camper goed. Je krijgt een rondleiding in en rond de camper. Wanneer je vooral aan de buitenkant schade ziet, raden wij aan daar foto’s van te maken, of duidelijk op het contract te laten vermelden. Zo voorkom je discussies bij het inleveren van de camper. Heb je tijdens de reis klachten over de camper, neem contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Waar moet ik op letten als ik een camperreis met kinderen maak?

Plan je route vooruit en zorg dat de afstanden niet te lang zijn per dag. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten waar je ook meerder nachten kunt verblijven. Neem vanuit Nederland niet al te veel mee. Bij veel grote supermarkten is van alles te koop. Handig is een IPad/dvd-speler, zodat kinderen bij een wat langer stuk rijden een filmpje kunnen kijken. Vergeet niet om leuke spelletjes, vakantie- of activiteitenboek mee te nemen voor onderweg.

Waar moet ik op letten als ik een camperreis met kinderen maak?

Plan je route vooruit en zorg dat de afstanden niet te lang zijn per dag. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten waar je ook meerder nachten kunt verblijven. Neem vanuit Nederland niet al te veel mee. Bij veel grote supermarkten is van alles te koop. Handig is een IPad/dvd-speler, zodat kinderen bij een wat langer stuk rijden een filmpje kunnen kijken. Vergeet niet om leuke spelletjes, vakantie- of activiteitenboek mee te nemen voor onderweg.

Waar slaapt mijn baby?

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

Nieuw Zeeland

Heb ik een visum nodig voor Nieuw Zeeland?
Ja, je hebt een ETA nodig.
Vanaf 1 oktober 2019 wordt een Electronic Travel Authority (ETA) ingevoerd om Nieuw-Zeeland in te komen.
Per 1 juli 2019 wordt er ook een toeristentoeslag ingevoerd van $35. Deze toeslag draagt bij aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van de ETA.
Geldigheid paspoort Nieuw-Zeeland
Je paspoort moet minstens een maand na je vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig zijn. Het toeristenvisum dat je bij aankomst in Nieuw-Zeeland krijgt, is een elektronisch exemplaar. Je krijgt dan ook geen stempel in je paspoort.
Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Moet ik een borg betalen?

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Ben ik goed verzekerd?

Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering. De verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.

Kan ik de camper ergens anders inleveren dan waar is opgehaald?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Hoe laat kan ik mijn camper ophalen?

In Australië en Nieuw Zeeland is het toegestaan om op de dag van aankomst de camper op te halen. Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Hoe laat moet ik de camper weer inleveren?

Bij de meeste verhuurders moet je de camper voor 11:00 inleveren. Bij sommige verhuurders kun je (tegen betaling) je camper later inleveren. Dit moet voor vertrek overeengekomen zijn met de verhuurder. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten. Je moet de camper schoon inleveren, anders kan de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengen. Er mag niet gerookt worden in de campers.

Hoe is de transfer geregeld?

Het adres waar je de camper kunt ophalen, staat op de vouchers. De verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak ver van de stad of luchthaven. Er zijn verschillende manieren om bij het verhuurstation te komen: het openbaar vervoer, een taxi of met een transfer. Niet altijd is de transfer automatisch bijgeboekt. Kijk bij de verhuurders naar de mogelijkheden en kosten. In veel gevallen kan je voor vertrek al online inchecken bij de verhuurder. De gegevens hiervan staan op je voucher. Het is verplicht 1 dag voor aankomst contact op te nemen met de verhuurder om een afspraak te maken om de camper op te halen

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Wat gebeurt er met verkeersboetes en de kosten van tolwegen?

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credit card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

De camper niet helemaal naar wens tijdens mijn reis?

Bij het ophalen van de camper inspecteer je de camper goed. Je krijgt een rondleiding in en rond de camper. Wanneer je vooral aan de buitenkant schade ziet, raden wij aan daar foto’s van te maken, of duidelijk op het contract te laten vermelden. Zo voorkom je discussies bij het inleveren van de camper. Heb je tijdens de reis klachten over de camper, neem contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Camper- of autohuur met kinderen?

Met een baby of kind is een camperreis het meest praktisch. Je hebt in de camper namelijk alle spullen bij de hand voor bijvoorbeeld de voeding of een middagdutje en je kunt dus stoppen waar je wilt en wanneer je baby/kind er behoefte aan heeft. ’s Avonds, als het kleintje slaapt, kun je bovendien buiten zitten en genieten van de avond. Omdat je in een hotel vaak maar één kamer hebt, is dit niet altijd even praktisch.

Waar slaapt mijn baby?

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

Australië

Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Moet ik een borg betalen?

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Ben ik goed verzekerd?

Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering. De verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.

Kan ik de camper ergens anders inleveren dan waar is opgehaald?

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Hoe laat kan ik mijn camper ophalen?

In Australië en Nieuw Zeeland is het toegestaan om op de dag van aankomst de camper op te halen. Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Hoe laat moet ik de camper weer inleveren?

Bij de meeste verhuurders moet je de camper voor 11:00 inleveren. Bij sommige verhuurders kun je (tegen betaling) je camper later inleveren. Dit moet voor vertrek overeengekomen zijn met de verhuurder. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten. Je moet de camper schoon inleveren, anders kan de verhuurder schoonmaakkosten in rekening brengen. Er mag niet gerookt worden in de campers.

Hoe is de transfer geregeld?

Het adres waar je de camper kunt ophalen, staat op de vouchers. De verhuurlocaties van camperverhuurders liggen vaak ver van de stad of luchthaven. Er zijn verschillende manieren om bij het verhuurstation te komen: het openbaar vervoer, een taxi of met een transfer. Niet altijd is de transfer automatisch bijgeboekt. Kijk bij de verhuurders naar de mogelijkheden en kosten. In veel gevallen kan je voor vertrek al online inchecken bij de verhuurder. De gegevens hiervan staan op je voucher. Het is verplicht 1 dag voor aankomst contact op te nemen met de verhuurder om een afspraak te maken om de camper op te halen

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn camper boeken?

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Wat gebeurt er met verkeersboetes en de kosten van tolwegen?

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credit card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

Waar moet ik op letten als ik een camperreis met kinderen maak?

Plan je route vooruit en zorg dat de afstanden niet te lang zijn per dag. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten waar je ook meerder nachten kunt verblijven. Neem vanuit Nederland niet al te veel mee. Bij veel grote supermarkten is van alles te koop. Handig is een IPad/dvd-speler, zodat kinderen bij een wat langer stuk rijden een filmpje kunnen kijken. Vergeet niet om leuke spelletjes, vakantie- of activiteitenboek mee te nemen voor onderweg.

Waar slaapt mijn baby?

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

Autohuur

Australië

Geen veelgestelde vragen

Nieuw Zeeland

Heb ik een visum nodig?
Ja, je hebt een ETA nodig.
Vanaf 1 oktober 2019 wordt een Electronic Travel Authority (ETA) ingevoerd om Nieuw-Zeeland in te komen.
Per 1 juli 2019 wordt er ook een toeristentoeslag ingevoerd van $35. Deze toeslag draagt bij aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van de ETA.
Geldigheid paspoort Nieuw-Zeeland
Je paspoort moet minstens een maand na je vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig zijn. Het toeristenvisum dat je bij aankomst in Nieuw-Zeeland krijgt, is een elektronisch exemplaar. Je krijgt dan ook geen stempel in je paspoort.

Afrika

Geen veelgestelde vragen

Canada

Heb ik een visum nodig voor Canada?

Reistoestemming Canada (eTA)

eTA: Vlieg je naar Canada voor een bezoek korter dan 6 maanden, dan is het verplicht om online reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in Canada overstapt op de heen- of terugreis. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA). De eTA vraag je online aan en kost $7 per persoon (wijzigingen voorbehouden). De kosten betaal je per creditcard. De eTA is vijf jaar geldig. De toestemming vraag je aan via: www.etravelcanada.org/eta-apply

In principe krijg je direct autorisatie, soms kan het echter een aantal dagen duren. We raden daarom aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Canadese ambassade aan te vragen.

In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Overstappen  in Amerika heen- en/of terugreis: Maak je tijdens je vlucht een overstap in Amerika, dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen! Dit geldt zowel voor de heen- als de terugvlucht.

 

USA

Heb ik een visum nodig voor Amerika?

Reistoestemming Amerika (ESTA)

ESTA: Kom je per vliegtuig of per cruiseschip de VS binnen voor een kort bezoek van maximaal 90 dagen, dan ben je verplicht om een ESTA aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen. Ga je naar Canada en steek je per ferry/auto/camper de Amerikaanse grens over, dan volstaat alleen een geldig paspoort! Vlieg je naar Canada met een overstap in Amerika, dan moet je wél een ESTA aanvragen. Je reistoestemming kun je hier aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten zijn $ 14, - (wijzigingen voorbehouden) per persoon, doe alleen per creditcard betaald kunnen worden. In principe krijg je direct autorisatie,  soms kan het bij drukte echter een aantal dagen duren. We raden aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Amerikaanse ambassade aan te vragen.

In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Geldigheid: De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je paspoort verlopen is. Ga je binnen 2 jaar meerdere keren naar Amerika kun je je verblijfplaats aanpassen, maar dat is niet verplicht.

Just be Travellers - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Zeno

 • disclaimer
 • privacy
 • copyright