Vliegen naar Amerika

Vertraging?

Door overmacht, zoals drukte in het luchtruim, stakingen (ook openbaar vervoer) of weersomstandigheden, kunnen vertragingen ontstaan. Mocht door dergelijke vertragingen bij heen- of terugreis aansluitend (openbaar) vervoer niet mogelijk zijn, dan zijn wij niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende kosten.

Ons aanbod is samengesteld op basis van de vliegdagen en vertrektijden van de diverse maatschappijen zoals bekend bij het samenstellen van deze informatie. In verband met eventuele wijzigingen in de vluchtschema's kan het voorkomen dat wij de reisroute moeten wijzigen en het programma aan moeten passen. Je vluchtschema en reisprogramma zijn dus altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien dit het geval is, word je hiervan op de hoogte gebracht. De definitieve vluchttijden tijden ontvang je met je reisbescheiden.

De vluchttijden zijn van veel factoren afhankelijk. Deze worden bepaald door onder meer milieu- en geluidsnormen, weersomstandigheden, congestie in het luchtruim, militair vliegverkeer, alsook omstandigheden bij de luchtverkeersleiding. Wij hebben hier geen enkele invloed op. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor wijzigingen in het reisschema door vertragingen, etc. van luchtvaartmaatschappijen en hieruit voortvloeiende extra kosten en/of aanpassingen aan het programma.

Reistoestemming Amerika (ESTA)

ESTA: Kom je per vliegtuig of per cruiseschip de VS binnen voor een kort bezoek van maximaal 90 dagen, dan ben je verplicht om een ESTA aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen. Ga je naar Canada en steek je per ferry/auto/camper de Amerikaanse grens over, dan volstaat alleen een geldig paspoort! Vlieg je naar Canada met een overstap in Amerika, dan moet je wél een ESTA aanvragen. Je reistoestemming kun je hier aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten zijn $ 14, - (wijzigingen voorbehouden) per persoon, doe alleen per creditcard betaald kunnen worden. In principe krijg je direct autorisatie,  soms kan het bij drukte echter een aantal dagen duren. We raden aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Amerikaanse ambassade aan te vragen.

☝In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Geldigheid: De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je paspoort verlopen is. Ga je binnen 2 jaar meerdere keren naar Amerika kun je je verblijfplaats aanpassen, maar dat is niet verplicht.