Camperverhuur in Amerika

Heb ik een credit card nodig?

Ja, de hoofdbestuurder moet in het bezig zijn van een creditcard. Dit is om de borg te voldoen.

Een B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een huurauto of camper. Sommige camperverhuurders raden het ook aan om deze bij je te hebben. Huur je een camper in Amerika via Apollo, dan is een internationaal rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. 

Bij reservering van een camping plek in Amerika en Canada moet je aangeven hoeveel ampère voor elektra je wilt. De laagste (30 amp) is al voldoende.

Sommige verhuurders bieden WIFI aan voor in de camper. De WIFI is meestal beperkt in gebruik en tegen extra kosten kunnen er meer gigabytes internet aangeschaft worden. Op veel campings bieden betaalde of gratis Wifi aan.

Pinautomaten (ABM in Canada & ATM in Amerika) vind je overal, vaak ook in supermarkten en in benzinestations. Er worden vaak wel kosten in rekening gebracht om te pinnen. Check voor vertrek of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.

Ja, bijna alle apparaten kun je gewoon gebruiken. De voltage in Amerika en Canada bedraagt meestal 110 volt. Er zijn echter wel andere stopcontacten, je hebt dus een verloop- of wereldstekker nodig. Neem een stekkerdoos mee dan heb je minder verloopstekkers nodig. Batterijopladers voor laptops en telefoons werken vaak gewoon bij 110 volt. Soms gaat het opladen iets langzamer dan thuis. De voltage van het apparaat staat vaak op het etiket van de adapter.

Er zijn enkele verhuurders die navigatiesystemen aanbieden tegen kosten. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Je kunt er de actuele kaart van land van bestemming op downloaden. In Canada kun je er een navigatie aanschaffen bij bijv de Walwart.

Op een full hook-up plek zijn alle voorzieningen voor een camper. De camper kun je aansluiten op elektriciteit, water en riolering.

Op campings zie je vaak verschillende soorten kampeerplaatsen bijv: back-in en pull-thru. Bij een back-in plaats moet je de camper achteruit of voorin inparkeren. Bij een pull-thru rijd je de camper vooruit erin en kun je kunt via de achterkant de plek weer uitrijden.

Wanneer je de camper aansluit op de stroomvoorziening van de camping, werkt de apparatuur op stroom. Als je onderweg bent of op een camping staat zonder voorzieningen en niet aangesloten bent stroomvoorziening, werken de apparaten op de camper accu. Wanneer je bijvoorbeeld de airconditioning of magnetron gebruikt, kun je gebruik maken van de generator. De kosten van het generatorverbruik verschillen per verhuurder. Over het algemeen is onze ervaring dat je de generator weinig hoeft te gebruiken. Let op dat op sommige campings in de nationale parken het niet toestaan is de hele nacht de generator aan te hebben i.v.m. geluidsoverlast.

Dat is afhankelijk van het campertype dat je boekt. Een klein kampeerbusje heeft uiteraard minder bergruimte dan een grote gezinscamper. Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk zachte en geen harde koffers mee te nemen. Verhuurders bieden soms de mogelijkheid je lege koffers (op eigen risico) op de locatie achter te laten tijdens je reis, mits je natuurlijk de camper op dezelfde plek ophaalt en inlevert.

Er zijn buiten de nationale parken genoeg alternatieve campings. Deze campings zijn iets duurder, maar hebben meer voorzieningen zoals water/elektra aansluiting.

Als je in de wintermaanden met een camper door Amerika of Canada reist, hebben de meeste camperverhuurders de campers winterklaar gemaakt. Dat betekent dat de watersystemen van de camper leeggemaakt zijn om te voorkomen dat ze bevriezen. Je kunt dan geen gebruik maken van het water om bijvoorbeeld te douchen en (af) te wassen. Je bent dan aangewezen op de voorzieningen van de camping. Bij de wegbrengspecials met vertrek in maart – april zijn de campers vaak gewinterized. Het (de-)winterizen moet altijd door een autogarage gebeuren. Vraag bij de verhuurder voor vertrek waar je dit kan doen.

"Prep Fee" houdt in dat de camper ‘rijklaar’ wordt gemaakt. De camperverhuurder zorgt ervoor dat de camper schoon is, de motor nagekeken, de water tanks leeg zijn, de banden en ruiten van de camper worden nagekeken op scahde en dat de gasflessen vol zijn.

De camperinventaris (convenience kit) bestaat uit o.a. een pannenset, bestek, borden, bekers, glazen, schoonmaakartikelen, bezem, een EHBO doos, toilet chemicaliën, routekaarten en een brandblusser.

De persoonlijke inventaris (personal kit) bestaat uit o.a. beddengoed (lakens, dekens, kussens, kussenslopen), (was)handdoeken en theedoeken.

In Amerika & Canada is het echter in de meeste gevallen verplicht om de eerste nacht na aankomst in een hotel door te brengen. Daarnaast werken de meeste verhuurders met vaste ophaal- en inlevertijden. Kijk bij de verhuurders voor de ophaal- en inlevertijden.

Ja, de borg wordt geblokkeerd op je creditcard. Er wordt dus geen bedrag van je  kaart afgeschreven. Er wordt  wel een bedrag vastgezet voor het geval er sprake is van schade. Eventuele koersverschillen worden ook niet berekend. Zorg dat je voldoende saldo op je kaart hebt staan. Kijk per verhuurder hoe hoog de borg is.

Dat is zeker mogelijk. Let wel op dat de verhuurder hier een vergoeding voor vragen. Kijk bij de verhuurder wat de kosten hiervoor zijn. In de meeste gevallen zijn de zogenaamde one-ways op aanvraag.

Om van de hoogste vroegboekkortingen gebruik te maken, raden wij je zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuzes zijn. Vaak zijn de camperprijzen al meer dan 1 jaar voor vertrek bekend en kunnen al geboekt worden.

Met een baby of kind is een camperreis het meest praktisch. Je hebt in de camper namelijk alle spullen bij de hand voor bijvoorbeeld de voeding of een middagdutje en je kunt dus stoppen waar je wilt en wanneer je baby/kind er behoefte aan heeft. ’s Avonds, als het kleintje slaapt, kun je bovendien buiten zitten en genieten van de avond. Omdat je in een hotel vaak maar één kamer hebt, is dit niet altijd even praktisch.

Plan je route vooruit en zorg dat de afstanden niet te lang zijn per dag. Er zijn genoeg campings met kinderfaciliteiten waar je ook meerder nachten kunt verblijven. Neem vanuit Nederland niet al te veel mee. Bij veel grote supermarkten is van alles te koop. Handig is een IPad/dvd-speler, zodat kinderen bij een wat langer stuk rijden een filmpje kunnen kijken. Vergeet niet om leuke spelletjes, vakantie- of activiteitenboek mee te nemen voor onderweg.

Vooral in stedelijk gebied vind je tolwegen. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Wanneer er een zogenaamd open systeem is, zal de verhuurder de kosten van de tol op je credit card belasten. In een gesloten systeem betaal je direct aan de poortjes. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen. Op Google maps kan je vooraf al de wegen bekijken waar tol geheven wordt, uiteraard altijd onder voorbehoud.

Boetes voor verkeersovertredingen zoals fout parkeren, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden enz. worden door de verhuurder aan je in rekening gebracht.

Bij het ophalen van de camper inspecteer je de camper goed. Je krijgt een rondleiding in en rond de camper. Wanneer je vooral aan de buitenkant schade ziet, raden wij aan daar foto’s van te maken, of duidelijk op het contract te laten vermelden. Zo voorkom je discussies bij het inleveren van de camper. Heb je tijdens de reis klachten over de camper, neem contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Voor de allerkleinste raden we aan een babybedje ter plaatse aante schaffen of er een mee te nemen. Een goede keus is de 2 kilo wegende Deryan Travel-Cot. Deze is gemakkelijk op te zetten en heeft een muggengaas.

In Amerika en Canada is het verplicht om 1 nacht te overnachten alvorens de camper op te halen. Bij de meeste camperverhuurders kun je na 13:00 uur en voor 16:00 uur de camper ophalen. Sommige verhuurders hebben de mogelijkheid om (tegen betaling) al tussen 09:00 en 12:00 je camper op te halen. Let op: voor het ophalen van je camper moet je vooraf een afspraak maken. Bel hiervoor naar het verhuurstation zodra je bent aangekomen in het hotel, of tijdens een eventuele overstap op de heenreis. Bij sommige verhuurders kun je vooraf online inchecken. Op zon- en feestdagen zijn verhuurlocaties meestal gesloten.

Bij pech onderweg bel je direct de camperverhuurder om te vertellen wat er aan de hand is. De meeste verhuurders hebben een 24/7 noodservice maar als dat niet het geval is, zul je moeten wachten tot de volgende dag. Vaak staat er een telefoonnummer op de sleutelhanger van de campersleutels. Afhankelijk van het probleem sturen ze je meestal naar de dichtstbijzijnde garage of indien je niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen. Als er telefonisch contact is geweest en je kunt zelf een kleine reparatie doen, (bijvoorbeeld lampje verwisselen) bewaar de bon dan goed. Deze wordt dan bij inleveren van de camper verrekend. Noteer altijd met wie je telefonisch contact hebt gehad om discussies te voorkomen. Lees voor vertrek goed de voorwaarden van de verhuurder door. Als je met pech komt te staan in een gebied waar het reizen met camper niet is toegestaan, dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening.

Wanneer je meer kilometers hebt gereden dan afgesproken, moet je bij inleveren van de camper de extra kilometers betalen De kosten verschillen per verhuurder. Je ontvangt geen restitutie van de niet gebruikte kilometers.

Je moet ongeveer 2 uur uittrekken voor het ophalen van de camper. Bij het ophalen van de camper krijg je vaak een filmpje te zien waarin wordt uitgelegd hoe alles werkt. Er wordt daarna in en om de camper ook nog het een en ander uitgelegd. Er wordt een contract opgesteld en de borg wordt geregeld. Bij het terugbrengen van de camper wordt gekeken naar eventuele schade, kilometerstand en de conditie van de camper. Daarna ontvang je een bewijs van inleveren van de camper zonder schade. Het inleveren neemt ca. 1 uur in beslag.

Veel verhuurders hebben de benodigde verzekeringen in de prijs berekend, alleen blijft er een eigen risico staan. Het eigen risico is per verhuurder anders. Kijk bij de verhuurders voor de exacte kosten. Door middel van de Afkoop Eigen Risico Auto- en Camperverzekering van de Europeesche Verzekeringen kan het het eigen risico afkopen. Mocht je onverhoopt schade rijden, dienen de kosten tot de hoogte van het eigen risico ter plaatse betaald te worden. Bij een geldige reden kunnen deze kosten verhaald worden bij de Europeesche verzekering. De verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.