Autohuur in Amerika

Heb ik een visum nodig voor Amerika?

Reistoestemming Amerika (ESTA)

ESTA: Kom je per vliegtuig of per cruiseschip de VS binnen voor een kort bezoek van maximaal 90 dagen, dan ben je verplicht om een ESTA aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen. Ga je naar Canada en steek je per ferry/auto/camper de Amerikaanse grens over, dan volstaat alleen een geldig paspoort! Vlieg je naar Canada met een overstap in Amerika, dan moet je wél een ESTA aanvragen. Je reistoestemming kun je hier aanvragen: https://esta.cbp.dhs.gov. De kosten zijn $ 14, - (wijzigingen voorbehouden) per persoon, doe alleen per creditcard betaald kunnen worden. In principe krijg je direct autorisatie,  soms kan het bij drukte echter een aantal dagen duren. We raden aan om ca. 2 weken voor vertrek je autorisatie aan te vragen. Indien je onverhoopt geen toestemming krijgt, dien je het visum bij de Amerikaanse ambassade aan te vragen.

☝In Nederlandse paspoorten komt de letter O niet voor alleen het cijfer 0.

Geldigheid: De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je paspoort verlopen is. Ga je binnen 2 jaar meerdere keren naar Amerika kun je je verblijfplaats aanpassen, maar dat is niet verplicht.

Pinautomaten (ABM in Canada & ATM in Amerika) vind je overal, vaak ook in supermarkten en in benzinestations. Er worden vaak wel kosten in rekening gebracht om te pinnen. Check voor vertrek of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.

Economy: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; grootte Suzuki Swift, 2-deurs
Compact: 2 volwassenen, 2 kinderen, 1 grote en 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Cavalier
Midsize (of Intermediate): 2 volwassenen, 3 kinderen, 2 grote en 2 kleine koffers; grootte Pontiac Grand Am
Fullsize: 3 volwassenen, 2 kinderen, 2 grote en 3 kleine koffers; grootte Buick Century
Premium: 5 volwassenen, 1 kind, 3 grote en 2 kleine koffers; grootte Buick LeSabre
Luxury: 6 volwassenen, 4 grote en 2 kleine koffers; grootte Buick Park Avenue
Convertible: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Camaro
Sport Utility Vehicle (SUV): 4 volwassenen, 1 kind, 4 grote en 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Blazer
Small Minivan: 7 volwassenen, 3 grote en 2 kleine koffers; grootte Pontiac Trans Sport
Large Minivan: 8 volwassenen, 4 grote en 3 kleine koffers; grootte Chevrolet Astro

Klik hier voor het overzicht.

Om een auto te mogen huren in Noord-Amerika & Canada, moet de bestuurder 21 jaar of ouder zijn. Voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar geldt een toeslag. De kosten zijn ca. $ 25,- per dag. Wij boeken vaak de auto inclusief de under age toeslag. Dan zijn de extra verzekeringen ook geregeld. Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, een creditcard op naam van de bestuurder. De waarborgsom dient altijd per creditcard op naam van de hoofdbestuurder te worden voldaan. Betaling in contanten is niet mogelijk.

Je mag met een huurauto in Noord-Amerika & Canada op verharde wegen rijden. Het rijden op onverharde en ongenummerde wegen is meestal niet toegestaan. Je mag met een huurauto die gehuurd is in Amerika ook in Canada rijden en vice versa, echter rijden naar Mexico is niet toegestaan. Het achterlaten van de huurauto in een ander land dan waar de auto gehuurd is, is in de meeste gevallen niet toegestaan. Er zijn bepaalde uitzonderingen, vraag ons naar de mogelijkheden.  

Een B-rijbewijs volstaat voor het rijden in een huurauto of camper. Sommige camperverhuurders raden het ook aan om deze bij je te hebben. Huur je een camper in Amerika via Apollo, dan is een internationaal rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB aanschaffen. 

Er zit niet standaard een navigatiesysteem in een huurauto, in de meeste gevallen kunnen we deze wel voor je bijboeken als deze voorhanden is. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Je kunt de actuele wegenkaart van Amerika en/of Canada op je eigen navigatie downloaden.

Omdat wij de laatste jaren goede ervaringen hebben met Sunny Cars boeken wij vrijwel altijd je huurauto via hen. Duidelijke voorwaarden met all inclusive prijzen. Ter plaatse betaal je geen extra kosten meer (tenzij door ons aangegeven). Sunny Cars maakt veelal gebruik van Alamo.

Klik hier voor de huurvoorwaarden en hier voor de algemene voorwaarden.