Mooi Madeira

Vanaf € 925,00 p.p.

De meeste bezoekers aan dit mooie eiland maken alleen kennis met het gezellige Funchal. Maar Madeira heeft veel meer te bieden dan de hoofdstad. Daarom hebben wij een rondreis samengesteld met overnachtingen in een viertal hotels verspreid over het eiland. Zo kun je in je eigen tempo kennis maken met al het natuurschoon dat er op Madeira te zien is. Prachtige tuinen, adembenemende kuststroken en prachtige natuurparken; Madeira is een eldorado voor de (wandelende) natuurliefhebber!

 


 • Vertrekpunt:Funchal
 • Eindpunt:Funchal
 • Reisduur:8 Dagen/7 nachten
 • Funchal
 • Funchal
 • Ponta do Sol
 • 25 Fontes
 • Ponta Delgada
 • Vrije dag
 • Caniço
 • Amsterdam

Dag 1: Amsterdam - Madeira - Funchal

De rondreis start in Funchal. Je vliegt naar Funchal en na het ophalen van je huurauto rijd je naar het eerste hotel in de hoofstad. Na aankomst in Funchal heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Funchal

Vandaag alle tijd om Funchal te verkennen. Er zijn vele interessante en leuke plekken om te bezoeken vandaag. Bijvoorbeeld het Paleis van São Lourenço (een voormalig fort dat later dienst deed als paleis), Sé do Funchal (een 16e eeuwse kathedraal), de overdekte markt Mercado dos Lavradores, de tropische tuinen, de botanische tuinen en de kabelbaan naar Monte. Natuurlijk is het ook heerlijk winkelen en vertoeven in de gezellige boetiekjes en de vele restaurantjes en bars. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Cristiano Ronald museum, CR7.

Dag 3: Funchal - Ponta do Sol ca. 30km

Je rijdt vandaag naar Ponta do Sol. Dit dorp heeft het tempo en de charme van weleer bewaard, uit de tijd toen het een actieve handelshaven was voor ondermeer de suikerindustrie. Er wordt wel eens gezegd dat de naam van het dorp, ‘Zonnepunt’, werd afgeleid van de weerspiegeling van de zon op een gepolijste rotsformatie die in de zee verdwijnt. Voor natuurliefhebbers zijn de bergen achter het dorp een beginpunt van enkele prachtige wandelingen door de mooiste delen van Madeira.

Dag 4: Wandeling 25 Fontes

Vandaag adviseren wij je een mooie wandeling te gaan maken. De wandeling naar 25 Fontes en de Risco waterval is erg populair en start bij het boswachtershuisje in Rabacal. De weg er naar toe is afgesloten, maar er rijdt een shuttlebusje naar het begin- (en tevens eind)punt van de wandeling. Het eindpunt, 25 Fontes (de 25 Bronnen) is wondermooi en de wandeling is een aanrader voor wie zich tot diep in het laurierwoud wil begeven. Deze regio op Madeira behoort niet voor niets tot het Unesco Wereld erfgoed!

Dag 5: Ponta do Sol - Ponta Delgada ca.75km

Je rijdt via de zuidkust naar Porto Moniz via een lange kronkelende kustweg langs vele kleine, gezellige dorpjes en visserplaatsjes. Zoals Madaleno do Mar met haar mooie promenade langs het kiezelstrand. Ook kom je langs het plaatsje Jardim do Mar met haar drie bekende keienstranden: Portinho, Enseada en Ponta Jardim. Deze stranden trekken vele inwoners en toeristen aan dankzij hun natuurlijk schoonheid en de mooie omgeving. Jardim do Mar is wereldberoemd geworden omdat het de beste plaats op Madeira is om te surfen. Hier werd ooit het Wereldkampioenschap surfen georganiseerd. Porto Moniz is gelegen op het meest noord westelijke puntje van Madeira en is bekend vanwege haar natuurlijke zwembaden en de grillige kust met lavarotsen. De rotsen vormen een soort rif rond Porto Moniz. Wanneer de vloed intreed overstromen de rotsen en worden de zwembaden gevuld. Deze worden voornamelijk door de eilandbewoners zelf bezocht. Je kunt er in de zomer veilig zwemmen maar in de winter moet je rekening houden met een sterke stroming. In 2005 heeft het dorpje een face-lift ondergaan en is daardoor één van de mooiste plekken van Madeira geworden. Vanaf de zwembaden is er een mooie promenade aangelegd tot aan het kleine haventje. In het oude fort van Sao Jao Batista vind je het aquarium van Porto Moniz. Hier kun je kennis maken met allerlei vissen die in de zee rond Madeira rondzwemmen.

Dag 6: Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt natuurlijk nog een heerlijke wandeling op Madeira maken, een leuk strandje op zoeken of een stadje of dorpje bezoeken.

Dag 7: Ponte Delgada - Caniço 60km

Vandaag rijd je naar Caniço. Via Sao Jorge en de noordelijke kustweg rijdt u naar Santana. In de omgeving van Sao Jorge zijn er vele watervallen die soms zelfs over de weg stromen. In Santana vind je de bekende kleurrijke huisjes met rieten daken. Zij worden ook wel 'Casa de Como' genoemd. Tussen Santana en Santo da Serra ligt Porto da Cruz. De ‘Haven van de Kruizen’ is een charmant plaatsje, genoemd naar het kruis dat aan de kust werd geplaatst om de haven aan te geven voor de Portugese ontdekkingsreizigers. Eén van de vele landbouwproducten hier was suikerriet en heden ten dage is de verwerkende fabriek nog steeds volop operationeel. Men produceert hier ook een droge rode wijn, bekend als ‘vinho seco’. Deze wijn is zeer populair. Ieder jaar wordt er in dit dorp een druivenfestival gehouden.  Vervolgens door naar Machico, een historische stad dat de op één na grootste bevolking van het eiland heeft. Gelegen in het oostelijke deel was Machico de eerste hoofdstad van Madeira van 1440 tot 1496 onder Tristão Vaz Teixeira. Hier vestigden de eerste ontdekkingsreizigers zich in 1420. In 1508 werd Funchal de hoofdstad. In Machico vind je een bewaakt zand- en keienstrand en voor de duikers is er een zee reservaat aan de kust. Voor een schitterend uitzicht maak je een uitstap naar Pico do Facho, een populair uitkijkpunt en historisch baken waar vroeger toortsen brandden om de stad te waarschuwen als er piraten naderden.

Dag 8: Madeira - Nederland

De autorondreis eindigt na het ontbijt. Je brengt de auto terug naar de luchthaven van Funchal, ca. 15 km  en vliegt terug naar Nederland.

 

Accommodaties

Je overnacht in goede middenklasse 3- en 4- sterren hotels op basis van logies en ontbijt. Op basis van beschikbaarheid.

Funchal 2 Nachten Hotel Duas Torres ***
Ponta do Sol 2 Nachten Enotel Baia ****
Ponte Delgada 2 Nachten Monte Mar Palace ****
Caniço 1 Nacht Four View Oasis ****

 

Verzekering Omschrijving Prijs
Doorlopende Comfort Reisverzekering

Ga je meer dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een doorlopende Comfort Reisverzekering. Je bent het hele jaar door volledig verzekerd voor Personenhulp en geneeskundige kosten, met aanvullend Bagage, Rechtsbijstand en Ongevallen en is uit te breiden met een annuleringsverzekering.

1 volwassene € 69.84, 2 volwassenen € 115.83, 2 volwassenen met kinderen € 159.28

Meer info
Vanaf € 69,84
Kortlopende Comfort Reisverzekering

Voor als je eventjes weg bent. Bij pech op reis krijg je direct hulp van de alarm centrale. We sluiten een Comfort Reisverzekering voor je af bij de Europeesche inclusief Personenhulp, Geneeskundige kosten, Bagage, Rechtsbijstand en Ongevallen met werelddekking.

Meer info
€ 3,25 per dag
Kortlopende Standaard Annuleringsverzekering

Bescherm jezelf tegen een financiële domper wanneer je onverwachts je reis moet annuleren met een reden zoals in de voorwaarden vermeld staat. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Als je jaarlijkse reissom hoger is dan € 1100,- dan kun je beter de doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Exclusief 21% assurantiebelasting.

Meer info
5.5% Van de reissom
Kortlopende All Risk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je vakantie annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je krijgt voor deze extra redenen 75% van de annuleringskosten vergoed. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Raadpleeg de voorwaarden voor uitzonderingen. Exclusief 21% assurantiebelasting.

Meer info
7% Van de reissom
Doorlopende Annuleringsverzekering

Is je jaarlijkse reissom hoger dan € 1100,-? Sluit dan de doorlopende (All Risk) annuleringsverzekering af waarbij je tot € 1500,- p.p. per reis het hele jaar door verzekerd bent. Voor een meerprijs vanaf € 18.15 ben je All Risk verzekerd. Annulering en hulpverlening t/m 3e graads familie (ooms, tantes, neven, nichten) en ex partner zijn ook meeverzekerd.

1 volwassene  € 72.43, 2 volwassenen  € 138.98, 2 volwassenen met kinderen € 151.08

Meer info
Vanaf € 72,43
Doorlopende Reis- & Annuleringsverzekering

Dit is veruit de meest populaire verzekering. Met deze combinatie ben je op en top verzekerd. Zowel je Personenhulp, Geneeskundige kosten, Bagage, Rechtsbijstand, Ongevallen én Annulering allemaal op één polis en het hele jaar door verzekerd. De annuleringsverzekering is zelfs uit te breiden naar een dekking van € 3000,- p.p. per reis.

1 volwassene € 136.39, 2 volwassenen  € 248.93, 2 volwassenen met kinderen  € 304.48

Meer info
Vanaf € 136,39

Prijsberekening op basis van 2 personen

Inbegrepen
 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
Vlucht Amsterdam - Funchal v.v.
Luchthavenbelasting
 Huurauto type Opel Corsa of gelijkwaardig, zie Autohuur_Portugal
Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart
 
Niet inbegrepen
Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen)
Parkeer-, tol- en entreegelden
Eventuele toeristenbelasting
Overige maaltijden
 
Port Douglas Reef © Tourism Port Douglas and Daintree
Hokitika Gorge

Just be Travellers - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Zeno