IJsland, het land van ijs en vuur

Vanaf € 849,- p.p.

Verken in je eigen camper het prachtige IJsland, het land van ijs en vuur. Begin je verkenningstocht met een verblijf in de hippe en relaxte stad Reykjavik. Om vervolgens met je camper de fantastische natuur te ontdekken, de vele watervallen, ijsmeren, geisers, lavavlakten, uitgestrekte weilanden, vulkanen, de enorme kliffen langs de kust en de spectaculaire vergezichten. Volg de Golden Circle en stop bij Thingvellir Nationaal Park met de Geysir geiser en de Gulffoss waterval. Rreis verder naar het zuiden naar de zwarte stranden van Vik, om vervolgens in het oosten de reusachtige fjorden en pittoreske kustplaatsen met verlaten boerderijen te zien. In het noorden van IJsland bij Mývatn maak je kennis met het maanlandschap vol kraters, de Dimmuborgir lavavelden en pruttelende modderpoelen. Geniet in het warme water van de Blue Lagoon of één van de andere warmwaterbronnen. Met een beetje geluk kun je het noorderlicht spotten. En ben je een visliefhebber? In Reykjavik hebben ze tal van restaurant waar ze heerlijke verse vis serveren.

Deze route is een suggestie, alle rondreizen zijn volledig aan te passen aan jouw persoonlijke wensen.

 


 • Vertrekpunt:Keflavik
 • Eindpunt:Keflavik
 • Reisduur:18 dagen/17 nachten
 • Reykjavik
 • Thingvellir
 • Gullfoss & Geysir
 • Skógafoss
 • Vík
 • Vík
 • Skaftafell
 • Höfn
 • Seydisfjordur
 • Mývatn
 • Mývatn
 • Skagafjördur
 • Stykkishómur
 • Snaefellsness
 • Hraunfossar & Kalmansvik
 • Reykjavik

Dag 1 & 2: Reykjavik

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavik ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Je verblijft hier twee nachten zodat je op je gemak de stad kunt bekijken. Wandel door de gezellige winkelstraatjes of ga een hapje eten bij de haven. Wist je dat Reykjavik de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld is en tevens de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa? Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de IJsland dan is een bezoek aan het National Museum aan de Sudurgata een aanrader. Een nieuwe attractie is de Fly Over Iceland, een unieke attractie waarbij je in een vogelvlucht IJsland ontdekt.
Tip: Breng een bezoek aan de Blue Lagoon, een goede start van je reis door IJsland!

Dag 3: Reykjavik – Nationaal park Thingvellir ca. 56km

Vandaag haal je de camper op, na een korte inspectieronde ben je klaar om de rest van IJsland te ontdekken. Je begint met de magische ‘Golden Circle’ route. Deze route gaat langs de waterval Gullfoss, de geister Geysier en het Thingvellir National Park. Onze eerste stop voor de nacht. Thingvellir is één van de drie nationale parken in IJsland en bestaat sinds 1928. Het park is een 6km brede en 40km lange verzakking die de geologische grens vormt tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent. Hier zie je het directe gevolg van het uiteendrijven van de tektonische platen. Voor de IJslanders is dit historisch gezien een belangrijke plaats. In 930 kwam hier de volksvertegenwoordiging, het Alþing, voor het eerst bij elkaar. Maak een wandeling door de Almannagjá kloof. Andere highlight is de 22 meter hoge waterval Öxarárfoss. Of maak een wandeling in de vallei, hier staat een schattig kerkje en een witte hoeve, waar de parkwachter woont. In de zomer vertrekt vrijwel elke dag om 10:00 een gratis rondleiding door het park. Overnacht op Camping Thingvellir of Nyrðri Leirar Campground.

Dag 4: Nationaal Park Thingvellir – Gullfoss – Geysir ca. 80km

Je vervolgt de Golden Circle route naar Gullfoss. Deze waterval ligt een kleine 10km ten oosten van Geysir. Gullfoss is maar liefst 20 meter breed en 70 meter diep en ontstaan door de gletsjerrivier Hvitá. De waterval wordt ook wel gouden waterval genoemd vanwege de rondzwevende nevel. Rondom de watervallen, welke trapsgewijs uitkomen in de 2,5km lange kloof, vind je verschillende uitkijken. Van het hoger gelegen uitkijkpunt zie je het water goed de Gullfosskloof instorten maar bekijk de watervallen ook vanaf de trappen en het grote plateau. Vervolgens reis je door naar Geysir, een onderdeel van het geothermale gebied Haukadalur, waarvan Geysir en Strokkur de meest bekende zijn. De hete bron Geysir zelf is niet meer actief, je ziet alleen nog maar wat water borrelen, maar de geiser Strokkur is nog wel actief. Deze geizer spuit circa tien keer per uur een waterzuil van 15 tot 30 meter hoogte, prachtig! Een schitterend schouwspel van water, damp en zwavellucht!  In de omgeving van deze beide geisers liggen meerdere heetwaterbronnen met blauw gekleurd water. Overnacht op Camping Geysir.

Dag 5: Geysir- Skógafoss ca. 140km

De reis gaat verder naar de zuidkust van IJsland. Stop onderweg bij de prachtige waterval Seljalandsfoss. De smalle waterval wordt gevoed door het smeltwater van de Eyjafjallajökull. Seljalandsfoss ligt in het zuiden van IJsland, direct langs de ringweg nr. 1. De waterval is bijzonder omdat er door de jaren heen een open grot achter is ontstaan, waardoor je achter de waterval langs kunt lopen. Stop vervolgens bij Skógafoss, een bredere waterval omringt door een prachtige groene omgeving. Beklim de trap naar boven en geniet van een mooi uitzicht over de waterval en omgeving. Overnacht vlakbij de waterval op de camping Skógafoss.

Dag 6: Skógafoss – Vík ca. 34km

Vandaag staat er een korte rit op het programma richting Vík, een oude handels- en vissersdorp en bekend vanwege haar zwarte stranden. Stop bij Reynisfjara Beach, je kunt hier over het strand lopen en de bijzondere Reynisdrangar (Trolrotsen) bekijken. De stranden rond Vík bestaan uit basalt, een vulkanisch gesteende dat gevormd wordt door de stolling van lava. Volgens een oude legende zijn de, uit basalt bestaande, rotsen de resten van een schip dat door trollen uit de zee is getrokken. Toen zij verrast werden door het felle zonlicht versteenden de trollen samen met het schip.  
✪ Tip: Stop onderweg bij Sólheimajökull en maak een wandeling tot aan de voet van de gletsjer Sólheimajökull, een uitloper van de Mýrdalsjökull, de vierde grootste gletsjer van IJsland. Overnacht twee nachten op Càmping Vik.

Dag 7: Vík

Vandaag heb je nog een dag om de omgeving van Vík te verkennen. Bezoek de Dyrhólaey, op ongeveer 20 minuten rijden van Vík. Dyrhólaey is een schiereiland en ligt iets hoger. Geniet hier van een prachtig uitzicht over de langgerekte zwarte stranden. Tevens vind je hier regelmatig papegaaiduikers. Ze komen hier in april aan wal om eieren te leggen en eind augustus verlaten ze IJsland met hun jongen. De beste kans om ze te spotten is vroeg in de ochtend of laat in de avond, overdag dobberen ze in het water. Tijdens het broedseizoen (mei-juni) is de Dyrhólaey Arch gesloten en kun je niet verder lopen dan het Dyrhólaey Lighthouse. Ga ook naar de Mýrdalsjökull-gletsjer en bezichtig de vulkaan Katla.

Dag 8: Vík - Skaftafell ca. 140km

Je rijdt vandaag naar het Skaftafell National Park, hier ligt de schitterende Svartifoss waterval. Bij deze bijzondere waterval stort het water voor een muur van zwarte basalten naar beneden. In het park kun je prachtige wandelingen maken en onderweg geniet je van weidse uitzichten, schitterende watervallen, gletsjers en bergen. Loop ook naar de gletsjertong Skaftafellsjökull, een wandeling van een kleine 4 kilometer, deze neemt circa 1 ½ uur in beslag. Overnacht op Skaftafell camping.

Dag 9: Skaftafell – Höfn ca. 272km

Ga vanmorgen vroeg op pad, er staat een lange rit op het programma naar Höfn. Een klein vissersstadje op een schiereiland tussen de Hornafjörður en Skarðsfjörður fjorden, in het zuidoosten van IJsland. Breng hier een bezoek aan de gletsjermeren Fjallsárlón en Jökulsárlón​. Ook leuk is een stop bij Diamond Beach, een prachtig zwart zandstrand waar de ijsrotsen van het gletsjermeer aanspoelen. Met geluk kun je hier ook zeehonden en walvissen spotten. Ga tot slot naar het schiereiland Stokksnes op 15km van Höfn, hier vind je één van de mooiste kliffen van IJsland, namelijk Vestrahorn.
Tip: Parkeer bij één van de kleinere parkeerplaatsen waar het minder druk is en loop hier over de duinen naar het gletsjermeer Jökulsárlón.

Dag 10 & 11: Höfn – Seydisfjordur ca. 212 km

De reis gaat verder naar het oosten van IJsland met reusachtige fjorden en pittoreske kuststadjes. Seydisfjordur is één van deze leuke kustplaatsen met vele 19-eeuwse houten huisjes in alle kleuren van de regenboog en met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. In de omgeving van Seydisfjordur vindt je tal van fraaie watervallen, zoals bij het fjord Mjóifjörður. Bezoek ook de dorpjes Stöðvarfjörður en Lagarfjóts, de boerderij Skálanes en Svartafjall gebergte met de bergpas Oddsskarð. Overnacht twee nachten op Seydisfjordur Camping Site.

Dag 12: Seydisfjordur – Mývatn ca.201km

Vlakbij Akureyri ligt het grote Myvatn meer, vernoemd naar de enorme hoeveelheid muggen in de zomer en het op drie na grootste meer van IJsland met tal van leuke stops. Bekijk de bijzondere kraters van Skútustaðagígar en geniet van het weidse, panoramische uitzicht over de omgeving. Beklim de Hverfell krater en geniet van een fenomenaal uitzicht over de diepe krater en over de stomende lavavelden van Mývatn. Breng ook een bezoek aan Höfði park, Grjótagjá grot en de Krafla vulkaan. Vanaf de parkeerplaats kun je een mooie wandeling maken naar de Leirhnjúkur krater.
Tip: Eindig de dag bij de Mývatn Nature Baths, deze is een stuk minder toeristisch dan de Blue Lagoon en net zo lekker. Overnacht op camping Mývatn in Reykjahlíð.

Dag 13: Mývatn

Vandaag heb je nog een dag om de omgeving van Mývatn te ontdekken. Ga naar de Hverir modderpoelen, waarschijnlijk wel het hoogtepunt van je bezoek aan het Mývatn meer. Geniet van dit prachtige maanlandschap landschap vol met modderpoelen, stoomwolken en allerlei kleuren zand. Heb je nog tijd over bezoek dan ook de Námafjall berg, de Dimmuborgir lavavelden of de schitterende Godafoss watervallen.

Dag 14: Mývatn – Skagafjördur, Varmahlid ca. 193km

Op naar de geboorteplaats van het IJslandse paard, Skagafjördur. Dit is de plek om te gaan paardrijden of een wildwatertocht te maken. Je kunt een tocht maken over de Austari-Jökulsa rivier of de rustigere Vestari-Jöhulsa rivier. In de omgeving van Skagafjördur grazen de IJslandse schapen, kijk niet raar op als je moet stoppen voor overstekende schapen.
Tip: In de zomer gaan er vanuit Grettislaug boottochten naar de onbewoonde eilanden Drangey en Málmey, waar tal van zeevogels nestelen. Of maak onderweg een walvistocht in Dalvik.

Dag 15: Varmahlid – Stykkishómur ca. 159km

Vanmorgen reis je verder richting het Snaefellsjökull National Park gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Snaefellsness, het grootste schiereiland van IJsland. Je vindt hier alles wat IJsland zo uniek maakt, geniet van de fraaie watervallen, pittoreske vissersdorpjes, de ruige steile kust en haar stranden, relax in de heetwaterbronnen, de immense gletsjer en niet te vergeten de bekende vulkaankraters. Overnacht op Stykkishólmur campsite.

Dag 16: Schiereiland Snaefellsness

Je hebt de gehele dag de tijd om deze prachtige omgeving te verkennen. Er zijn tal van lavavelden in IJsland maar de meeste zijn niet toegankelijk voor een gewone auto. De weg 558 is echter wel mogelijk. Geniet van deze grindweg door de schitterende lavavelden. Stop bij de fraaie waterval Kirkjufellfoss en ga lunchen in het vissersdorpje Grundarfjordur. In het Snaefellsjökull National Park ligt de grote vulkaankrater Saxhóll, via een slingerweg door oude lavavelden kom je bij de vulkaankrater. Vervolg je route met een stop bij de ruige en steile kliffen Arnastapi, het bijzondere zwarte kerkje Budakirke, het strand Ytri Tunga waar je zeehonden kunt spotten en de basaltrotsen Ytri Raudamellur. Tot slot kun je relaxen in de heetwaterbronnen Landbrotalaug nabij de vulkaankrater Eldborg.
✪ Tip: Heb je nog tijd over stop dan nog bij de minder bekende waterval Svodufoss.

Dag 17: Stykkishómur – Hraunfossar – Kalmansvik ca. 242km

Je verlaat het schiereiland Snaefellsness en rijdt langzaam richting Reykjavik. Maak onderweg een stop bij Hraunfosser, een opvallend brede waterval. Iets verder ligt de waterval Barnafoss. Stop op de route van Hraunfossar naar Kalminsvid bij de warmwaterbronnen Krauma of rijd naar de grootste warmwaterbron van IJsland Deildartunguhver. Overnacht de laatste nacht op Akranes Camping Site in Kalmansvik

Dag 18: Kalmansvik – Reykjavik ca. 48km

Vandaag de laatste rit in de camper voordat je deze weer inlevert. Na het inleveren van de camper vlieg je terug naar Nederland, helaas het einde van de een prachtige reis.

Touring Cars Medium

Deze reis wordt je aangeboden inclusief een Touring Cars Medium vanaf € 849,- p.p.

De Medium van Touring Cars
Deze middelgrote camper is geschikt voor maximaal 4 volwassenen.
De camper beschikt over een douche & toilet en heeft een dieselmotor
De camper heeft een lengte van maximaal 7,6 meter.

Bedafmetingen: 
Bed achterin: 200cm x 140cm 
Dinette: 200cm x 115cm

In IJsland is er ook een budget versie beschikbaar, deze campers hebben meer dan 100.000km op de teller staan. De prijzen voor de budget versie liggen lager.

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Medium.

Alle gegevens en foto’s zijn gebaseerd op informatie van de verhuurmaatschappijen. Prijzen, afbeeldingen, voorwaarden en productomschrijvingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Afbeeldingen zijn van nieuwe campers. Just be Travellers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele incorrecte informatie.

Touring Cars Van

De Van van Touring Cars
Deze compacte campervan is geschikt voor maximaal 2 volwassenen.
De van beschikt over een douche & toilet en dieselmotor.
De campervan heeft een lengte van maximaal 6,8 meter.

Bedafmetingen: 
Bed achterin: 185cm x 115cm 

In IJsland is er ook een budget versie beschikbaar, deze campers hebben meer dan 100.000km op de teller staan. De prijzen voor de budget versie liggen lager.

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Van.

 

Touring Cars Small

De Small van Touring Cars
Deze compacte camper is geschikt voor maximaal 2 volwassenen.
De camper beschikt over een douche & toilet en heeft een dieselmotor
De camper heeft een lengte van maximaal 7,6 meter.

Bedafmetingen: 
Bed achterin: 190cm x 110cm 

In IJsland is er ook een budget versie beschikbaar, deze campers hebben meer dan 100.000km op de teller staan. De prijzen voor de budget versie liggen lager.

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Small.

Touring Cars Family

De Family van Touring Cars
Deze gezinscamper is geschikt voor maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen.
De camper beschikt over een douche & toilet en heeft een dieselmotor.
De camper heeft een lengte van maximaal 7,6 meter.

Bedafmetingen: 
Hoogslaper: 210cm x 160cm
Stapelbed: 201cm x 89cm
Dinette:
180cm x 120cm 

In IJsland is er ook een budget versie beschikbaar, deze campers hebben meer dan 100.000km op de teller staan. De prijzen voor de budget versie liggen lager.

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Family.

Touring Cars Large

De Large van Touring Cars
Deze ruime gezinscamper is geschikt voor maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen.
De camper beschikt over een douche & toilet en heeft een dieselmotor.
De camper heeft een lengte van maximaal 7,6 meter.

Bedafmetingen: 
Hoogslaper: 210cm x 160cm
Bed achterin: 215cm x 140cm
Dinette:
194cm x 130cm 

In IJsland is er ook een budget versie beschikbaar, deze campers hebben meer dan 100.000km op de teller staan. De prijzen voor de budget versie liggen lager.

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Large.

Touring Cars Luxury

De Luxury van Touring Cars
Deze luxe camper is geschikt voor maximaal 4 volwassenen.
De camper beschikt over een douche & toilet en heeft een dieselmotor.
Bij dit campertype krijg je premium bedlinnen en keukengerei en een welkomstgift.
De camper heeft een lengte van maximaal 7,6 meter.

Bedafmetingen: 
Bed achterin: 200cm x 140cm
Dinette: 200
cm x 115cm 

Bekijk hier de brochure van de Touring Cars Luxury.

McRent Europa Urban Vehicle

 De Urban Vehicle van McRent Europa

Deze flexibele en compacte campervan bv. Crosscamp is geschikt voor 4 volwassenen.
Deze campervan heeft geen douche en/of toilet
De campervan heeft een lengte van maximaal 4,95 meter.

 

 

McRent Europa Urban Standard

 De Urban Standard van McRent Europa

Deze flexibele en compacte campervan bv. VW California is geschikt voor 4 volwassenen.
Deze campervan heeft geen douche en/of toilet
De campervan heeft een lengte van maximaal 4,90 meter.

 

 

McRent Europa Urban Plus

 De Urban Plus van McRent Europa

Deze wendbare en praktische campervan bv. Cliff 600 is geschikt voor 2 volwassenen en een kind.
De campervan heeft een lengte van maximaal 5,99 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

 

McRent Europa Urban Luxury

 De Urban Luxury van McRent Europa

Deze wendbare en praktische campervan bv. Ayers Rock of Cliff 601 is geschikt voor 4 volwassenen.
De campervan heeft een lengte van maximaal 5,41 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

 

McRent Europa Compact Plus

 De Compact Plus van McRent Europa

Deze compacte campervan bv. Sunlight V66 is geschikt voor 2 volwassenen en een kind.
De campervan heeft een lengte van maximaal 6.65 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

Mc Rent Europa Compact Luxury

 De Comfort Luxury van McRent Europa

Deze compacte en elegante camper bv. Globebus I6 is geschikt voor 4 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 6.95 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Family Standaard

De Family Standaard van McRent Europa

Deze camper bv. T7057 EB met hefbed heeft ruimte voor 4 personen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7,41 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Family Plus

 De Family Plus van McRent Europa

Deze camper met stapelbedden bv.Trend A 5887 is geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen.
De camper heeft een lengte van maximaal 6,51 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Family Luxury

 De Family Luxury van McRent Europa

Deze luxe camper bv. Sunlight A70 is geschikt voor 6 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7.25 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Comfort Standard

 De Comfort Standard van McRent Europa

Deze camper bv. T5051 EB is geschikt voor 2 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7.41 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Comfort Plus

 De Comfort Plus van McRent Europa

Deze camper bv. T5051 EB is geschikt voor 4 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7.41 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Comfort Luxury

 De Comfort Luxury van McRent Europa

Deze comfortabele camper bv. Sunlight I69L is geschikt voor 4 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7.41 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

 

McRent Europa Premium Standard

 De Premium Standard van McRent Europa

Deze comfortabele camper bv.Esprit I7150-2 is geschikt voor 4 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 7,60 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

Let op u heeft bij dit type heeft u een C of C1-rijbewijs nodig (vrachtwagenrijbewijs)

 

McRent Europa Premium Plus

 De Premium Plus van McRent Europa

Deze comfortabele camper bv. Trend A 7877-2 is geschikt voor 6 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 8,60 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

Let op u heeft bij dit type heeft u een C of C1-rijbewijs nodig (vrachtwagenrijbewijs)

 

McRent Europa Premium Luxury

 De Premium Luxury van McRent Europa

Deze luxe camper bv.Globetrotter XL  I-7850 EB is geschikt voor 4 volwassenen.
De camper heeft een lengte van maximaal 8,72 meter.

Bekijk hier de camper van binnen.

Let op u heeft bij dit type heeft u een C of C1-rijbewijs nodig (vrachtwagenrijbewijs)

 

Touring Cars

 • Touring Cars campers zijn maximaal 2-3 seizoenen oud
 • Gegarandeerd minder dan 100.000km op de teller
 • Uitstekende camperverhuurder met hoge kwaliteit campers
 • Professionele service en zeer klantvriendelijk
 • Inclusief gratis transfers van en naar de airport
 • 7 dagen per week geopend, ophalen en inleveren tussen 08:00 en 18:00
 • Verhuurlocaties in Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Estland, Letland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Kroätie en Rusland
 • In IJsland is er ook een budget variant mogelijk, de campers hebben dan meer dan 100.000km op de teller

McRent Europa

McRent is de grootste camperverhuurder in Europa. Ze hebben verhuurlocaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal,
Zwitserland, Kroatië, Polen, IJsland, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Estland, Finland Noorwegen en Zweden.
Tevens bieden ze camperhuur in Japan en Nieuw-Zeeland aan.
Ze hebben gunstige prijzen en hoog niveau van reiscomfort.
De campers zijn niet ouder dan 2-3 jaar.
Door het vooraf online registreren, profiteer je ter plaatse van een efficiënte en korte ophaalprocedure.

De hier getoonde campers zijn voorbeelden van de verschillende campertypes. McRent garandeert het aantal zitplaatsen en het aantal slaapplaatsen maar nooit een specifieke indeling.

Alle gegevens en foto’s zijn gebaseerd op informatie van de verhuurmaatschappijen. Prijzen, afbeeldingen, voorwaarden en productomschrijvingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Afbeeldingen zijn van nieuwe campers. Just be Travellers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele incorrecte informatie.

Verzekering Omschrijving Prijs
Doorlopende Comfort Reisverzekering

Ga je meer dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een doorlopende Comfort Reisverzekering. Je bent het hele jaar door volledig verzekerd voor Personenhulp en geneeskundige kosten, met aanvullend Bagage, Rechtsbijstand en Ongevallen en is uit te breiden met een annuleringsverzekering.

1 volwassene € 69.84, 2 volwassenen € 115.83, 2 volwassenen met kinderen € 159.28

Meer info
Vanaf € 69,84
Kortlopende Comfort Reisverzekering

Voor als je eventjes weg bent. Bij pech op reis krijg je direct hulp van de alarm centrale. We sluiten een Comfort Reisverzekering voor je af bij de Europeesche inclusief Personenhulp, Geneeskundige kosten, Bagage, Rechtsbijstand en Ongevallen met werelddekking.

Meer info
€ 3,25 per dag
Kortlopende Standaard Annuleringsverzekering

Bescherm jezelf tegen een financiële domper wanneer je onverwachts je reis moet annuleren met een reden zoals in de voorwaarden vermeld staat. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Als je jaarlijkse reissom hoger is dan € 1100,- dan kun je beter de doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Exclusief 21% assurantiebelasting.

Meer info
5.5% Van de reissom
Kortlopende All Risk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je vakantie annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je krijgt voor deze extra redenen 75% van de annuleringskosten vergoed. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Raadpleeg de voorwaarden voor uitzonderingen. Exclusief 21% assurantiebelasting.

Meer info
7% Van de reissom
Doorlopende Annuleringsverzekering

Is je jaarlijkse reissom hoger dan € 1100,-? Sluit dan de doorlopende (All Risk) annuleringsverzekering af waarbij je tot € 1500,- p.p. per reis het hele jaar door verzekerd bent. Voor een meerprijs vanaf € 18.15 ben je All Risk verzekerd. Annulering en hulpverlening t/m 3e graads familie (ooms, tantes, neven, nichten) en ex partner zijn ook meeverzekerd.

1 volwassene  € 72.43, 2 volwassenen  € 138.98, 2 volwassenen met kinderen € 151.08

Meer info
Vanaf € 72,43
Doorlopende Reis- & Annuleringsverzekering

Dit is veruit de meest populaire verzekering. Met deze combinatie ben je op en top verzekerd. Zowel je Personenhulp, Geneeskundige kosten, Bagage, Rechtsbijstand, Ongevallen én Annulering allemaal op één polis en het hele jaar door verzekerd. De annuleringsverzekering is zelfs uit te breiden naar een dekking van € 3000,- p.p. per reis.

1 volwassene € 136.39, 2 volwassenen  € 248.93, 2 volwassenen met kinderen  € 304.48

Meer info
Vanaf € 136,39
Camper Afkoop Eigen Risico Verzekering

Deze verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.

Meer info
€ 9,50 per dag
Vliegticketverzekering

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor. Vliegtuigmaatschappijen komen in financiële problemen en gaan zelfs failliet. Dan ben je je ticket kwijt. Met de Unigarant Vliegticketverzekering krijg je je geld terug (tot max € 1500,- p.p.). Zodat je een nieuw ticket kunt kopen en je geplande reis tóch kunt maken. Een rustig idee! 

Deze verzekering is standaard inbegrepen (verplichte verzekering).

Meer info
€ 5,00 per ticket

Prijsberekening op basis van 4 volwassenen

Indien je met meer of minder personen reist of met kinderen dan kun je een offerte aanvragen en krijg je van ons de exacte prijs. De offerteprijs is een indicatieprijs, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vluchten en camperhuur. Heb je zelf een voordelige vlucht geboekt? Deze reis kan ook op basis van 'camper only' geboekt worden.


De getoonde prijs is inclusief:

Retourvlucht Amsterdam – Reykjavik - Amsterdam obv economy class exclusief ruimbagage
2 Hotelovernachtingen Reykjavik, appartement obv logies
16 Dagen/15 nachten camperhuur 
(Budget versie met meer dan 100.000km op de teller, nieuwere versie tegen meerprijs mogelijk)
  - Basic verzekering (dekking bij schade aan eigen voertuig) met € 2800,- eigen risico per gebeurtenis (Just be Travellers raad je aan om de Afkoop eigen risico camperverzekering van de Europeesche af te sluiten a € 9.50 per dag, zie de voorwaarden.)
  - WA-verzekering 
  - Ongelimiteerd aantal kilometers
  - Alle belastingen
  - 24-uurs hulp bij pech
  - Keukeninventaris
  - Voertuiguitleg
  - Transfer van airport naar ophaallocatie
  - Navigatie
  - Stabiliteitsblokken en elektriciteitskabel


* Er gelden regels en uitzonderingen, deze zijn terug te lezen in de huurvoorwaarden van Touring Cars. Wij raden aan een Afkoop Eigen Risico camperverzekering af te sluiten. 

Optioneel bij te boeken:

  Plus verzekering € 18,- per dag, verlaging van eigen risico naar € 1200,-
  Premium verzekering € 29,- per dag, verlaging van eigen risico naar € 600,-
 ➢ Total verzekering € 79,- per dag, verlaging van eigen risico naar € 0,-
 ➢ Ruiten en bandenbescherming € 15,- per dag
  Gravel protection € 12,- per dag
  Beddengoed (dekbed, kussen, sloop, lakens en handdoek) € 51,- per persoon, extra set € 25,- per persoon
  Autostoel € 55,- per stuk
  Stoelverhoger € 19,- per stuk
  Campingset (tafel en stoelen) € 4,- per dag
  Gasfles € 95,- per fles
  Toiletchemicaliën € 22,- per fles
  Ready to go Package € 120,- per persoon
  Essential package € 120,- per huurperiode
  Extra bestuurder € 49,- per bestuurder per huurperiode
  Eindschoonmaak € 170,- per huurperiode
  Transfer Reykjavik stad naar verhuurlocatie € 149,- per enkele reis
  Transfer Blue Lagoon naar verhuurlocatie € 67,- per enkele reis
  BBQ set € 39,- per huurperiode
 ➢ Omvormer € 4,- per dag

 

Niet inbegrepen:

Brandstof
Campings
Optionele excursies

 

 

 

Port Douglas Reef © Tourism Port Douglas and Daintree
Hokitika Gorge

Just be Travellers - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Zeno