Welke periode reizen naar Amerika?

Wil je naar Florida dan kiezen veel reizigers voor de winter, even weg uit het koude Nederland. Maar ook de Amerikanen zelf gaan van december tot maart graag overwinteren in Florida. De beste reistijd voor Florida is van eind november t/m half mei, in deze periode is de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden en valt er weinig regen. Florida kent maar liefst meer dan 300 zonnedagen per jaar.Houd er wel rekening mee dat het orkaanseizoen van 1 juni tot 1 december loopt. In de zomermaanden is Florida extreem warm en vochtig met temperaturen boven de 30 graden. In deze periode kunnen er vaak korte heftige regenbuien vallen, vaak gepaard met onweer.Breng je een bezoek aan het noorden van Florida houd er dan rekening mee dat het hier in de wintermaanden wat fris kan zijn, terwijl je in dezelfde periode bij Miami heerlijk op het strand kan liggen. Bezoek je de Everglades houd er dan rekening mee dat er in de zomer veel muggen zijn.

De beste reistijd om Californië te bezoeken is van mei tot september. Je hebt dan de meeste kans op warm en zonnig weer en weinig neerslag. San Francisco, de stad waar het altijd wel lijkt te waaien. De temperatuur is hier het gehele jaar door gemiddeld rond de 15 graden. In de warmste maanden van het jaar, juli & augustus is er een gemiddelde temperatuur van 23 graden.Yosemite NP is het hele jaar te bezoeken maar tussen november en mei kan het zijn dat diverse wegen vanwege de weersomstandigheden gesloten zijn. De beroemde Tioga pass gaat pas open als alle sneeuw weg is en dat was in 2019 pas begin juli. Zodra de eerste sneeuw valt sluit de weg weer. Wil je weten wanneer de Tioga Pass open gaat, klik dan hier. Een bezoek aan Yosemite NP is ook in de winter een onvergetelijke ervaring!   

Wil je Death  Valley bezoeken dan kun je de zomer beter overslaan. De temperatuur stijgt dan tot boven de 40 graden. Bij veel camperverhuurders is het niet toegestaan om in de zomermaanden met je camper door Death Valley te rijden, houd hier dus rekening mee.Wil je een bezoek brengen aan Joshua Tree NP dan is de beste reisperiode van maart t/m november aangezien je dan de minste neerslag hebt en aangename temperaturen. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 34 graden en in de winter 15 graden. Los Angeles & San Diego gelegen in het zuiden van Californië zijn de beste plekken voor een strandvakantie. De maanden juli & augustus zijn de beste reisperiode met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Juni en september zijn ook prima maanden om aan het strand te verblijven maar vaak net iets minder zonnig. Dol op wintersport? Reis dan tussen oktober en april naar Californië. Het populairste skigebied is Mammoth Mountain in de Sierra Nevada met bijna 1200 kilometer aan pistes.

Arizona heeft voornamelijk een woestijnklimaat met warme zomers en milde winters en amper neerslag. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 40 graden en in de winter rond de 20 graden. Er zijn wel een paar uitzonderingen zoals in de hoger gelegen gebieden (met name in het noorden van Arizona) hier kan het in de winter vriezen. Wil je een bezoek brengen aan de Saguaro NP dan is de beste reistijd van maart t/m november, terwijl voor de Grand Canyon de beste reistijd van mei t/m september is. Reis je in de wintermaanden controleer dan wel van tevoren of alle campings, attracties etc. open zijn, er zijn in het laagseizoen vaak aangepaste openingstijden.

Reis je naar Colorado dan is de beste reistijd van juni t/m oktober. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20 en 35 graden. In de winter kan het er flink sneeuwen en vriezen maar in de zomer kan het erg heet worden. Als je niet aan het hoogseizoen gebonden bent dan zijn de omliggende maanden mei, juni, september en oktober aan te raden. De meeste reizigers zullen hun reis door Colorado starten in Denver en daarna één of meerdere nationale parken in de omgeving bezoeken. Reis je bijvoorbeeld naar het noorden naar Yellowstone, Grand Teton & Glacier NP houd er dan rekening mee dat in de winter deze parken moeilijk begaanbaar zijn of zelfs gesloten. Controleer goed de openingstijden van de parken en nabijgelegen campings.

Voor een bezoek aan New Mexico & Utah is de beste reistijd van mei t/m september met aangename tot warme temperaturen en weinig neerslag. De zomers zijn warm en droog maar de wintermaanden zijn koud en er is sneeuwval mogelijk.

De staten Oregon en Washington kun je het beste bezoeken in de periode van juni t/m september. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 20 graden met weinig neerslag.

Wil je Texas verkennen dan is de beste reistijd van maart t/m oktober de beste reistijd. In deze periode is de temperatuur aangenaam en weinig kans op neerslag. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 35 graden en in de winter rond 14 graden. Houd er wel rekening mee dat er in het voorjaar een verhoogde kans is op tornado’s in het Midwesten van Texas.

Een bezoek aan Deep South USA is het meest ideaal in het voorjaar of in de herfst. Er heeft een subtropisch klimaat met warme zomers en een milde winter. In de periode van mei t/m september is de gemiddelde temperatuur 26 graden en valt er weinig neerslag. De staten gelegen aan de Golf van Mexico hebben wel een verhoogde kans op orkanen en/of tropische stormen in de periode van juni t/m november.

Reis je naar Oost USA dan is de beste reisperiode in het voorjaar of in de herfst. De winters kunnen erg koud zijn met sneeuw en de zomers kunnen warm zijn. Een bezoek aan een stad als New York bezoeken in de hitte is niet aan te raden. Ga je in november of december dan is de stad in kerstsfeer gehuld, maar het kan er dan wel koud zijn. Wil je Washington bezoeken dan is begin april als de kersenbloesems bloeien een aanrader! Ga je in de herfst dan heb je de kans op de genieten van de prachtige Indian Summer.

Wil je met een camper op pad, controleer dan goed of er voldoende campings open zijn. Er zijn genoeg campings het gehele jaar geopend maar er zijn ook campings welke pas in april of mei open gaan en in oktober alweer sluiten. Op de website www.koa.com kun je heel snel terugvinden of campings open zijn of niet. Voor nationale parken kijk je op... temperatuur afhankelijk.

Aarzel niet om buiten de beste reisperiodes op pad te gaan maar bereid je goed voor, geniet van de rust, de lagere prijzen en het schitterende land!