Reserveren voor Nationale Parken in Amerika & Canada

Amerika

De schitterende nationale parken in Amerika en Canada zijn ontzettend populair. Ook Amerikanen en Canadezen genieten van de schoonheid van deze adembenemende natuurparken.

De parken hebben de status 'Nationaal Park' gekregen vanwege hun unieke en belangrijke natuur, die beschermd moet worden. Het hoge aantal bezoekers dat jaarlijks naar deze parken komt, legt echter druk op de kwetsbare natuur. Daarom hebben sommige parken beperkingen ingesteld voor het aantal voertuigen dat tijdens drukke periodes het park kan bezoeken. Dit gebeurt via een reserveringssysteem, waarbij elk voertuig een tijdslot moet reserveren.

Dit betekent dat je je bezoek aan deze parken iets meer moet plannen. Op dit moment is een reservering vereist voor de volgende parken:

-  Acadia NP in Maine. Voor Cadillac Summit Road is tussen 22 mei en 27 oktober 2024 een reservering nodig (klik hier voor meer info)

- Arches NP in Utah. Tussen 1 april en 31 oktober 2024 7am en 4pm is een reservering verplicht. (klik hier voor meer info)

- Carlsbad Caverns NP in New Mexico. Vanaf 30 dagen voor aanvang kun je een Timed Entry ticket boeken, andere optie is een group tour reserveren. (klik hier voor meer info)

- Great Smokey Mountains NP in North Carolina. Hier heb je een parking tag nodig (klik hier voor meer info)

- Glacier NP in Montana. Tussen 24 mei en 8 september 2024 is voor de westkant van de Going-to-the-Sun-Road en Nortk Fork tussen 6am en 3pm een reservering verplicht. Tussen 1 juli en 8 september 2024 is voor Many Glacier tussen 6am en 3pm een reservering verplicht. (klik hier voor meer info)

- Mount Rainier National Park in Washington State. Tussen 24 mei en 2 september 2024 heb je voor  Paradise Corridor tussen 7am en 3pm een reservering nodig. Tussen 4 juli en 2 september heb je voor  Sunrise Corridor tussen 7am en 3pm een reservering nodig (klik hier voor meer info)

- Muir Woods National Monument in Californië. Parkeren en de shuttleservice moeten vooruit gereserveerd worden.(klik hier voor meer info)

- Multnomah Falls in Columbia River Gorge, Oregon. Tussen 24 mei en 2 september van 9am tot 6pm moet je vooraf reserveren. (klik hier voor meer info)

- Red Rock Canyon nabij Las Vegas. Tussen 1 oktober 2023 en 31 mei 2024 is een reservering verplicht. (klik hier voor meer info)

- Rocky Mountain NP in Colorado. Tussen 24 mei en 20 oktober 2024 van 5am tot 6pm voor de Bear Lake Road Corridor en rest van het park. Voor de rest van het park alleen geldt dat er tussen 24 mei en15 oktober tussen 9am en 2pm een reservering nodig is. (klik hier voor meer info)

- Shenandoah NP in Virginia. Enkel voor Old Rag Mountain is een reservering verplicht (klik hier voor meer info)

- Yosemite NP in Californië. Tussen 13 april en 30 juni 2024 is op zaterdags, zondags en feestdagen tussen 5am en 4pm een reservering verplicht. Tussen 1 juli en 16 augustus 2024 is dagelijks een reservering verplicht tussen 5am en 4pm. Tussen 17 augustus en 27 oktober 2024 is op zaterdags, zondags en feestdagen tussen 5am en 4pm een reservering verplicht. (klik hier voor meer info)

- Zion NP in Utah. Hier is enkel voor de wandeling Angels Landing een reservering verplicht, dit gebeurd via een loterijsysteem. Voor meer info klik hier.

Verblijf in op een camping of accommodatie in het park dan is meestal geen reservering nodig om het park binnen te komen. Controleer dit aub op de website van National Park Service bij het betreffende park.

Tevens is het bij de meeste parken toegestaan om voor- en na een bepaalde ticket zonder reservering het park in te gaan. Je mag hier dan wel de gehele dag blijven.

Vergeet niet dat je om de parken in te mogen entree betaald of schaf een Nationale parkpas aan, zoals de America the Beautiful Pass. Klik hier voor meer info.
Wijzigingen onder voorbehoud. Check altijd de website van de National Park Service.

Ook voor Hawaii geldt dat er voor diverse parken een reservering nodig is. Alle informatie is te vinden op gostateparks.hawaii.gov.

Maui
- 'Iao Valley State Park
- Haleakala National Park. Voor de Summit Sunrise is een reservering verplicht tussen 3am en 7am
- Waiʻānapana State Park

Oahu
- Diamond Head
- Hanauma Bay State Park/Nature Preserve. Geopend van woensdag t/m zondag en verplicht vooraf reserveren via honolulu.gov/parks-hbay/. Beperkte beschikbaarheid.
- Pearl Harbor. Een bezoek aan  USS Arizona Memorial moet vooraf gereserveerd worden. Voor meer info zie deze link.

Kauai
- Haena State Park 
- Kīlauea Point National Wildlife Refuge

 

Canada

Ook voor Canada is het voor een aantal plekken verplicht of raadzaam om vooraf te reserveren. De belangrijkste is de shuttle naar Moraine Lake & Lake Louise. 
De Moraine Lake Road is in heel 2024 gesloten voor privévoertuigen. Enkel via een excursies, per fiets of met de shuttlebus kan je naar Moraine Lake. Wandelen naar Moraine Lake 28km (roundtrip) is niet aan te raden. Meer informatie klik hier.

Reserveringen kunnen gemaakt worden vanaf 18 april 2024 vanaf 8am Mountain Time (oftewel 16:00 onze tijd). Een deel van de tickets wordt dan vrijgegeven en de overige tickets worden vanaf 48 uur van te voren vanaf 8am vrijgegeven.

Reserveren is mogelijk via: https://reservation.pc.gc.ca/ en kies voor Day Use. 
De bus naar Lake Louise rijdt tussen 17 mei en 14 oktober 2024. De bus naar Moraine Lake rijdt tussen 1 juni en 14 oktober 2024. Met één ticket heb je toegang tot de beide meren, dus ook voor de shuttlebus ‘The Lake Connector’ die tussen beide meren rijdt. De bus begint en eindigt bij de Park & Ride (gelegen bij Lake Louise Ski Resort). De gratis Park & Ride Connector heeft een halte in Lake Louise Village en ook halte bij Lake Louise Campground. De Connector rijdt elke 30 minuten tussen 7:00 en 19:30. Een reservering voor de Connector is niet nodig.
Je kunt vanuit Banff met de Roam Public Transit naar Lake Louise Village reizen. Voor meer informatie zie Roam Transit

Je kiest bij de reservering het tijdstip dat je wilt vertrekken en welk meer je als eerste wenst te bezoeken. Het ticket is de gehele dag geldig waardoor je zelf kunt bepalen hoelang je overal kunt verblijven. 

Joffre Lakes Provincial Park. Informatie voor 2024 is nog niet bekend maar in 2023 moest je tussen 3 mei en 9 oktober moest je een dagpas vooraf reserveren voor Joffres Lakes Trailhead. Meer info klik hier