Reisverslag Texas

Donderdag 21 sept
Vertrek met Air Canada via Toronto naar Dallas (AC809 12.15 – 14.20). In Toronto gaan we door de Canadese douane en direct ook door de US Costums. Binnen 20 minuten zijn we door alle formaliteiten heen en kunnen we even de benen strekken op de luchthaven Toronto Pearson Airport. De volgende vlucht naar Dallas (AC1033 17.15 – 19.32) duurt ca 3 uur.


Eenmaal aangekomen op de luchthaven Dallas DFW (Dallas Forth Worth) kunnen we direct de koffers ophalen en gaan we met een transferbus naar de autoverhuurder.
We hebben 3 grote SUV’s gehuurd van Interprice. Prima auto’s krijgen we mee en nadat we alle bagage in de auto’s hebben geplaatst worden we opgewacht door Heather van Visit Grapevine voor nog een late night diner in Tex-Mex Restaurant, Mesa Mexican Cuisine.


Het is inmiddels 21.30 plaatselijke tijd (voor ons dus al 04.30u) en eten wat taco’s, nachos’s en drinken een margarita. 
We slapen 2 nachten in Courtyard by Marriot in Grapevine. 

Vrijdag 22 september
Na een korte nacht (jetlag) worden we om 07.45 opgewacht door Heather die ons vandaag Grapevine laat zien. We beginnen bij het Grapevine Observation Tower Tour Tower Tours ($3,- entree p.p.). De 127ft hoge toren geeft een mooi uitzicht over Grapevine en omgeving, zoals de luchthaven en Dallas aan de ene kant en Forth Worth aan de andere kant. Na het bezoek aan de toren gaan we naar Mason & Dixie Mason & Dixie - Southern Restaurant voor ontbijt. Een heel charmant ingericht restaurantje met heerlijk ontbijt, zoals avocado toast. 

 

Na het ontbijt bezoeken we Grapevine Vintage Railroad en lopen we over de Historic Main Street District.

Daarna staat een wijnproeverij op het programma bij Messina Hof Winery. We krijgen een witte & rode wijn en een port. Er wordt vol passie over de verschillende wijnen gesproken.
In Tolbert’s restaurant krijgen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Omdat de porties veelal te groot zijn delen we er een aantal zodat we van alles kunnen proeven.



Om 15.00u moesten we bij Meow Wolf – The Real Unreal zijn (v.a. $35,- p.p.). We wisten niet precies wat ons te wachten stond. Het is een vorm van kunst waar je doorheen kunt lopen, interactief kunt meedoen in vele verschillende kamers, thema’s, kleuren en muziek.



Nadat we konden opfrissen in het hotel gingen we naar Hop & Sting Brewing Co voor een bierproeverij. We kregen 4 verschillende bieren in kleine glaasjes om te proeven. 

Er is 6 dagen in de week live muziek in Grapevine, dus voor we naar het diner gaan, gaan we naar Harvest Hall om naar een band te luisteren die muziek uit de jaren 80 speelt. Ook buiten is er veel muziek. Dineren doen we bij Farina’s Winery & Cafe. Ook hier krijgen we een aantal gerechten om te delen en te proeven.



Zaterdag 23 september
Vandaag gaan we naar Dallas. We rijden in een half uurtje naar het Springhill Suites by Marriot Dallas Downtown/West End
De kamers zijn nog niet klaar dus laten we de bagage achter bij de receptie en gaan we met een minivan met chauffeur de stad verkennen met Oscar van VisitDallas. 
Allereerst gaan we ontbijten bij Breadwinners. We kunnen bestellen van de kaart en hebben nog niet geleerd dat alles veel is in Amerika. De overgebleven cinnamon rols geven we aan onze chauffeur die er heel blij mee is. 



Na het ontbijt gaan we naar Old City Park Home, een soort openluchtmuseum van 19e eeuwse Victoriaanse huizen en gebouwen. We wandelen over het terrein en ontdekken hoe het leven er meer dan 100 jaar geleden uitzag. In de diverse gebouwen zijn medewerkers in kleding van toen ze vertellen over de geschiedenis. Entree is gratis.

  

 
 
We stappen weer in de bus en gaan naar het Pioneer Plaza, AT&T Discover District  en lopen door het prachtige Adolphus Hotel (va. € 400,- per nacht). En we maken een groepsfoto bij The EYE. Dit 30ft hoge oog is het meest karakteristieke herkenningspunt van de stad. In 2007 heeft Tony Tasset het beeld gemaakt, nagemaakt van zijn eigen oog. Het heeft volgens de maker geen verdere betekenis.


We lopen om de hoek naar het Sweet Tooth Hotel. Een interactief art museum (entree va. $20,-). Er zijn verschillende thema kamers, van retro, muziek en zelfs een kamer waar bijna alles gehaakt is.


Hierna gaan we richting de wijk Deep Ellum, waar we een foto maken onder de Traveling Man Sculptures en bewonderen we de Blues Alley Murals



Deep Ellum is een levende wijk met veel live muziek, theater voorstellingen, kunstshows en geweldige BBQ Restaurants. De Blues Alley Murals is een straatje met, veelal blauwe, muurschilderingen die de geschiedenis belichten van o.a. Blues muziekkanten. Bijv ook van de in Dallas geboren Erykah Badu is een muurschildering.

Zoals gezegd heeft Deep Ellum heel veel goede BBQ restaurants. We lunchen dan ook bij Terry Black’s BBQ Dallas. We krijgen een kleine rondleiding langs de immens grote BBQ’s en alsof het al buiten niet heet genoeg is (ca 37gr), is het bij de BBQ’s nog eens 10 graden warmer. We krijgen Brisket (klapstuk) (v.a. $ 35,- per pond) en Original & Jalapeno Cheese sausages. (v.a. $27,- per pond). Het restaurant staat bekend om hun Black Margarita. 
Na de lunch gaan we naar het Sixth Floor Museum ($22,- entree online $25,- aan de kassa) . Het museum is gevestigd in het voormalige Texas School Book Despository gebouw, het beschrijft de moord op President John F Kennedy. Erg indrukwekkend om de plek te zien waar de moord is gepleegd. Vanuit de 5e verdieping zie je de kruizen op de weg waar er exact is geschoten.

Na deze enerverende middag gaan we naar het hotel om op te frissen en ons klaar te maken voor de avond. We gaan eerst naar de Reunion Tower Observation (v.a. $19,- p.p.)  Reunion Tower Observation Deck. De toren van 470ft geeft een geweldige 360gr blik over de stad Dallas. Je gaat met een lift naar boven die aan een kant open is.  

We dineren bij Gloria's Latin Cuisine.

Zondag 24 september
Vandaag gaan we naar Mineral Wells. Voordat we vertrekken halen we ons ontbijt op bij San Martin Dallas. Na ongeveer 1 1/2 uur rijden komen we aan in Mineral Wells. We gaan eerst een wandeling maken bij Lake Mineral Wells State Park. 

  

Daarna gaan we naar The Crazy Water Hotel, waar we een rondleiding en een fantastische lunch voorgeschoteld krijgen van Second Bar & Kitchen.

  

Met volle buik rijden we naar Wildcatter Ranch, waar we einde van de middag aankomen. Dus is er tijd voor een heerlijke verkoelende duik in het mooi gelegen zwembad.

's Avonds krijgen we een heerlijk authentiek Texaans diner.

Maandag 25 september
In de ochtend gaan we een aantal activiteiten doen die de Ranch aanbiedt. We gaan boogschieten, kleiduiven schieten & Tomahawk gooien. 
Na deze actieve ochtend gaan we op pad richting Fredericksburg.
We kunnen per auto zelf de route bepalen. Wij kiezen om via Comanche, San Saba & Llano. Alle 3 echt leuke typisch Texaanse plaatjes.


Aan het einde van de middag komen we aan in Fredericksburg waar we, in wederom, een geweldig restaurant Sage Restaurant and Lounge dineren.

Dinsdag 26 september
Geen reis naar Texas is compleet zonder een bezoek aan Fredericksburg, het heuvelland van Texas. Het is een winkelparadijs met ruim 150 boetieks en kunst galerijen langs de historische Main Street en daarbuiten. Er zijn vele restautants van Duitse kost tot traditionele barbecue en Tex-Mex.

We vertrekken vroeg, omdat het vanmiddag erg warm wordt, om naar het Enchanted Rock State Natural Park te gaan en de 425ft hoge berg te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Terug in Frederickburg hebben we een uurtje om te shoppen om vervolgens richting  San Antonio te gaan voor de lunch bij Crockett Tavern
In de middag verkennen we San Antonio. De stad staat bekend om de River Walk, die van begin tot eind 24 kilometer lang is. Het noordelijke gedeelte heeft vele musea en meer in het centrum kun je genieten van de vele restaurants.
Voordat we de River Walk per boot gaan verkennen krijgen we eerst een tour door de Alamo (va. $20,- p.p.). Onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. 

We stappen aan boord van een van de vele bootje op de River Walk ($14.50 p.p.) en gaan eten bij River Walk at Iron Cactus. Iron Cactus Mexican Grill en Margarita Bar is een vooraanstaande lokale hotspot voor Mexicaans eten en tequilacocktails voor bezoekers en lokale bewoners in San Antonio. En dit restaurant is beroemde om de guacamole die vers aan tafel wordt klaargemaakt.

Voordat we teruggaan naar ons hotel genieten we nog van een prachtige lichtshow van The Saga.

Deze unieke videokunstprojectie van de internationale kunstenaar Xavier de Richemont verbeeldt de historische ontdekking, vestiging en ontwikkeling van San Antonio. De Saga-projectie omvat 7000 vierkante meter aan licht en kleur en visuele vertelling geprojecteerd op de majestueuze façade van de kathedraal van San Fernando oudste kathedraal in de Verenigde Staten.

Woensdag 27 september 
Vandaag zijn we de hele dag in San Antonio.
We ontbijten bij Guenther House. Het restaurant heeft een Art Nouveau stijl uit 1920.
Na een heerlijk ontbijt gaan we naar Mission San Jose (entree gratis).
Dit erfgoed bestaat uit een cluster van vijf missiegebouwen, gelegen aan de monding van de San Antonio rivier in het zuiden van Texas, en een boerderij die 37 kilometer verder naar het zuiden ligt. Binnen dit gebied zijn diverse architectonische en archeologische structuren te vinden, waaronder landerijen, huizen, kerken, graanschuren en waterdistributiesystemen. De constructies dateren uit de 18e eeuw en zijn opgericht door Franciscaner missionarissen. Ze geven inzicht in de pogingen van de Spaanse Kroon om de noordelijke grens van Nieuw Spanje te koloniseren, te evangeliseren en te beschermen. Deze missiegebouwen dienen ook als een illustratie van de samensmelting tussen de Spaanse en lokale Coahuiltecan-cultuur.

Hierna krijgen we een tour door de Natural Bridge Caverns ($29.50 p.p.). Tijdens een 75 minuten durende tour gaan we 55 meter onder de grond om de grotten van dichtbij te zien.
Daarna wandelen we door de San Antonio Botanical Garden, en lunchen daar ook bij Jardin
's Middags bezoeken we Hopscotch ($24,- p.p.) een interactieve installaties gemaakt door meer dan 40 kunstenaars van over de hele wereld.



Hierna gaan we naar de Pearl, een gebied met veel entertainment, restaurants & winkels. Voor het diner maken we een korte tocht met San Antonio Sidecars. Een originele manier om een stukje van de stad te bekijken. Ze rijden met Vespa's met zijspan en vertellen onderweg over de verschillende plekken waar we langs rijden.

We dineren bij Botika

Donderdag 28 september.
En dan zit de reis er alweer op en gaan we vroeg naar de luchthaven van Austin voor de vlucht, eerst naar Toronto, en vervolgend de vlucht naar Amsterdam waar we vrijdag morgen om 10.15 aankomen.

Terugkijkend op een intensieve maar geweldige reis. 
We hebben veel gezien en gedaan in korte tijd om een indruk te krijgen wat de staat te bieden heeft.

Omdat het kort was, en er nog zoveel moois te zien is in Texas, kom ik er zeer zeker nog een keer terug.