Reisverslag Jamaica

In deze blog vertel ik je alles over mijn studiereis Jamaica. Een superleuke bestemming, ook wel klein Afrika in de Caribbean genoemd. Een heel divers land met schitterende groene natuur, vriendelijke mensen, relaxte reggaemuziek en er heerst een heerlijke tropische temperatuur. Wil jij nu ook naar Jamaica, neem dan contact met ons op.

Een paar dagen voor vertrek kreeg ik een berichtje of ik nog mee wilde op studiereis naar Jamaica. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! 

Vrijdag 10 juni 2022
Lekker vroeg om 05:00 op weg naar Schiphol. Deze keer werd ik gebracht dus heel relaxed. Het inchecken ging ontzettend vlot en daarna binnen no time door de douane. Binnen 45 minuten en dat na al de verschrikkelijke verhalen van uren wachten in de rij. Heel fijn. Vlucht zou om 10:05 vertrekken maar had een half uur vertraging maar door personeel gebrek voor het schoonmaken en laden van de bagage vertrokken we pas om 11:20 richting Jamaica. Een vlucht van 9 1/2 uur. We hadden geluk de vlucht was lang niet vol en hierdoor mochten we comfort klasse zitten. Heel relaxed. Service aan boord was uitstekend en heerlijk gegeten en dat voor een vliegtuigmaaltijd. Bij aankomst op Jamaica werden we versneld door de paspoortcontrole geloodst door iemand van Jamaica Tourism board en ons koffers stonden al klaar naast de bagageband. Op met de transfer naar het Sea Garden Resort in Montego Bay.  Eenmaal opgefrist kregen we een rondleidingen. Mooi drie sterren hotel (wel iets ouder hotel) in koloniale stijl met privé strand. Prima kamers. Meerdere restaurants en je verblijft hier obv all inclusive. Na het eten was iedereen toch wel moe van de reis en lagen we vroeg in bed.

Zaterdag 11 juni
Ietwat vroeg wakker na een goede nacht. Heerlijk ontbeten en daarna via de Jimmy Cliff boulevard naar Polkerris B&B and villa gelopen. Hele leuke knusse accommodatie met fraai uitzicht waar we een site inspectie hadden. En met een mooi zwembad, restaurants op loopafstand en via de accommodatie zijn excursies te regelen. Vervolgens op naar Ocho Rios (via Falmouth). onderweg lunch stopten we bij Decameron Club Caribbean voor een site inspectie. Hele leuke cottages om in te overnachten en aan het strand gelegen. Knus ingericht en doet niet groots aan, voor ieder wat wils. Aanrader! Na de lunch verder naar Jamaica In, weer een hele andere accommodatie. Luxe klassieke accommodatie met enkel laagbouw en heel rustig. Echt voor de gast die op zoek is naar luxe en rust. Je voelt de ontspannen sfeer overal. 

Tenslotte reden we naar onze accommodatie voor de komende twee nachten, Sandals Ocho Rios, hillside. Prachtige accommodatie, ontzettend groot en bestaat uit meerdere delen(hillside, sea side & ocean club)maar toont niet massaal. We verbleven aan de hillside in kleine villa’s bestaande uit 4 kamers met een eigen zwembad. Golfkarretjes brengen je van en naar je kamer. Zeer goede service, behulpzaam, aardig. Sandals heeft maar liefst 16 restaurants dus volop keuze. We aten a la carte in de Sky terrace, heerlijk gegeten! Tot slot nog even een borrel in de Ocean bar aan het strand aan de overkant bij het andere complex.

Zondag 12 juni
Na een goede nacht en een heerlijk ontbijtbuffet in de Southern Table site inspectie bij Sandals Ocho Rios. Prachtig resort, grote variatie aan restaurants, bars, zwembaden maar qua kamers. Alles gelegen in een prachtige tuin waardoor het niet massaal aanvoelt. Je kan hier elke dag op een ander plekje genieten. Wel adults only. Vervolgens naar Sandals Royal Plantation (adults only) net nog even een stapje luxer, overal butler service. Wat kleiner (74 kamers) en vanuit hier mag je ook naar Sandals Ocho Rios (andersom niet) alles draait hier om ontspannen en genieten.

Na een drankje en heerlijke scrimps met kokos door naar Beaches Ocho Rios Spa Golf and Water Park. Een all inclusive accommodatie voor gezinnen met kinderen. Enige aan deze kant van het eiland. Wel een wat ouder hotel maar zeker leuk voor kinderen. Prima kamers, goed eten maar na de andere twee accommodaties gezien te hebben is dit de minst leuke, al zeg ik zelf. Na de site inspecties gingen naar Island Gully Falls. Mooie watervallen in een groene omgeving. Je kon van een plateau in het water springen, aan een koord slingeren. Leuk om te doen en zien! ‘s Avonds diner in Kimonos restaurant, lekker Japans gegeten. Tot slot nog een borrel gedaan in de Rabbit Hole waar een bandje speelde.

Maandag 13 juni
Op tijd ons bed uit en na weer een heerlijk ontbijt in Sandals Ocho Rios op naar Yaaman Adventure park. Je kunt hier quad rijden, Bird Aviary bezoeken en nog meer. Wij deden de Jitney Ride. Een tocht op een kar door het groene landschap en bij het plantagehuis gingen we koken. We hadden een ontzettend grappige gids/chauffeur maar je moet wel van platte humor houden. Heerlijke Jerk kip met rijst, soort spinazie en festival dumplings (gemakt van bloem, maïs, bruine suiker en zout) gehad.

Vervolgens site inspectie bij RIU Ocho Rios. Mooi modern groot hotel met fraaie kamers (901 kamers) aan het strand gelegen maar wel massaal. Voor kinderen is er een mooi watermark. Hier nog even lekker geluncht, uitgebreid buffet met voor ieder wat wils!  Uurtje rijden naar ons volgende hotel Ocean Eden Bay*****, een H10 hotel. Schitterend ruim resort. Prachtige grote kamer met ocean view. Nog even bij het zwembad gerelaxt en vervolgens diner in het Steakhouse. 

Dinsdag 14 juni
Na een ontbijt in de Privilige lodge op naar Martha Brae. Hier gingen we raften over de Martha Brae River, met een vlot de rivier af. Ontzettend relaxte tocht van een uur. Kosten usd 77 voor 2 personen.De volgende stop van vandaag is de rumdisteleerderij, circa een uur rijden naar Hamden Estate. Hier kregen we een tour over het land en door de distilleerderij, proefden we rum en kregen we een heerlijke lunch met jerk pork en festival.

In de middag brachten we een bezoek aan Excellence Oyster Bay hotel. 320 kamers op een soort schiereiland aan het strand, adult only en All Inclusive. Prachtig resort, laagbouw en ruim opgezet. Ideaal voor als je luxe zoekt. Tot slot op het resort Ocean Eden Bay (adults only) waar we zelf verblijven een site inspectie en bij het naast gelegen Ocean Coral Springs (family hotel). Erg mooi complex, modern en ruim opgezet. Apart waterpark en lazy river voor de kids. Heerlijk gegeten in het Italiaanse restaurant La Lopcanda.

Woensdag 15 juni
Heerlijk ontbeten in het Privilge restaurant van Ocean Coral Springs met uitzicht op het strand. Om 08:30 vertrokken we richting Negril. Een rit van 2 1/2 uur. Om 11:00 site inspectie bij Country Country. Kleinschalig 33 kamers, soort cottages aan het strand (7 Miles beach) met klein zwembadje. Logies & ontbijt. Superleuk!
Lopend via het strand liepen we naar Skylark resort met 28 kamers (komen er meer bij, zwembad in de toekomst) familiebedrijf en zusterhotel van Rockhousehotel op de klif. Gaat transfer tussen. Ligt aan het strand van Negril, kleine Spa en leuk beachbar. Op basis van logies. Je kan in restaurantje ontbijten.Vervolgens door naar RIU palace Tropical Bay voor een volgende rondleiding. Mooie grote family accommodatie maximaal 3 verdiepingen. Ze hebben connecting rooms. Geen lift, wel kamers op begane grond en speciale kamers voor invaliden.

Hier hebben we heerlijk mogen lunchen. Na de lunch begon het om half 2 te regenen en hebben we de zon helaas niet meer gezien. Tot slot gingen we naar RIU Negril waar we ook één nachtje verblijven. Mooi hotel met een wat oudere inrichting ( Engels koloniaal) netjes en mooi aan het strand Bloody Bay gelegen. Aan het einde van de middag nog even op het strand genoten van een drankje maar helaas geen zon meer gezien. Lekker gegeten bij het Steakhouse. Daarna een show gezien, drum en dansband Silver Bands.

Donderdag 16 juni
Vanmorgen de wekker gezet om kleine roggen in de zee te spotten. Vanwege de regen de dag ervoor waren er weinig maar toch eentje gespot. Daarna superlekker ontbeten, zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Om half 9 op pad om weer enkele accommodaties te bekijken. De eerste was Samsara op het meest westelijke puntje van Jamaica. Knus 3 sterrenhotel aan de kust met 70 kamers. Er is geen strand maar ligt op de klif en vanaf daar kan je de zee in. Er zijn 3 kleine zwembaden en bestaat uit 2 delen. Een ouder en nieuwer gebouw, laatste is tijdens COVID gebouwd. Tevens hebben ze 11 garden cottages. Accommodatie is te boeken obv logies maar ook met ontbijt of zelfs All Inclusive. Restaurantjes in de buurt.

Vanuit grote rotonde in Negril kan je ook de weg naar de zuidkust nemen, tocht 1 1/2 uur. Volgende stop is Sunset at the Palms, Aziatische boutique stijl met 85 kamers en privé strand. Mooie treehouses,gelegen in een prachtige tuin met zwembad en aan de overkant ligt het strand. Daarna naar Rondell Village inchecken aangezien we hier de laatste nacht verblijven en rondleiding. Wat oudere accommodatie aan het strand gelegen, wel heel netjes. Grotere kamers en ze hebben 3 kamervilla’s. De laatste site inspectie van de trip; Azul Beach Negril. Hele mooie accommodatie met meerdere kleine zwembaden, aan het strand gelegen en veel verschillende kamertypes ( net iets minder dan 300 kamers) enkele met swim up pool.Tot slot kregen we hier heerlijke lunch aangeboden! Na de lunch gingen we naar Margritaville waar vandaan de catamaran tocht begon. Hier konden we 45 min snorkelen en vervolgens vaarden we langs de kust naar Rick’s Café. Hier zouden we eigenlijk aanmeren maar helaas het begon flink te regenen en onweren dus we gingen naar de kade terug. Onderweg lekkere muziek. Leuke trip maar niet voor rustzoekers. Voor het eten nog even een drankje gedaan in de Woodstock bar aan het strand en tot slot heerlijk gegeten bij Rondell village.

Vrijdag 17 juni
Laatste uurtjes op Jamaica zijn aangebroken. Ontzettend lekker ontbeten en daarna met de bus naar de airport, vanuit Negril 1 1/2 uur rijden. Het inchecken ging heerlijk vlot en via de fastlane gingen we snel door de douane naar de VIP lounge. Eerst een korte vlucht van 1 1/2 uur naar Curaçao en na ruim 1 1/2 uur wachten kon de terugvlucht naar Amsterdam beginnen. Na 8 1/2 uur vliegen kwamen we om 11:00 aan in Amsterdam.