'Hidden gems' van Amerika

Op zoek naar de onontdekte plekjes van Amerika buiten de grote publiekstrekkers? Hieronder een aantal prachtige plekjes waar je wellicht nog niet van hebt gehoord maar meer dan de moeite zijn om te bezoeken:

Fly Geyser, Nevada
De Fly Geyser is eigenlijk per ongeluk gemaakt in 1961 tijdens het boren van een artesische put die niet goed is afgedekt. Het water dat uit de geiser komt, komt eigenlijk in verschillende kleuren naar buiten. Dit is het gevolg van verschillende minerale afzettingen, zoals zwavel, ijzer en algen. Deze levendige kleuren en de onwerkelijke vorm van de natuurlijke dampende uitloop maken dat deze plek net uit een sprookje komt. De bron bevindt zich in Nevada. Je weet waarschijnlijk dat een groot deel van Nevada een woestijn is. Maar waarschijnlijk niet dat Nevada het hoogste geothermische potentieel heeft van alle staten.

Mount Hood National Forest, Oregon
Mount Hood National Forest ligt ongeveer 100 km ten oosten van Portland en strekt zich uit over 90 km beboste bergen, meren en adembenemende beekjes. Maak een lange wandeling diep in het bos en je zult getuige zijn van de prachtige aanblik van de Tamanawas-watervallen. Dit natuurwonder dondert over een lavaklip in de oostelijke basis van Mount Hood. Als je van wandelen houdt, kun je de rotsen boven de watervallen beklimmen voor het meest ongelooflijke uitzicht dat deze plek te bieden heeft.

Blue Lakes, Colorado
Comfortabel genesteld in de adembenemende gletsjercirkels van Mt Sneffels, is de Blue Lakes Trail in Colorado een van de beste wandelgebieden in de VS. De reis naar de top onthult een spectaculair panoramisch uitzicht op het ongelooflijke San Juan-gebergte. Het beste seizoen voor deze wandeling is de herfst vanwege de levendige kleuren. Een van de meest onderschatte plaatsen van de VS.

Brainerd Lakes, Minnesota
Minnesota is waarschijnlijk een van de minst onderzochte staten in het land, waarschijnlijk vanwege het koude weer. Het Brainerd Lakes gebied is echter een levend bewijs dat Minnesota veel te bieden heeft. Het gebied heeft meer dan 500 meren met rustig water en ontelbare kilometers weelderige bossen, waardoor het ideaal is voor het outdoorleven.

Mendenhall Glacier, Alaska
De Mendenhall-gletsjer is gevuld met kristallen ijsgrotten die zich over 21 km verspreiden. Het meest verbazingwekkende deel van de gletsjer zijn absoluut de ijsgrotten die eronder liggen. Watervallen hebben gigantische turkoois gekleurde grotten in het ijs uitgehouwen. Dit geeft ze een buitengewone vorm en maakt ze er onwerkelijk uitzien. De ijsgrotten zijn alleen toegankelijk per kajak. Door het constante smelten zijn de grotten echter gekrompen tot een derde van hun oorspronkelijke grootte. En vandaag zijn er waarschuwingen om de grotten niet te bereiken vanwege het constante smelten.

Hamilton Pool Preserve, Texas
Dit prachtige stuk natuur dat werd gecreëerd toen de koepel van een ondergrondse rivier enkele duizenden jaren geleden ineenstortte. Over de kalkstenen loopt het zwembad uit en ontstaat een waterval van 50 voet. Rond de eeuwwisseling was het vervoer naar de plaats praktisch onmogelijk. Slechts 5 mensen hadden er toegang toe. ook hier neemt de drukte toe. Er is echter nog steeds een dagelijkse limiet voor het aantal mensen dat in het reservaat mag zijn.