Campings Italië

Adriatische kust
✪ Camping Pra’Delle Torri is een grote camping aan de Adriatische zee en direct aan het strand gelegen. De camping beschikt over meerdere zwembaden en een klein waterpark. Er is volop animatie aanwezig, sportvelden, watersportactiviteiten, 18-holes golfbaan, restaurants, bar, disco en een grote supermarkt. Het strand loopt geleidelijk af waardoor dit ideaal is voor kleine kinderen, maar ook tieners vermaken zich uitstekend op deze camping.
✪ Camping Union Lido is een riant opgezette camping aan de Adriatische zee en direct aan het strand. De camping heeft een groot zwembadcomplex met waterpark. Op deze camping is animatie aanwezig voor alle leeftijden. Je vindt er sportvelden, watersportactiviteiten, restaurants en bars. Kinderen van alle leeftijden zullen zich hier goed vermaken.
✪ Liever een kleinere camping dan is camping Grande Italia in Sottomarina di Chioggia een aanrader. Een gezellige familiecamping met zwembad aan het strand.
✪ Wil je onder Venetië overnachten dan is Tahiti Camping & Thermae in Lido Delle Nazoni een aanrader. Deze camping heeft prachtige zwembaden en het strand is op loopafstand. Voor alle leeftijden is er animatie, er zijn sportvelden, restaurants en er zijn wellness mogelijkheden. Zoek je iets kleinschaligere camping dan is camping Podere Sei Poorte of Pineta sul Mare geschikt.

Gardameer
✪ Camping Bella Italia is een grote camping, direct aan een strand aan het Gardameer. Je vindt hier meerdere zwembaden en een groot waterpark. Vanuit de camping loop je zo naar Peschiera del Garda. Er is voor alle leeftijden animatie aanwezig en genoeg sportmogelijkheden. Tevens zijn er restaurants, bars en een supermarkt. Heerlijke camping voor kinderen van alle leeftijden.
✪ Camping Altomincio Family Park, is een mooie terrassencamping iets ten zuiden van het Gardameer. De camping is autovrij en heeft prachtige zwembaden met volop waterpretmogelijkheden. Er is een klimparcours en kabelbaan over het zwembad, animatie voor alle leeftijden en sportvelden en minigolf. Ideale camping voor het gehele gezin, iets minder voor de oudere jeugd.
✪ Camping Weekend een fraaie groene terrassencamping met een schitterend uitzicht over het Gardameer. De camping heeft een leuk zwembad met apart kinderbad en in de omgeving is een kiezelstrand.
✪ Camping Butterfly, ideale camping voor gezinnen met kleine kinderen. Deze middelgrote camping nabij Peschiera del Garda is gelegen aan het Gardameer en heeft een mooi zwembad en volop animatie voor kleine kinderen.
✪ Liever een kleine camping dan is Agriturismo Alba in Padova wellicht een optie of Camping Primavera met staanplaatsen, bungalows en appartementen.

 

Toscane
✪ De populaire camping Norcenni Girasole Club is gelegen in de heuvels van de Chianti streek in Toscane. De camping heeft een schitterend zwembad met waterpark  met glijbanen, stroomversnellingen en kinderbad. Sport- en waterliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met de talloze mogelijkheden. Deze camping is dan ook geschikt voor jonge kinderen tot tieners.
✪ Camping Park Albatros Village, is een schitterende  grote camping aan de Toscaanse kust nabij San Vincenzo. De hoge dennenbomen zorgen voor voldoende schaduw. Op de camping zijn maar liefst 6 zwembaden, animatie voor jong en oud, volop sportmogelijkheden van voetbalvelden tot een klimparcours. Kortom genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden.
✪ Camping Orlando in Chianti is gelegen in het hart van Toscane in een heuvelachtige met bos omgeven gebied. Er is een heerlijk zwembad met kinderbad. Een echte gezinscamping. Op deze camping zijn vele glamping mogelijkheden.
✪ Camping Le Pianacce, is een mooie terrassencamping met een fantastisch uitzicht. Deze niet al te grote camping is ideaal voor jonge gezinnen. Het heeft een mooi zwembad  met waterspeeltuin en met de buspendel kun je naar het strand rijden.
✪ Liever een kleine camping dan is Camping Valle Gaia in het hart van Toscane een goede keuze. De camping is fraai gelegen tussen de heuvels en de oude dorpjes en heeft een mooi zwembad met meerdere baden.

Lago Maggiore
✪ Camping Continental Village is een fijne familiecamping gelegen aan het Mergozzomeer op 1 km van Lago Maggiore. Het meer is ideaal voor kleine kinderen omdat het strand langzaam afloopt. De camping heeft een groot zwembad met waterglijbanen, stroomversnellingen en golfslagbad.
✪ Isolino camping Village is gelegen direct aan Lago Maggiore en heeft een fraai zwembad uitkijkend op het meer. Op de camping zijn sportvelden en een animatieprogramma. Je kunt je eigen boot meenemen naar deze camping.
✪ Glamping Il Borgo Delle Arti is een intieme familiecamping en ligt op 800m van Lago Maggiore. De camping heeft een zwembad en prachtige glamping mogelijkheden.

Rome
Camping Fabulous Village is een ideale camping voor een bezoek aan Rome, met de bus ben je in 20 minuten in de stad. De camping is gelegen in een eeuwenoud pijnenbos en heeft een heerlijk zwembad en een lagunebad.
✪ Camping I Pini Village is een gezellige kleinschalige familiecamping en ligt 30km boven Rome. De camping heeft een zwembad en lagune met speelkasteel. Ideaal voor kleine kinderen.

Overige regio's
✪ In Umbrië is Camping Il Collaccio een aanrader, een heerlijk rustige familiecamping op terrassen met uitzicht op de bergen en met een fijn zwembad.
✪ Gelegen aan het Idromeer vind je Lago Idro Glamping Boutique. Ideaal voor de liefhebber van rust en watersportmogelijkheden.
✪ Nog een leuke camping aan het Idromeer is Camping Rio Vantone, deze kleinschalige familiecamping heeft een zwembad met kinderspeelplaats en zeer geschikt voor kinderen.
✪ Aan het Iseomeer vindt je de autovrije camping Del Sole Village. Een camping met een mooi uitzicht op een bergachtig landschap midden in de heuvels en tussen de wijnvelden. De camping heeft een zwembad met apart kinderbad.
✪ Verblijf je in de Bloemenrivièra dan is camping Delle Rose een aanrader, deze kleine gemoedelijke camping heeft een knus zwembad en ligt op een half uur rijden van de kust.