• Pin Los Cancajos
  • Pin Santa Cruz
  • Pin El bosque de los Tilos
  • Pin Puerto de Espindola
  • Pin Puerto de Tazacorte
  • Pin Caldera de Taburiente
  • Pin Puerto Naos
  • Pin Fuencaliente

Dag 1: Amsterdam - Los Cancajos

Op naar het vulkanische eiland La Palma! Op de luchthaven ontvang je je huurauto en vervolgens rijd je naar Los Cancajos. Hier vind je één van de weinige lava/kiezelstranden die het eiland rijk is. Diner en overnachting in het kleurrijke aparthotel Las Olas aan de rand van het toeristische plaatsje Los Cancajos.

Pijl rechts
La Palma

Dag 2: Santa Cruz

Breng vandaag een bezoek aan Santa Cruz, de hoofdstad van La Palma. Het koloniale centrum bestaat uit nauwe straatjes en pleintjes met gezellige terrassen. De directe omgeving van Santa Cruz is ook interessant om te ontdekken. Het zijn voornamelijk boerendorpjes waar landbouw de hoofdactiviteit is. Diner en overnachting in aparthotel Las Olas.

Pijl rechts
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz

Dag 3: El bosque de los Tilos

Vandaag ga je in noordelijke richting. Aan te bevelen is een wandeling in het Los Tilos Natuurreservaat behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het unieke laurierbos. Je verblijft in Hotel La Palma Romantica, gelegen in het noorden van het eiland met een panoramisch uitzicht over de bergen en de zee.

Pijl rechts
Los Tilos

Dag 4: Barlovento - Puerto de Espindola

Interessant is de Lagune van Barlovento. In een vulkaankrater is een meer ontstaan dat dienst doet als watervoorraad voor het gehele eiland. In Puerto de Espindola, kun je in de distilleerderij kennismaken met de lokale rum. Diner en overnachting in Hotel Palma Romantica.

Pijl rechts
Piscinas de La Fajana
La Palma kustlijn

Dag 5: Puntagorda - Puerto de Tazacorte

Via Puntagorda, bekend om zijn amandelbomen en de San Maurokerk, naar het gezellige, knusse Puerto de Tazacorte. Voor een overweldigend uitzicht over het eiland moet je zeker je een bezoek brengen aan de 'Mirador de Hoya Grande'. Dit is een terras met uitzicht over de Aridanevallei en Caldera de Taburiente. Je verblijft drie nachten in Hotel La Palma & Teneguia Princess, op één van de mooiste plekjes in het zuiden van La Palma: op een rots, direct aan zee, met een prachtig panoramisch uitzicht over de oceaan. Diner en overnachting in Hotel La Palma & Teneguia Princess.

Pijl rechts
Puerto de Puntagorda
Puntagorda
Puerto de Tazacorte
Garafia Las Tricias trail

Dag 6: Los Llanos di Aridane - Caldera de Taburiente

Vandaag kom je langs het levendige plaatsje Los Llanos de Aridane. Ondanks dat La Palma nog geen last heeft van massa's toeristen, is dit westelijke plaatsje levendig te noemen. Strijk neer op een zonnig terras op het Plaza de España. En shopliefhebbers kunnen naar hartenlust winkelen in de omringende straten. Hier word je overspoeld met knusse kledingboetiekjes, juweliers en souvenirwinkeltjes. Om wat cultuur op te snuiven, bezoek je het archeologische museum Benahoarita. Hier krijg je een beeld bij het leven van de eerste bewoners van La Palma, Benehaores genaamd. Ook de kerk van Los Remedios is een bezoek waard. Deze 16e eeuwse kerk is door de artistieke beelden, schitterende altaren en het met houtsnijwerk versierde plafond verbluffend te noemen. En om nog maar een hoogtepunt te noemen, bezoek je vandaag het fascinerende nationale park Caldera de Taburiente. De gelijknamige grootste erosiekrater ter wereld is maar liefst 8 km breed met een diepte van 2,2 km. Knoop je wandelschoenen stevig dicht en loop over steile wandelpaden ,door groene bossen, langs watervallen en kabbelende riviertjes. Overnachting in Hotel La Palma & Teneguia Princess.

Pijl rechts
Caldera de Taburiente
Caldera de Taburiente
Caldera de Taburiente
Caldera de Taburiente
Los Llanos di Aridane

Dag 7: Fuencaliente - Puerto Naos

Aan de westkust van La Palma ligt het toeristische dorp Puerto Naos. Vroeger was er een kleine haven voor transportboten van bananen maar tegenwoordig is het vooral bekend om zijn aangename temperaturen en het 500 m lange zwarte zandstrand, het grootste strand van het eiland. Flanerend over de mooie boulevard die parallel loopt met dit lavastrand tref je tref je de lokale horeca. Proef hier de specialiteit Papas Arrugudas, aardappeltjes met een zout korstje, vergezeld door een fruitig glaasje Sangria... Maar houd je meer van rust dan kun je de stranden Las Monajas en Charco Verde bezoeken, deze zijn iets zuidelijker van Puerto Naos gelegen. Overnachting in Hotel La Palma & Teneguia Princess.

Pijl rechts
Puerto Naos
Fuencaliente
The Salinas de Fuencaliente

Dag 8: Fuencaliente - Amsterdam

Vandaag rijd je terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland of naar de accommodatie naar keuze voor verlenging van je vakantie. De auto lever je in op het vliegveld of bij je verlengingsaccommodatie.

Pijl rechts