• Pin Paphos
  • Pin Paphos
  • Pin Goudi
  • Pin Akamas
  • Pin Platres
  • Pin Troodos
  • Pin Tochni
  • Pin Tochni en omgeving
  • Pin Parekklisia
  • Pin Parekklisia
  • Pin Paphos

Dag 1: Amsterdam - Paphos

Na aankomst op Paphos neem je de huurauto in ontvangst en rijd je in een minuut of 20 naar je eerste overnachtingsadres in het gezellige Paphos.

Pijl rechts
Paphos Panagia Chrysopolitissa Basiliek

Dag 2: Paphos

Paphos is dé badplaats voor een heerlijke zonvakantie: een relaxte sfeer, een vissershaven met gezellige terrasjes, een indrukwekkend verleden, interessante bezienswaardigheden (het Archeologisch Park en de Koningsgraven zijn een 'must-see'), een prachtig achterland binnen handbereik en taverna's die verrukkelijke "meze" serveren. In Paphos is het elke dag vakantie.

Pijl rechts
Paphos
Paphos Thombs of the Kings

Dag 3: Paphos - Goudi ca. 30 km

In het prachtige Akamas natuurgebied verblijf je de komende nachten. Via de kustweg bereik je in korte tijd Goudi zodat je meteen wandelend of per mountainbike het gebied kunt gaan verkennen.

Pijl rechts
Goudi
Akamas Bay

Dag 4 & 5: Akamas

Twee volle dagen de tijd om te genieten van de ongerepte natuur en authentieke dorpjes op het Akamas schiereiland. Het bad van Aphrodite, een lunch met vers gevangen vis aan het haventje van Latsi en 's avonds een uitgebreide meze maaltijd in de lokale taverna. Dompel je onder in het échte Cyprus en geniet van je vakantie in dit gebied waar het soms lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Pijl rechts
Akamas Bay
Rots van Aphrodite
Brug van geliefden

Dag 6: Goudi - Platres ca. 110 km

Via een prachtige route door het ruige natuurgebied Stavros tis Psokas en langs het beroemde Kykkos klooster, bereik je Platres. Dit is het 'hart' van het Troodos gebergte en een prima uitgangspunt om dit schitterende natuurgebied te verkennen.

Pijl rechts
Kykkos
Platres Millomeris Waterfalls

Dag 7: Troodos

Vanuit het hotel kun je naar verschillende watervallen lopen; erg leuk is de 'Kaledonian trail' (niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn). Maar ook de omringende dorpjes zijn de moeite waard. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Met de auto er op uit? Het wijndorp Omodos, het dorp Agros, bekend om het rozenwater, en het gezellige Kakopetria zijn zomaar een paar tips. En de top van Mount Olympus (op bijna 2000 meter hoogte) ligt ook binnen handbereik.

✪ Tip: Rijd van Platres naar Kalopanayiotis dwars door Troodos.

Pijl rechts
Troodos mountains Pano Platres village
Troodos mountains
Agros Church Timiou Prodromou
Agros flower festival
Omodos Timios Stavros Monastery

Dag 8: Platres - Tochni ca. 80 km

Onderweg vanuit Platres absoluut even stoppen in het schilderachtige bergdorpje Kakopetria. Daarna richting kust om in Tochni neer te strijken bij je volgende accommodatie.

Pijl rechts
Kakopetria
Tochni

Dag 9: Tochni en omgeving

De omgeving van Tochni is een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen. Of gewoon lekker met de huurauto door het glooiende landschap rijden en af en toe stoppen in een van de kleine dorpjes die onderweg tegen komt. Neem vooral ook een kijkje in het archeologisch interessante dorpje Choirokoitia.

Pijl rechts
Choirokoitia
Choirokoitia

Dag 10: Tochni - Parekklisia ca. 25 km

De laatste 2 nachten verblijf je in de Meleni Cottage Houses in het dorpje Parekklisia, in de heuvels net buiten Limassol. Vanuit Tochni maak je vandaag een kort ritje naar Parakklesia. Vergeet de 'moderne' snelweg en kies voor de kleine binnendoor weggetjes. Je bent wat langer onderweg, maar wat geeft het? Het is vakantie. 's Middags kun je lunchen in de oude binnenstad van Limassol of bij de gezellige nieuwe Marina. De opgraving van het Romeinse Kourion is een goed idee voor de middag.

Pijl rechts
Kourion
Kourion Temple

Dag 11: Parekklisia

Gebruik deze dag in Parekklesia om te wandelen of om de omgeving te ontdekken. De omgeving is namelijk een prima wandelgebied . Daarnaast zit je op nog geen 10 minuten rijden van Limassol. Bezoek zeker het gerestaureerde en gezellige oude centrum en de New Marina met terrasjes, restaurants en bars. En 's avonds natuurlijk een afscheidsdiner in een van de taverna's in het dorp.

Pijl rechts
Limassol
Limassol
Limassol

Dag 12: Paphos - Amsterdam

Vanmorgen rijd je weer terug naar Paphos. Neem de . oude kustweg langs Petra tou Romiou. Je levert de huurauto in op de luchthaven, of blijf je nog een paar nachten extra? Wij adviseren graag een passende accommodatie.

Pijl rechts
Petra tou Romiou
Rots van Aphrodite