• Pin Sliema
  • Pin Valletta
  • Pin Marsaxlokk en Blue Grotto
  • Pin Gozo
  • Pin Gozo
  • Pin Vrije dag
  • Pin Malta
  • Pin Mdina en Mosta
  • Pin Mellieha
  • Pin Malta

Dag 1: Amsterdam - Malta - Sliema ca. 10km

Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Malta. De rondreis start in Sliema, waar je de komende 3 nachten verblijft. Sliema is centraal gelegen, er vertrekken vanuit de stad bussen naar alle plekken op Malta en je kunt er met de ferry naar Valletta. Wandel in Sliema langs de Tigné Seafront of volg de brede promenade, Triq-it Torri (Tower Road) welke omringd is door palmbomen. Op de boulevard vind je gezellige terrasjes waar je een cocktail kunt drinken en genieten van het heerlijke uitzicht.

Pijl rechts
Sliema
Sliema
Sliema Spinola Bay

Dag 2: Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta is echt een juweeltje. Met haar smalle straatjes en de vele historische gebouwen proef je hier goed de geschiedenis van Malta. De diashow Malta Experience in Valletta bied je een goede kijk op de geschiedenis van Malta. De St. John's Cathedral is ook zeker een bezoekje waard. In Merchants Street is iedere dag een kleine markt. Vanaf de Upper Barakka Gardens heb je een magnifiek uitzicht over The Three Cities en het Fort St. Angelo. Zak voor de lunch af naar het lager gelegen The Waterfront, een gezellige kade met diverse restaurants en terrassen.

Pijl rechts
Valletta
Valletta
Valletta
Valletta

Dag 3: Marsaxlokk en Blue Grotto

Vandaag ga je naar het zuiden van Malta. Een bezoek aan Marsaxlokk, een zeer pittoreske plaats waar de haven vol met kleurrijke Luzzu ligt, de typische Maltezer visserbootjes. Aansluitend een bezoek aan de Blue Grotto. Deze is alleen te bereiken met een klein vissersbootje (ca. € 8 p.p., niet inbegrepen). De schoonheden in en rond deze grotten in het heldere blauwe water zijn wereldberoemd.

Pijl rechts
Blue Grotto
Marsaxlokk
Marsaxlokk
Marsaxlokk
Marsaxlokk

Dag 4: Malta - Gozo

Vandaag rijd je naar de ferry-terminal en neem je de ferry (niet inbegrepen) naar Gozo. Bij aankomst in de haven van Gozo zie je het mooie Grand Hotel al op de heuvels liggen. Hier verblijf je de komende 3 nachten.

Pijl rechts
Gozo
Blue lagoon

Dag 5: Gozo

Vandaag kun je een bezoek brengen aan een aantal hoogtepunten op Gozo, zoals de zoutpannen nabij de plaats Marsalforn en de grot van Calypso. De hoofdstad Victoria (Rabat) met haar mooie citadel en gezellige markt is een bezoek zeker waard. 

Pijl rechts
Rabat
Xaghra Ta Kola Windmill

Dag 6: Vrije dag

We raden je aan om vandaag eens lekker te genieten aan het strand van Ramla-Il-Hamra of een mooie wandeling te maken op het eiland Gozo.

Pijl rechts
Ramla il hamra
Ramla il hamra

Dag 7: Gozo - Malta

De laatste dag alweer op Gozo! Uiteraard kun je Gozo niet verlaten zonder de Ggantija Tempels, een prehistorisch tempelcomplex bezocht te hebben. 's Middags neem je de ferry (niet inbegrepen) terug naar Malta. Je verblijft de laatste 3 nachten in het Solana Hotel & Spa in Mellieha.

Pijl rechts
Gozo
Mellieha Parish Church
Marsaxlokk

Dag 8: Mdina en Mosta

Mdina is ook wel bekend als de "stille stad". Deze oude hoofdstad van Malta ademt pure stilte uit binnen haar muren. Wanneer je door de straatjes loopt, waan je je in de Middeleeuwen. Aansluitend naar Mosta met haar bekende koepelkerk, de op 3 na grootste van Europa. Onderweg kun je een stop maken bij Ta'Qali, een handwerkersdorp waar je pottenbakkers, glasblazers en edelsmeden aan het werk ziet. Tevens vind je hier het nationale voetbalstadion.

Pijl rechts
Mdina
Mdina
Mdina
Mosta

Dag 9: Mellieha

Mellieha heeft ondanks haar hooggelegen positie de naam gegeven aan het mooiste strand van Malta: Mellieha Bay. Het stadje zelf is erg gezellig om doorheen te wandelen en heeft vele leuke winkeltjes en restaurants. Een aanrader is een uitstapje naar het op 2 km gelegen filmdecor van de film 'Popeye' in Popeye Village.

Pijl rechts
Mellieha Parish Church
Mellieha Coral Lagoon
Mellieha Parish Church
Mellieha

Dag 10: Malta - Amsterdam

De autorondreis eindigt na het ontbijt. Uiteraard kun je je verblijf op Malta met een paar dagen verlengen in een van onze hotels!

Pijl rechts