• Pin Curaçao
 • Pin Jan Thiel Baai
 • Pin Willemstad
 • Pin Eilandtour Curaçao
 • Pin Jan Thiel Baai
 • Pin Klein Curaçao
 • Pin Vlucht Curaçao – Aruba
 • Pin Oranjestad
 • Pin Beach Day
 • Pin Arikok National Park
 • Pin Aruba
 • Pin Amsterdam

Dag 1: Amsterdam – Curaçao

Na een vlucht van ongeveer 10 uur kom je aan op de luchthaven van Curaçao en haal je je huurauto op. Je gaat op eigen gelegenheid naar de accommodatie van je keuze. Pak je koffers uit en geniet van het heerlijke weer.

Pijl rechts

Dag 2: Jan Thiel Baai

Je hebt de gehele dag om te relaxen in een strandstoel op het strand van Jan Thiel Baai of neem een duik in het zwembad. Jan Thiel is één van de meeste bekende en mooiste gebieden van Curaçao en ligt in het zuidoosten van het eiland. Het is de plek op te duiken of te snorkelen, maar je kunt hier ook goed surfen of kajakken.

Pijl rechts
Jan Thiel Baai
Jan Thiel Baai

Dag 3: Willemstad

Pak de auto en rijd naar de hoofdstad Willemstad. Wandel over de bontgekleurde Handelskade en maak kennis met de Amsterdamse invloeden. Steek vervolgens de Pontjesbrug over naar de wijk Otrabanda en geniet van het fraaie uitzicht over de Caribische Zee. Wil je meer te weten komen over het koloniale verleden van Curaçao breng dan een bezoek aan het Kura Hulanda museum. Dol op shoppen? Ga dan naar het Rif Fort. Honger gekregen ga dan naar restaurant Gouverneur. Nog een must see is de wijk Punda met zijn historisch forten. Maar ook geel gekleurde Fort Amsterdam met een mooie binnenplaats en Penha, een van de oudste winkels (1708) zijn de moeite waard. Wil je de bekende letters ‘Dushi’ & ‘Curacao’ op de foto zetten ga dan naar Koningin Wilhelminapark.

✪ Tip:  Maak een uitgebreide stadswandeling door Willemstad onder begeleiding van een gids.

Pijl rechts
Willemstad
Willemstad
Willemstad

Dag 4: Eilandtour Curaçao

Ga vandaag op tijd op pad zodat je voldoende tijd hebt om het eiland te verkennen. Maak een stop bij de likeurdistilleerderij landhuis Chobolobo, waar de bekende Blue Curaçao wordt geproduceerd. Bezoek een Kunuku Huisje, deze huisjes werden door slaven gebouwd en bewoond. Ze stonden in de buurt van de landhuizen en de bijbehorende plantages.  Een aanrader is Kas di Pal’i Maishi te vinden op de route naar Westpunt (richting Shete Boka), bij Dokterstuin. Ga ook naar het grootste nationale park van Curaçao, het Christoffelpark en bezoek vervolgens Shete Boka National Park aan de ruige noordkust, de zoutmeren van Jan Kok, Grote Knip en Boca Tabla. Rijd vervolgens naar het 18e-eeuwse Landhuis Knip, hier was een van de grootste plantages van het eiland. Vergeet niet om onderweg bij één van de stranden een zwemstop te maken, aanrader is Porto Marie. 

✪ Tip: Je kunt op twee plekken flamingo's zien op Curaçao: bij de Sint Michielsbaai en bij de zoutpannen van Jan Kok

Pijl rechts
Grote Knip
Grote Knip

Dag 5: Jan Thiel Baai

Vandaag een welverdiende rustdag. Ga lekker snorkelen of relax op een strandbedje. Liever actief bezig, wat dacht je dan van een mountainbiketocht? Wil je liever een verborgen pareltje bezoeken? Pak dan je huurauto en rijd naar Caracasbaai Schiereiland ten oosten van Willemstad. Bekende stranden die je hier kunt vinden zijn Caracasbaai, Baya Beach en Tugboat Beach. Hier is ook het historische Fort Beekenburg.  Een andere aanrader is Playa Kalki, vlakbij Westpunt. Een schitterend wit zandstrand dat omgeven is door kalkstenen klippen. 

Pijl rechts
Willemstad Kalki Paradise

Dag 6: Klein Curaçao

Je kunt vandaag bij je accommodatie blijven of ervoor kiezen om een excursie (niet inbegrepen) te maken naar het verlaten eiland Klein Curaçao. Een waar paradijs met kristalhelder water en een parelwit zandstrand. Een heerlijke boottocht waar je aan boord kunt relaxen en genieten van een lekkere lunch. Aangekomen op Klein Curaçao kun je een duik in het water nemen of snorkelen met zeeschildpadden.

Pijl rechts
Klein Curacao
Klein Curacao

Dag 7: Vlucht Curaçao – Aruba

Vandaag vlieg je van Curaçao naar Aruba. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Oranjestad haal je je huurauto op en rijd je naar je accommodatie. Geniet de rest van de dag van een duik in het zwembad of ga naar het witte zandstrand van Eagle Beach, één van de mooiste stranden van de Caribbean.

Pijl rechts

Dag 8: Oranjestad

Begin de dag met een bezoek aan de gezellige hoofdstad van Aruba, Oranjestad. Ga winkelen in het kleurrijkste winkelcentrum van Aruba, het roze Royal Plaza Mall. Strijk neer op het terras van Lucy’s, direct aan het water en geniet terwijl je van een cocktail drinkt van het mooie uitzicht. Op Aruba vind je diverse oude Cunucu-huisjes. Dit zijn kleine boerderijtjes in een typische vorm. Ze bestaan uit één verdieping, hebben een rood dak, kleurrijk geschilderd en voorzien van bijzondere versieringen. Ook het Nationaal Archeologisch museum is gevestigd in een oud Cunucu-huisje, het familiehuis van de familie Ecury. Maak hier kennis met de geschiedenis van Aruba en bekijk hier potten, sieraden en muurschilderingen die de Indianen honderden jaren geleden gemaakt hebben. Nog een aanrader in Oranjestad is Fort Zoutman, het oudste gebouw van Aruba dat in 1796 door Nederlanders gebouwd is.

✪ Tip:  Wil je lekker eten ga dan naar Barefoot, een restaurant net buiten Oranjestad op het strand.

Pijl rechts
Oranjestad
Oranjestad

Dag 9: Beach Day

Vandaag een welverdiende rustdag. Ga lekker snorkelen of relax op een strandbedje. Aruba heeft tal van prachtige stranden, pak de auto en rijd naar één van deze pareltjes. In het zuiden nabij San Nicolas ligt Baby Beach, het water is hier heel ondiep dus ook zeer geschikt voor kleine kinderen. In het noorden ligt Arashi Beach, hier komt de lokale bevolking ook graag en hier vind je de beroemde vuurtoren. Nog een aanrader is Moomba Beach, een favoriete plek waar je veel muziek en gezelligheid kunt vinden. 
Liever nog meer zien van Aruba? Breng dan een bezoek aan de Natural Pool Conchi. Dit natuurlijke zwembad ligt aan de oostkust van het eiland. Je komt hier alleen via zeer ruig terrein. Je kunt hier te voet, te paard of met een 4WD komen. Boek een jeepsafari en stop ook bij de verlaten Bushiribana goudmijn. 

Pijl rechts
Eagle Beach
San Nicolas
Aruba natuurlijk zwembad (Conchi)

Dag 10: Arikok National Park

Pak vandaag de auto en rijd naar het Arikok National Park. Een spectaculair landschap met zeldzame bomen- en plantensoorten, torenhoge cactussen, inheemse dieren en een unieke aantal attracties zoals Indiaanse rotstekeningen, de indrukwekkende grotten, unieke landformaties van lava, kwartsdioriet en kalksteen. Je kunt hier een fraaie wandeling maken door droge rivierbeddingen naar afgelegen baaien zoals Moro, Boca Prins en Dos Playa. Of huur een mountainbike. Rijd vervolgens naar San Nicolas in het zuiden van Aruba, geniet van de authentieke cultuur en charme. Wandel door San Nicolas en geniet van de spectaculaire muurschilderingen. Andere highlights van Aruba zijn de vuurtoren Willem III, de Sint Franciscuskerk en de prachtige oude kapel de Alto Vista Chapel. Onderweg naar de kapel vind je ook tal van cactussen. Maak op de weg terug naar Palm Beach een stop bij de Casibari Rockformations en geniet van een schitterend uitzicht over Aruba.

Pijl rechts
Arikok NP
Arikok NP
Arikok NP

Dag 11: Aruba – Amsterdam

Geniet vanmorgen nog van een duik in het zwembad of relax nog even op het strand. Of breng een bezoek aan Butterfly Farm in Palm Beach, gelegen tegenover het Aruba Divi Phoenix resort. Overal waar je kijkt vliegen prachtige kleurrijke vlinders. Er zijn wel meer dan 32 soorten. In de loop van de dag lever je de huurauto weer in op de luchthaven van Aruba en vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Pijl rechts
Eagle Beach
Eagle Beach

Dag 12: Aankomst in Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam. Het einde van een relaxte reis. Wil je liever wat langer op Curaçao of Aruba verblijven? Geen probleem. De reis is naar elke reisduur aan te passen. 

Pijl rechts