Vancouver Island ligt in het westen van Canada en staat bekend om de absolute wildernis. Het is dé plek om orka's en walvissen in het wild te spotten, maar ook zwarte beren te ontmoeten. In het midden van Vancouver Island tref je besneeuwde bergtoppen met daaromheen uitgestrekte bossen en talloze meren. De ruige rotsachtige kust heeft tal van zand- en kiezelstranden. Snuif de Britse cultuur in het koloniale Victoria, bezoek Stratchone Provincial Park in het binnenland en het Pacific Rim National Park aan de zuidwestkust. Ga surfen in Long Beach of kajakken rond de Broken Group Islands en zie de zalmtrek bij Campbell River. Vancouver Island is Canada op zijn best!

De sfeervolle Engels aandoende stad Victoria, ook wel bekend als de "Stad van de Tuinen", is de hoofdstad van British Columbia en ligt op de zuidpunt van Vancouver Island. Eén van de belangrijkste attracties is een korte wandeling rond het bloemrijke centrum, te beginnen met de musea en architectonische bezienswaardigheden van de Inner Harbour, gevolgd door Government Street en de historische gebieden van Chinatown en de Old Town. De Inner Harbor van Victoria is het vertrekpunt van diverse havencruises, charters om te vissen en te varen, walvis spotting trips en kajaktochten.
Tip: Boek vooraf je whale watch excursie zodat je gegarandeerd plek aan boord hebt. Victoria is een unieke mix van oude charme en belevenissen van de nieuwe wereld. In Victoria worden oude architectuur, kleurrijke tuinen en tradities zoals afternoon tea gemixt met outdoor avontuur, culinaire ervaringen, cocktail- en ambachtelijk bier scenes. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Victoria en British Columbia bezoek dan het Royal British Columbia Museum. Naast het Royal British Columbia Museum ligt Thunderbird Park. Een prachtig park waar je authentieke totempalen kunt vinden welke gemaakt zijn door inheemse volken en er staat ook een traditioneel huis uit 1953, Mungo Martin House (Wawadit’la). Het Fairmont Empress Hotel is een imposant gebouw en zeer kenmerkend voor Victoria. Geniet in de namiddag van een welverdiende high tea (wel vooraf reserveren). Victoria biedt het gehele jaar door een breed scala aan speciale evenementen zoals Victoria's International Chalk Festival of het Victoria Classic Boat Festival.

In Brentwood Bay vlak bij Victoria word je verrast door de prachtige Butchart Gardens. Eén van ’s werelds grootste bloementuinen en wat ooit begon als een tuin bij het woonhuis is langzamerhand een beetje uit de hand gelopen. De tuinen werden steeds uitgebreider met nog meer exotische bloemen en planten, vijvers, fonteinen en wandelpaadjes.

Op de route van Victoria naar Nanaimo kom je tal van leuke plaatsjes tegen. Het plaatsje Duncan staat bekend als ‘City of Totems’ aangezien er tal van houten totempalen langs de weg en in het centrum te zien zijn. Verder zijn er nog een aantal oude historische gebouwen en leuke restaurantjes en winkeltjes. Bezoek ook het Quw'utsun' Cultural and Conference Centre waar je meer te weten komt over de cultuur van de Cowichansstam.

De volgende plaats welke je tegenkomt is Chemainus. Het dorpje staat bekend vanwege vele muurschilderingen die je verspreid door het dorp vindt. Deze muurschilderingen beelden de (indiaanse) geschiedenis van de stad uit en trekken veel toeristen naar Chemainus, dat nu de bijnaam 'The Little Town that Did' (de kleine stad die het voor elkaar kreeg) draagt. De zalmtrek is ook op Vancouver Island een van de meest fascinerende rituelen van de natuur. Elk jaar zwemmen de zalmen van eind oktober tot en met december de rivier op in Goldstream Provincial Park, vlak boven Victoria.

De schilderachtige stad Nanaimo ligt op Vancouver Island en is de belangrijkste haven voor de veerdiensten vanaf Vancouver en Horseshoe Bay. De stad, ook wel bekend als Harbour City, beschikt over een haven die beschut in het hart van de stad ligt en wordt omringd door bergen, meren en een regenwoud. De historische binnenstad is verdeeld in drie zones: de Old City Quarter met restaurants en historische gebouwen; het Arts District, een gebied met kunstgaleries en podia; en een wandelgebied langs de haven, waar volop pleinen, winkels en restaurants te vinden zijn. Nanaimo is de derde oudste stad van British Columbia met veel historische gebouwen en in het Nanaimo Museum kun je allerlei voorwerpen uit de tijd van de steenkolenmijnen en de First Nations terug vinden. Andere historische bezienswaardigheden zijn de Great National Land Building en oude winkelpuien en bars aan Victoria Crescent en Commercial Street.
Tip: Proef de Nanaimo Bar, een van de beroemdste desserts van Canada. De reep bestaat uit drie lagen: een chocoladebodem van crunchy koekkruimels met een romig-zoete botercrème laag en daar bovenop chocolade. Ze zijn in Nanaimo zo trots op hun Nanaimo Bar dat er zelfs een hele Nanaimo Bar Trail is. Zie https://www.nanaimo.ca/docs/about-nanaimo/nanaimobartrail.pdf

Voor de kust van Nanaimo ligt Newcastle Island Marine Provincial Park, de overtocht met de boot duurt maar 10 minuutjes. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of relaxen op een van de stranden. In de buurt liggen Gabriola Island en Protection Island, hier ligt Canada’s enige drijvende pub, Dinghy Dock. Bij eb is het mogelijk om van Protection Island naar Newcastle Island lopen. Andere mooie parken zijn Pipers Lagoon Park en Neck Point Park, in dit laatste park wordt je verrast door een prachtige kuststrook van kliffen, baaien en stranden.

Er is maar één weg tussen Nanaimo en Tofino, namelijk de prachtige Highway 4, de route neemt zo’n 3 uur in beslag en met geluk kun je onderweg een beer spotten. Een leuke stop is Little Qualicum Falls Provincial Park, volg het wandelpad dat je naar een punt brengt met mooi uitzicht op de watervallen. Highway 4 gaat dwars door MacMillan Provincial Park waar de gigantisch hoge en brede Douglas bomen van 800 jaar oud staan.
☝ Tot het voorjaar van 2020 vinden er wegwerkzaamheden plaats op Highway 4, ten westen van Port Alberni. Check www.gov.bc.ca voor meer informatie.

Het kleine plaatsje Parksville op Vancouver Island ligt aan de kust en is omringd door beboste bergen. Het is bekend om zijn lange stroken strand bij Parksville Bay en Craig Bay die de mogelijkheid bieden om diverse watersporten te beoefenen. Elk jaar is het strand organisator van de wedstrijd zandsculpturen, Parksville Beachfest. De stad beschikt over een aantal historische gebouwen die zorgvuldig bewaard zijn gebleven en bezocht kunnen worden. Net buiten Parksville ligt het Mount Arrowsmith Biosphere Reserve, een UNESCO Werelderfgoed mini-ecosysteem. Dit systeem voorziet de natuurlijke omgeving van een breed scala aan flora en fauna. Het kustplaatsje Qualicum Beach ligt aan de oostkust van Vancouver Island. Little Qualicum Falls Provincial Park en Spider Lake Provincial Park liggen beide binnen een half uur rijden van de stad.

De stad Port Alberni ligt aan het hoofd van de langste inham van Vancouver Island. Het staat bekend als de zalmhoofdstad van de wereld omdat het alle 5 soorten Pacifische zalm heeft. Door de hele stad liggen 18 muurschilderingen die het leven in de vallei vieren. Het project Somass Estuary bevat moerassen, wadden, beboste eilanden en laaggelegen weiden waar meer dan 160 soorten vogels zijn gevonden. Wil je de zalmtrek zien ga dan naar Stamp River Provincial Park. De beste periode om de zalmtrek te aanschouwen is het najaar, specifiek in de eerste drie weken van oktober. Met geluk zie je beren die op dit schouwspel afkomen.

Leuk om te bezoeken is McLean Mill National Historic site, een nog operationele houtzagerij, aangedreven door stoom waar diverse demonstraties plaatsvinden en het Valley Museum met een verzameling kunst en cultuur van de First Nations is een bezoek waardig.
Tip: Net buiten Parksville ligt het plaatsje Coombs, het plaatsje op zich is niet heel bijzonder maar de Coombs Old Country Market is bekend om de geiten die bovenop het grasdak bivakkeren!

Het Pacific Rim National Park is een dunne landstrook gelegen langs de zuidwest kust van Vancouver Island. De prachtige eiland met een woeste rotsachtige kust, stranden en dramatische zeegezichten zijn verdeeld in drie gebieden: Long Beach (het meest toegankelijke), Broken Group Islands (met ongeveer 100 eilanden in Barkley Sound) en de uitdagende 72 kilometer lange West Coast Trail. Long Beach is het meest toegankelijke van het park en dit populaire deel heeft vele hotelaccommodaties in Ucluelet en Tofino. Een andere overnachtingsmogelijkheid is in Barkley Sound.
Tip: Accommodatie is over het algemeen snel volgeboekt. Wij raden aan om ruim van tevoren te boeken.

Het meest toegankelijke deel van het park is Long Beach dat tussen Tofino en Ucluelet ligt. Long Beach heeft een zestien kilometer lang zandstrand aan de Wickaninnish Bay en is populair bij surfers. November tot en met februari is gewijd aan storm watching, de woeste zee heeft dan meters hoge golven. Je kunt prachtige wandelingen maken bij Long Beach, één van de mooiste is de Rain Forest Trail. Tijdens deze kilometer lange tocht wandel je door het regenwoud. Voor een mooie baai volg je het 500 meter lange pad naar Halfmoon Bay. Of volg de kilometers lange Schooner Cover Trail waarbij je onderweg langs het First Nation dorpje Esowista komt. Wil je meer zien van de First Nations volg dan de 2,5km lange Nuu-chah-nulth Trail. Barkley Sound ligt ten zuiden van Ucluelet en ten noorden van Bamfield aan de westkust van Vancouver Island en vormt de toegang naar de Alberni Inlet. Het beslaat een gebied met honderden eilanden waarvan er niet een groter is dan 2 km doorsnee. Het is een geweldige plek om te kajakken rond de Broken Group Islands. Voor de echte wandelliefhebbers is er de 75km lange West Coast Trail, de gehele tocht neemt 5 tot 7 dagen in beslag, je wandelt door regenwoud, over rotsen en stranden.

Het pittoreske vissersdorp Ucluelet ligt aan de westkust van Vancouver Island in de Long Beach Unit van het Pacific Rim National Park. Ucluelet is stiller dan Tofino en biedt een minder verfijnde ambiance. De stranden van Ucluelet zijn rotsachtig en ruw, maar het is spectaculair om naar de storm te kijken, walvissen te spotten en te fotograferen. Groepen grijze walvissen zwemmen langs de kust van het dorp tijdens hun jaarlijkse migratie van Baja California naar Alaska en terug. Er wordt gezegd dat Ucluelet over een aantal van de beste duiklocaties in de wereld beschikt, deels te danken aan diverse historische scheepswrakken die in de buurt liggen.

De nabijgelegen Broken Group Islands bieden op elk niveau mogelijkheden voor kajakkers. Ucluelet blijft een vissersdorp en het staat bekend om de sportvisserij charters. Accommodaties variëren van campings tot luxe lodges plus vele souvenirwinkels en goede restaurants die Ucluelet tot een toeristische bestemming maken. In Ucluelet start de beroemde Wild Pacific trail die dwars door het nationale park loopt. De trail bestaat uit meerdere korte routes welke je met elkaar kunt verbinden, de totale route is 14 kilometer lang en volgt de kustlijn met onder meer uitzicht op de Broken Group Islands. Wil je niet de gehele route lopen, volg dan de 2,6km lange Lighthouse Loop & Terrace Beach Trail, deze start bij het Amphitrite Lighthouse uit 1905. Via het regenwoud loop je naar de stormachtige kustlijn. Breng een bezoek aan het Ucluelet Aquairum waar je zeedieren uit de omgeving van Uclueclet kunt bewonderen waaronder zeesterren en anemonen.
Tip: Als je in deze omgeving bent dan is het aan te raden om een walvisexcursie of een bear watching tour te maken. Dit zal één van de hoogtepunten van je reis zijn. Elk jaar in maart en april vindt er de grootste walvismigratie ter wereld plaats, maar ook de rest van het jaar zijn er walvissen te zien.

Tofino, een voormalig scheepvaart- en vissersdorp, ligt aan de westkust van Vancouver Island. Tofino staat bekend om de lange mooie stranden en torenhoge regenwouden gelegen in het Pacific Rim National Park. In de wintermaanden rollen de Pacific stormen over de stranden en deze creëren voor de meer avontuurlijke bezoekers ideale surf mogelijkheden. Naar de storm kijken is op zichzelf al een prachtig gezicht!  Aanrader is een bezoek aan Tonquin Beach, net onder Tofino ligt dit prachtige witte zandstrand. Na een korte wandeling door het bos kom je op dit kleine strand dat ook nog eens een mooi uitzicht biedt op Wickaninnish Island en Felice Island. Wil je meer weten over walvissen bezoek dan het Whale Centre & Museum, er staat hier een compleet skelet van een walvis.
✪ Tip ook in Tofino kun je een walvisexcursie of bear watching tour maken!

Het oudste natuurgebied op Vancouver Island is Strathcona Provincial Park. Dit ruige en waterrijke berglandschap met talloze meren, watervallen en gletsjers is de ultieme plek voor natuurliefhebbers. Ga kanoën of kajakken op Buttle Lake. Het lange en smalle Buttle Lake ligt in het noorden van Strathcona Provincial Park. Hier kun je ook goed wandelen, een mooie korte wandeling is de kilometer lange route naar Lower Myra Falls. Vanaf het observatiedeck heb je een mooi uitzicht op de brede watervallen. De populairste bezienswaardigheid in het park zijn de Della Falls, een van de hoogste watervallen in Canada waarvan het water maar liefst 440m naar beneden stort. De watervallen liggen in het zuiden van het park en zijn via een boottocht over het Great Central Lake te bereiken. Voor zeer ervaren wandelaars is het mogelijk om naar de waterval te lopen, de route neemt maar liefst 7 uur (enkele tocht) in beslag. De prachtige wandelroute gaat deels over een oud treinspoor dat vroeger voor de houtindustrie gebruikt werd. Het Forbidden Plateau is een klein heuvelachtig plateau in Strathcona Provincial Park en een fijne plek om te wandelen. Forbidden Plateau is te bereiken via de Paradise Meadows Trailhead bij Mount Washington. Vanaf hier beginnen diverse korte of langere trails door de heuvels. De populairste trail is Lake Helen Mackenzie/Battleship Lake Loop van 8km.

Het stadje Port Hardy, het einde van de bewoonde wereld, ligt in het afgelegen en ongerepte noorden van Vancouver Island. De ideale plek om te genieten van de rustige natuurlijke omgeving, je kunt er wandel de Quatse River Trail, vissen, kajakken in Beaver Harbour, duiken in Gods Pocket Marine Provincial Park, maak een walvistocht en u wordt beloond met het spotten van Killer, Gray, Humpback en Mink Whale. Port Hardy is ook het aankomst- en vertrekpunt van de BC Ferries service naar Prince Rupert en het ferry-en snelwegsysteem naar het noorden richting Alaska. De belangrijkste hotels en bedrijven van Port Hardy bevinden zich langs de oceaan aan Hardy Bay Road en Market Street. De laatste is de hoofdstraat, hier vindt men het stadsmuseum en archieven, samen met een reeks restaurants en souvenirwinkels. Veel totempalen, muurschilderingen en met een kettingzaag uitgesneden borden zijn overal in de stad te vinden. Wil je meer weten de First Nations, de vroege kolonisten en de natuurlijk geschiedenis ga dan naar Port Hardy Museum. Een aanrader voor wandelliefhebbers is Cape Scott Provincial Park, dit natuurpark loopt langs 64km Pacifische kust, het park heeft maar liefst 9 stranden waarvan Nels Bright de mooiste is. Een ander mooi park is Marble River Provincial Park, dit door een bos omringd park beschermt een deel van de Marble rivier welke door een ondiepe kloof stroomt. In de herfst heb je kans om bij Bear Falls zalm te spotten, let op, beren zij zijn ook dol op zalm.

De moderne pioniersstad Port McNeill ligt aan de noordoostelijke kust van Vancouver Island. De ligging aan de kust en het overvloedige regenwoud ondersteunen vele soorten vissen en dieren in het wild. Het is ook een plaats waar veel buitenwaterrecreatie kan worden beoefend. De 2 grootste burls ter wereld zijn hier te vinden, een burl is een natuurlijk gezwel of vergroeiing aan een boom, ontstaan door de groei van extra cellen.  Vlakbij ligt het ecologische reservaat Robson Bight, waar je kunt zien hoe orka's zichzelf wrijven op kiezelstranden. Port McNeill is het startpunt van walvistochten vanTelegraph Cove naar Johnstone Strait. Ook leuk om te bezoeken is Little Huson Caves Regional Park met tal van grotten.

Telegraph Cove is verborgen aan de oostelijke kust van Noord-Vancouver Island. De kleine stad met zijn kleurrijke gebouwen en rustige ligging aan de kreek is een belangrijke bestemming tijdens de zomermaanden. De meeste van de gebouwen zijn boven het water op palen gebouwd, hangen over de baai en zijn met elkaar verbonden door een lange boardwalk. Het is een killer whale toplocatie en het nabijgelegen Robson Bight Provincial Park is een ecologisch reservaat waar je orka's kunt waarnemen als ze er passeren. Tussen augustus en oktober kun je ook op zoek naar grizzlyberen, boek hier zeker een bear watch excursie.

Campbell River, beroemd als "Salmon Capital of the World", is gelegen aan de oevers van de Discovery Passage halverwege de oostkust van Vancouver Island. De natuurlijke schoonheid en gemeenschappelijke voorzieningen die men hier aantreft bieden bewoners, bedrijven en bezoekers een ongeëvenaarde levensstijl en ruimte om te relaxen, veel te zien en te ondernemen. Het is een paradijs voor wandelaars, kajakkers, natuurliefhebbers en ook voor vissers, want de visserij is sterk verweven met het karakter van de stad. Je zult hier een prachtige natuur en een langzame rustige levensstijl ervaren. De stad beschikt over 22 kilometer verharde kade en is het belangrijkste vertrekpunt naar het Strathcona Provincial Park. Wil je meer over de geschiedenis van Campbell river en de zalmindustrie te weten komen, bezoek dan het Campbell River Museum.

Net naast Campbell River ligt het prachtige Elk Falls Provincial Park. Wandel via de Canyon View Trail naar de 25 meter hoge Elk waterval, tijdens deze route loop je over een hangbrug over de Campbell rivier. In de herfst zit het park vol met zalmen die hier hun eitjes komen leggen. Je kunt hier de vissenkwekerij Quinsam River Salmon Hatchery bezoeken, reserveer wel vooraf. Ben je dol op kanoën of kajakken huur dan een kano en peddel naar de Discovery Islands en spot wilde dieren in hun natuurlijke omgeving, ook wel de Northern Gulf Islands genoemd. De eilandengroep bestaat uit onder meer Quadra Island, Cortes Island, Read Island en Maurelle Island.  Bezoek de Campbell River Saltwater Fishing Pier in de haven waar je veel kunst zult vinden.

De stad Courtenay ligt middenin de Comox Valley, in een omgeving vol met bossen, water en landbouwgrond. Je treft er dan ook tal van boerenbedrijven. Bezoek het Courtenay District Museum & Paleontology Centre waar je tal van fossielen en een replica van een oud dinosaurusskelet kunt vinden. Ga ook naar bostuinen in de Kitty Coleman Woodland Gardens. In de omgeving ligt Mt Washington dat skimogelijkheden biedt. Surfers kunnen een bezoek brengen aan het nabijgelegen Goose Spit Regional Park om te surfen. In de omgeving zijn nog enkele mooie parken zoals Kin Beach Provincial Park, Seal Bay Nature Park en Sandy Island Marine Provincial Park.

Het kleine stadje Comox gelegen in de Comox Valley is vooral bekend vanwege de ferry naar Powell River. Maar ze hebben een leuk museum over de geschiedenis van de Canadese luchtmacht, Comox Air Force Museum.

Quadra Island, gelegen tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia, maakt deel uit van de Discovery eilanden en ligt vlak naast Campbell River, op slechts 10 minuten varen met de veerboot. Het eiland zelf bestaat hoofdzakelijk uit drie gemeenschappen: Quathiaski Cove (ook wel Q Cove, het belangrijkste centrum op Quadra Island), Heriot Bay (de toegangspoort naar de Discovery Island en de verschillende baaien) en Cape Mudge, de woonplaats van de We-Wai-Kaistam van de Kwakwak'awakw First Nations. Naast haar verscheidenheid aan wilde dieren, vanwege de beschutte baaien en meren, is het eiland ook bekend om zijn vele kunstgalerieën en studio's.
Verschillende provinciale en mariene parken in de omgeving bieden volop mogelijkheden voor recreatie en het spotten van wilde dieren. In de zomermaanden is er in Q Cove elke zaterdagmorgen de Quadra Island Farmers’ Market waar je handwerk, bloemen en lokale etenswaar kunt kopen. 

Bijzondere accommodaties

Op Vancouver Island kun je een aantal hele bijzondere accommodatie vinden. Ze zijn niet goedkoop maar bieden de ultieme ervaring, diverse excursies, transfers en maaltijden zijn veelal inbegrepen. 

Spirit Bear Lodge

Bezoek het Great Bear Rainforest, op Swindle Island in British Columbia, het grootste ongerepte gematigde regenwoud ter wereld. Verken de natuurlijke leefomgeving van de Spirit Bear en de thuisbasis van 's werelds enige Kitasoo Spirit Bear Conservancy. Unieke tochten in de voorouderlijke gebieden en het traditionele territorium van de Kitasoo/Xai'xais First Nation. Hier logeer je, midden in het natuur gelegen Spirit Bear Lodge. Vanuit je eigen slaapkamer, met privé badkamer heb je een prachtig uitzicht op het regenwoud en de Pacific Ocean.

Tijdens je verblijf in deze lodge ga je elke dag op pad met deskundige gidsen, opzoek naar wilde dieren waaronder de mysterieuze witte Spirit Bear. Je bezoekt ook het beren-reservaat Kitasoo Spirit Bear Conservancy Alleen mogelijk tussen begin juni en half oktober, minimum verblijf is 3 nachten. 

Farewell Harbour Lodge

In het hart van het Great Bear Rainforest aan de monding van de Knight Inlet tref je de eilandengroep Broughton Archipelago. De regio staat bekend vanwege haar ongerepte natuur en je kunt hier veel orka’s en grizzlyberen spotten. Op Berry island, één van de eilandjes, ligt de Farewell Harbour Lodge. Vanuit Alder Bay ben je in een half uur met de watertaxi bij de lodge. De meeste kamers hebben een schitterend uitzicht over de schilderachtige Farewell Harbour. Dagelijks zullen gepassioneerde gidsen je deze prachtige omgeving helpen ontdekken. Alleen mogelijk tussen begin juni en half oktober, minimum verblijf is 3 nachten. 

Knight Inlet Lodge

Knight Inlet Lodge, op 80 kilometer ten noorden van Campbell River, is een drijvend vakantieoord aan de kust van British Columbia en wordt aangezien als Canada’s topbestemming om grizzlyberen te spotten. De langste fjord van de kust van British Columbia biedt Knight Inlet zijn bezoekers een spectaculair landschap tegen de achtergrond van indrukwekkende bergtoppen die in de Stille Oceaan duiken. De lodge is een modern gebouw met 1 verdieping en bestaat uit 5 cementen huizen op vlotten plus de steungebouwen. Alle gastenkamers beschikken over eenvoudige maar comfortabele 'queen size' bedden en prive badkamers met douche. De lodge kamers hebben geen telefoon of televisie. Openbare telefoons zijn beschikbaar. Deze regio huisvest een van de grootste concentraties aan grizzly (bruine) beren in British Columbia. Het is niet ongewoon dat er zich in het hoogseizoen (de herfst) meer dan 50 beren op minder dan 10 kilometer van de lodge bevinden. Op dat moment keren de zalmen terug naar de rivier. Hoewel ze veel voorkomen in de herfst, is dit niet het enige seizoen dat de grizzlyberen te vinden zijn in Glendale Cove. Het berenseizoen start eind april wanneer de beren terugkeren naar de monding van de rivier na hun winterslaap en hun jaar starten met zich te voeden met de zegge, sappige planten, grassen en mossels die er in overvloed te vinden zijn. 

 Ferry overtocht

Tip: Indien je met de ferry naar Vancouver Island wenst te nemen dan kunnen wij deze voor je boeken.

Horseshoe Bay (net boven Vancouver) ↔ Nanaimo (Departure Bay)
Horseshoe Bay (net boven Vancouver) ↔ Langdale Tsawwassen (net onder Vancouver) ↔ Victoria (Swartz Bay) Tsawwassen (net onder Vancouver) ↔ Nanaimo (Duke Point)
Campbell River ↔ Quadra Island
Comox ↔ Powell River
Saltery Bay ↔ Earls Cove

Inside passage 15 uur durende reis door een eindeloos veranderend wild landschap en zeelandschap. Alleen tussen begin april en eind September, vertrekt niet dagelijks.
Northbound Inside Passage - Ferry Port Hardy -> Prince Rupert
Southbound Inside Passage - Ferry Prince Rupert -> Port Hardy 

Interesse gekregen in een reis naar Vancouver Island neem dan contact op met onze reisspecialisten.