West Virginia
Eén van de bekendste beelden van West Virginia komt van het wereldbekende liedje uit de jaren ’70 ‘Take Me Home, Country Roads’, van de in 1997 overleden John Denver. De charme van West Virginia is dat het zo afgelegen ligt. De staat wordt ook wel de Mountain State genoemd; het ligt bijna volledig in de Appalachen. Voor de buitensporter is dit de ideale staat met o.a. wildwaterrafting, kajakken, mountainbike, zip line, skiën, golf, rotsklimmen en nog veel meer. West-Virginia bestaat voor bijna 80% uit hardhouten bossen.

Charleston, de hoofdstad van de staat, heeft een aantal interessante historische gebouwen zoals het State Capitol van West Virginia.  De meeste historische gebouwen liggen in het Historisch district bestaande uit National Register of Historic Places en East End van Charleston. De meeste huizen in dit gebied stammen uit de late negentiende eeuw. Ten oosten van het stadscentrum is ook een groep historische kerken te vinden. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van West Virginia, bezoek dan het West Virginia State Museum. Maar ook het kunst- en wetenschapsmuseum Clay Center for the Arts and Sciences is een aanrader.

Het kleine dorpje Harpers ferry ligt op de grens van West Virginia, Virginia en Maryland. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog speelde Harpers Ferry een belangrijke rol, omdat het precies op de grens tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten lag. Harpers Ferry werd berucht door de opstand die John Brown er in 1859 probeerde te beginnen door de kleurlingen aan te zetten om tegen hun bazen op te staan. Wandel door Harpers Ferry National Historical Park en kom meer te weten over de rol van deze plaats tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Je komt langs plekken waar gevochten is maar je kunt hier ook historische workshops volgen. Volg bijvoorbeeld een cursus broodbakken.

De New River Gorge National River is een ruige rivier en één van Amerika’s oudste rivieren. De rivier stroomt door diepe kloven, van North Carolina en Virginia naar West Virginia. In dit nationale park vol bossen en bergen leven tal van wilde dieren. Je kunt hier wandelen, raften en mountainbiken. Het grootste meer van West Virginia is Summersville Lake, een prachtig meer omringd door steile zandstenen kliffen. Ideale plek om te varen, raften en waterskiën.

Interesse gekregen in een reis naar West Virginia neem dan contact op met onze reisspecialisten.