Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale disctrict dat de hoofdstad omvat. Dit district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed op de hoofdstad kon uitoefenen. Washington D.C.’s onvergetelijke skyline wordt gekenmerkt door een aantal van ‘s werelds meest beroemde monumenten. De fantastische gebouwen, standbeelden en tempels die de National Mall sieren vertellen ons fascinerende verhalen door hun geschiedenis en ontwerp. D.C. schetst de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika door het Washington Monument, het World War II Memorial en het Martin Luther King, Jr. Memorial. Maar neem zeker de tijd om verder dan de Mall te gaan. Om de hoek vind je de Myriad musea, verfijnde restaurants en een hele variatie aan winkels.

Washington D.C. is niet alleen de thuisbasis van de federale regering, maar het is ook een bruisende stad waar mensen wonen en werken. De indrukwekkende stad staat bekend om zijn monumenten en musea, nationale monumenten, culturele-, sport- en muzikale evenementen en theater. De stad vormt het politieke hart van Amerika maar heeft ook sfeervolle wijken. De stad is heel goed te voet te verkennen met name de omgeving rondom The National Mall. Ook leuk is het om de stad per fiets te ontdekken. De stad is verdeeld in verschillende wijken: Capitol Hill, Dupont Circle, Georgetown en downtown.

Downtown ten noorden van Pennsylvania Avenue werd nieuw leven ingeblazen met musea van wereldniveau, trendy restaurants, upscale hotels en nightclubs, hedendaagse kunstgalerijen en theaters. Penn Quarter is een historische buurt in het centrum van Washington die volledig opbloeide en wordt ook wel Old Downtown genoemd. Penn Quarter is uitgegroeid tot een uitgaanscentrum. Chinatown met zijn authentieke winkels en restaurants is een bezoek waard. Hier bevindt zich ook het Walter E. Washington Convention Center en Verizon Center, waar het hele jaar door sportevenementen en concerten plaatsvinden.
De National Mall is een 4km lange groene strook omringd met bomen met aan het ene uiteinde het Capitool en aan het andere einde Lincoln Memorial, aan de korte zijden liggen het Witte huis en het Thomas Jefferson Memorial. Bij het Capitool aan de oostkant liggen alle musea en aan de westelijke kant staan de nationale monumenten. Op de National Mall tref je tal van nationale monumenten die gewijd zijn aan oorlogen waar Amerika bij betrokken was. Tegenover het Lincoln Memorial, aan de andere kant van de Reflecting Pool, ligt het World War II Memorial. Nabij het Lincoln Memorial ligt het Vietnam Veterans Memorial en het indrukwekkende Korean War Veterans Memorial.
Tip: De National Mall is erg lang, wil je niet alles lopen huur dan fietsen bij Union Station. Tevens zijn er rondom National Mall vrijwel geen winkels en eetgelegenheden.

Het Smithsonian Institution omvat meerdere museumcomplexen en vooraanstaande onderzoeksinstituten, de meest musea liggen rondom The National Mall.
☝ alle musea van het Smithsonian Institution zijn gratis toegankelijk!

Verrassend leuk is het National Air and Space Museum, hier leer je alles over ruimte- en luchtvaartgeschiedenis. Bekijk een vliegtuig van binnen en de originele Apollo 11-capsule van de eerste maanlanding. In het National Museum of American History vind je een tentoonstelling over technologische en culturele geschiedenis van Amerika. Bij het National Museum of Natural History kom je alles te weten over de geschiedenis van de natuur en de evolutie. Tevens kun je hier een opgezette olifant, leeuw en kangoeroe zien. Maar de volgende musea zijn de moeite waard; Madame Tussauds Washington D.C, National Gallery of Art, US Holocaust Memorial Museum, National Museum of Women in the Arts, Crime Museum and Ford’s Theatre (de plek waar president Abraham Lincoln op 14 april 1865 werd doodgeschoten) en International Spy Museum.

Het witte huis is het bekendste gebouw van Amerika en hier wonen de president en de First Lady. Dit is de plek waar de belangrijkste beslissingen over Amerika en de rest van de wereld worden genomen.
 Tip: 
Er zijn specifieke regels voor een bezoek aan het White House. Bezoekers die geen Amerikaans burger zijn moeten contact opnemen met hun ambassade in D.C. over rondleidingen voor internationale bezoekers, die worden geregeld via het Protocol Desk op het State Department. De self-guided rondleidingen zijn mogelijk van 7.30 tot 12.30 van dinsdag tot en met zaterdag.
Het Washington Monument is een obelisk ter ere van de eerste president, George Washington, van het land. Deze obelisk is met 170m het hoogste stenen bouwwerk ter wereld. ☝ I.v.m. werkzaamheden is het monument tot voorjaar 2019 gesloten.
Wil je een mooi uitzicht over de stad ga dan naar het Old Post Office Pavilion vanaf het uitkijkplatform heb je op een hoogte van 96m een prachtig uitzicht. Aan het einde van de National Mall ligt het statige Lincoln Memorial, gelegen aan een lange smalle vijver, de Reflecting Pool. In 1963 hield burgerrechtenactivist Martin Luther King tijdens de March on Washington op de trappen van het Lincoln Memorial zijn beroemde toespraak ‘I Have a Dream’. Voor president Jefferson is het Jefferson Memorial gebouwd, bijzonder detail is dat op de binnenmuur een citaat uit de Onafhankelijkheidsverklaring staat.

Capitol Hill is de meest prestigieuze locatie in Washington, DC en het politieke centrum van de hoofdstad met het Capitool gelegen bovenop een heuvel met uitzicht op de National Mall. De buurt rond het Capitool is de grootste historische wijk met veel rijtjeshuizen uit de 19de en 20ste eeuw die zijn opgenomen in het National Register of Historic Places. Dit gebied heeft een aantal belangrijke plaatsen zoals Library of Congress, Supreme Court en prachtige schatten zoals Folger Shakespeare Library, National Postal Museum en Union Station.
In het Capitool, ook wel U.S. Capitol Building, zetelt het Congres dat wordt gevormd door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Dit prachtige gebouw heeft een hoge koepel met daarop een 6m hoog vrijheidsbeeld. Wil je een rondleiding volgen door het Capitool, reserveer dan tickets via www.visitthecapitol.gov/plan-visit. Wees ruim voor aanvang van je rondleiding aanwezig; voor binnenkomst is er een uitgebreide securitycheck. Achter het Capitool ligt een zeer indrukwekkende bibliotheek, de Library of Congress, heeft de grootste collectie boeken ter wereld. De Great Hall en de leeszaal vormen de populairste locaties. Union Station is het belangrijkste station in Washington, een prachtig gebouw om van binnen en buiten te bewonderen.

Dupont Circle is een kosmopolitische wijk met een aantal van Washington mooiste musea, historische huizen, buitenlandse ambassades en een verscheidenheid aan etnische restaurants, boekenwinkels en privé kunstgalerijen. Het is ook één van de meest populaire bestemmingen voor het nachtleven en het centrum van de gay scene. Er zijn veel high-rise appartementen en vele rijhuizen die zijn omgebouwd tot appartementen. Dupont Circle is een ontmoetingsplaats met bankjes in het park, gras en fonteinen. Embassy Row verwijst naar een deel van de stad waar de meeste buitenlandse ambassades zijn gevestigd langs de Massachusetts Avenue die zich uitstrekt van Dupont Circle naar National Cathedral. Andere leuke    bezienswaardigheden zijn The Phillips Collection, National Georgraphic Society’s Explorers Hall , The Textile Museum en Woodrow Wilson House.

Georgetown, één van de oudste en charmantste wijken van Washington, diende als belangrijke haven en commercieel centrum in de koloniale tijd vanwege de uitstekende ligging aan de Potomac River. Vandaag de dag is Georgetown een levendige wijk met boetiekjes, bars en restaurants gelegen langs de geplaveide straatjes. Veel van de karakteristieke huizen, langs de idyllische met bomen omgeven straatjes, zijn 200 jaar oud, gerenoveerd en hebben mooie tuinen. Georgetown University is gelegen aan de westelijke rand van de wijk. Chesapeake en Ohio Canal begint in Georgetown en loopt 300 km naar Cumberland, Maryland. Het historische Chesapeake and Ohio Canal vormt het middelpunt van de wijk Georgetown. Je kunt hier een wandeling maken langs het kanaal of een tochtje maken op een boot voortgetrokken door muilezels. Het oudste gebouw in Georgetown is Old Stone House, gelegen aan M Street. Een heerlijk park om te relaxen of wandelen is The Georgetown Waterfront. Wil je wat actiever bezig zijn ga dan kajakken of suppen op de Potomac River, huur je kajak of paddleboard bij het Key Bridge Boathouse.

In de stad Arlington, in de staat Virginia net buiten Washington, ligt de begraafplaats Arlington National Cemetery. Op deze militaire begraafplaats is, liggen niet alleen militairen begraven maar ook presidenten zoals John F. Kennedy, politici en burgers die een belangrijke plaats hebben ingenomen in de Amerikaanse geschiedenis. De begraafplaats ligt vlak bij Washington DC; vanaf de heuvels waar zich de graven bevinden kun je The Washington Monument en The US Capitol in de verte zien liggen. Tevens staat hier het Monument van de Onbekende Soldaat, dat traditioneel bewaakt wordt door soldaten uit de infanteriedivisie. De wisseling van de wacht is een toeristische attractie. Op Memorial Day (laatste maandag van mei) is hier een grote ceremonie, waarbij de president een toespraak geeft en alle graven versierd zijn Amerikaanse vlaggen. Heb je een hop op, hop off tour dan kun je hier stoppen maar eerlijk gezegd is de route via de snelweg best saai. Je kunt beter de metro pakken naar Arlington. Leuk om te doen is op de fiets naar Arlington te gaan, fiets dan langs het Pentagon.

Op nog geen 20km buiten Washington ligt het mooie Great Falls Park, hier is een rotsachtige stroomversnelling waar het water over een afstand van een paar honderd meter bijna twintig meter daalt. Loop langs de verschillende uitzichtpunten en geniet van de prachtige omgeving.

Nabij Washington ligt het landgoed, Mount Vernon Estate, waar president George Washington woonde en begraven ligt. Volg een rondleiding van een gids in 18e-eeuwse klederdracht.

Interesse gekregen in een reis naar Washington DC neem dan contact op met onze reisspecialisten.