• Pin Miami
 • Pin Cocoa Beach
 • Pin St. Augustine
 • Pin Jacksonville
 • Pin Ocala National Forest
 • Pin Homosassa Springs
 • Pin Sarasota
 • Pin Marco Island
 • Pin Key Largo
 • Pin Key West
 • Pin Miami
 • Pin Miami

Dag 1 & 2: Miami

Na aankomst in Miami ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Miami mag je niet missen als je naar Florida gaat. De beroemde Ocean Drive en het prachtige South Beach. Miami heeft tal van mooie witte zandstranden met palmbomen met gekleurde strandwachtershuisjes. South Beach is de place to be. Relax op het strand en geef je ogen de kost of maak een wandeling door het Art Deco District (Ocean Drive) met prachtige gebouwen. Je verblijft twee nachten in deze prachtige stad.

Pijl rechts
Miami
Miami
Miami, Art Deco © Visit Florida Patrick Farrell

Dag 3: Miami - Cocoa Beach ca. 200 mijl

Je haalt je auto op en rijdt richting Cocoa Beach, een fantastische surfspot. Er zijn meerdere grote surf shops te vinden waar je een surfboard kunt huren. Ron Jon’s Surf School organiseert surflessen voor kinderen in kleine groepjes. Ben je meer een wandelaar dan een surfer, slenter dan over de oude pier en geniet van een mooie zonsondergang. Vanuit Cocoa Beach ben je binnen een half uur bij ruimtevaartcentrum Kennedy Space Center. Het centrum is in 1972 gebouwd voor het Apollo maanlandingsprogramma van NASA. Laat je rondleiden door een gids die je alles kan vertellen over de ins en outs in de ruimtevaart.
 

Pijl rechts
Cocoa Beach

Dag 4: Cocoa Beach - St. Augustine ca. 131 mijl

Vandaag rijd je verder naar St. Augustine, het oudste stadje van Amerika. In dit charmante stadje kun je heerlijk ronddwalen door de historische straten of bezoek één van de talloze musea. Maak een ritje in een paardenkoets langs de houten huizen met veranda’s en het fort Castillo de San Marco. De Bridge of Lions is s’ avonds heel mooi verlicht en er hangt een gezellige sfeer in winkelstraatjes, bars en restaurants. Rij via Merritt Island National Wildlife Refuge en Canaveral National Seashore, beide met ongerept strand en natuurlijke duinen waar beschermde zeeschildpadden voorkomen.
 

Pijl rechts
St. Augustine
St. Augustine

Dag 5: St.Augustine - Jacksonville ca. 49 mijl

Een korte rit naar de grootste stad van Florida, Jacksonville. Er zijn naast veel grote kantoorgebouwen ook mooie musea te vinden (zoals Ritz Theatre & La Villa Museum en Museum of Science & History (MOSH)) en leuke wijken zoals San Marco en Five Points. Filmregisseurs komen regelmatig in Jacksonville, hier is bijvoorbeeld GI Jane opgenomen. Langs de St. Johns River vind je de Southbank Riverwalk vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Jacksonville. Altijd al eens een honkbalbalwedstrijd willen bij wonen ga dan naar een wedstrijd van de Jacksonville Suns of liever een footballwedstrijd van de The Jacksonville Jaguars. Wil je even iets heel anders ga dan naar Cumberland Island National Seashore, hier zijn nog wilde paarden te zien.
 

Pijl rechts
Jacksonville

Dag 6 & 7: Jacksonville - Ocala ca. 102 mijl

Op naar Ocala National Forest, ten noorden van Orlando ligt dit prachtige park met meer dan zeshonderd meren en natuurlijke waterbronnen. Wat dacht je van een kanotocht in Silver Springs, maar pas op voor de krokodillen! Wil je wat minder spanning, ga dan tubben in het Ichetucknee Spring State Park. Je kunt hier ook prachtig kajakken, rustig de stroming af. Rainbow Springs is een lokale favoriet en in Three Sisters Springs heb je kans om Manatees tegen te komen. Ga op tijd op pad dan heb je de meeste kans om dieren te spotten en het is nog lekker rustig. Rainbow Springs heeft tevens de grootste zwarte beren populatie van Florida.
 

Pijl rechts
Ocala National Forest

Dag 8: Ocala – Homosassa ca. 46 mijl

Je rijdt vandaag naar Homosassa Springs, gelegen aan de Nature Coast van Florida. De Nature Coast telt vele zoetwaterbronnen, die in de winter veel bezocht worden door zeekoeien. Wandelen, fietsen, snorkelen en verschillende watersporten zijn aan deze prachtige kust niet weg te denken. Je kunt hier onder andere snorkelen met zeekoeien en een bezoek brengen aan Homosassa Springs Wildlife State Park.

Pijl rechts

Dag 9 & 10: Homosassa – Sarasota ca. 121 mijl

Op naar Sarasota, de culturele hoofdstad van de westkust van Florida. Een echte must is het Myakka River State park, er mogen maar 30 mensen per dag in, first come first serve. Een uitgestrekt gebied met moerassen en bossen waar je vanaf vlonderpaden alligators, roseate spoonbill, pelikanen en herten kunt spotten. Doe de Myakka Canopy Walk waarbij je tussen de boomtoppen wandelt.

Pijl rechts
Sarasota

Dag 11: Sarasota - Marco Island ca. 131 mijl

Je laat Sarasota achter je en reist verder naar Marco Island. Je kunt hier een kajaktocht door de mangrovebossen van Marco Island maken.
✪ Lunchtip: : Een echte aanrader is Panera Bread.

Pijl rechts
Marco Island
Marco Island © Visit Florida Darron Silva
Marco Island © Visit Florida Darron Silva

Dag 12: Marco Island - Key Largo ca. 134 mijl

Vanuit Marco Island rijd je richting de Keys. Het eerste eiland dat je zult bereiken is Key Largo. Als je van duiken of snorkelen, houdt dan is dit dé plek! Key Largo is een waar duikparadijs, beste spot is John Pennekamp Coral Reef State Park. 
✪ Tip: Hobo’s Café (101691 Overseas Hwy) en geniet hier van een Key Lime Pie, deze komt hier oorspronkelijk vandaan. De échte Key Lime Pie moet je daarom ook op the Keys proeven!
 

Pijl rechts
Key Lime Pie
Key Largo
Key Largo

Dag 13 & 14: Key Largo - Key West ca. 98 mijl

Je vervolgt de reis naar Key West. This is paradise on earth! Dit eiland is het grootste eiland met een weer war aan straten, kleurige huizen, grote hotels en heel veel winkeltjes en restaurants. Het ene moment doet Key West typisch Amerikaans aan en het andere moment hangt er een relaxte hippie achtige vibe. Breng een bezoek aan het Ernest Hemingway huis, stop even bij een gospel kapelletje en rijd naar het meest zuidelijke puntje genaamd Southern Most Point.

Pijl rechts
Key West
Key West
Key West

Dag 15: Key West – Miami ca. 164 mijl

Helaas is het einde van de reis in zicht gekomen, je rijdt terug naar Miami waar je de laatste nacht verblijft. Miami heeft tal van mooie witte zandstranden met palmbomen met gekleurde strandwachtershuisjes. South Beach is de place to be. Relax op het strand en geef je ogen de kost, maak een wandeling door het Art Deco District (Ocean Drive) met prachtige gebouwen. Het leukste stuk om te wandelen is vanaf de kruising tussen 5Th street en Ocean Drive tot aan de kruising van 15Th street en Ocean Drive, heb je nog voeten over neem dan ook een stuk Collins Avenue mee. Andere leuke stranden zijn Crandon, hier kun je ook lekker wandelen en vogels spotten.
 

Pijl rechts
Miami
Miami

Dag 16: Miami

Helaas is deze reis ten einde gekomen, je vliegt vandaag weer terug naar huis of je kunt je reis verlengen.

Pijl rechts