Pennsylvania, the Keystone state, bekend van de historische plaatsen uit het Revolutionary War tijdperk, zoals Valley Forge. Maar Pennsylvania heeft meer te bieden wat dacht je van de prachtige natuur bij Pocono Mountains en het mooie Lake Erie. Liever een bruisende stad ga dan naar Philadelphia waar je taxfree kunt shoppen (kleding en schoenen) of de Liberty Bell kunt bewonderen. Of ga je liever terug in de tijd, ga dan op bezoek bij de Amish.

Oorspronkelijk was Philadelphia tot 1830 de grootste stad in de Verenigde Staten. In Philadelphia, in William Penn's City of Brotherly Love, werd in 1776 de American Declaration of Independence geschreven, de Constitution opgesteld en ondertekend, de Liberty Bell geluid, kreeg Betsy Ross opdracht de vlag te naaien en diende Washington als president. De stad staat bekend om zijn hoagies, scrapple, zachte pretzels, waterijs, Tastykake en is de thuisbasis van de Philly cheesesteak. Het centrum van Philadelphia heeft tal van historische gebouwen, beelden, parken en musea welke een prachtig contrast vormen met de hoge wolkenkrabbers. De stad bestaat uit verschillende wijken, zoals de Old City, Rittenhouse Square Park, Center City (Washington Square West), Convention Center Area, Benjamin Franklin Parkway en University City.

Old City, gelegen naast de Independence Mall waar de Founding Fathers de vrijheid verklaarden en aan een vrije natie bouwden, heeft nog steeds charmante geplaveide straatjes en 18e-eeuwse charme. Samen met een onafhankelijk karakter is dit alles duidelijk terug te vinden, van de eigenaar in de winkel tot de top in de kunstwereld. Door de nabijheid van de Liberty Bell, Penn's Landing en de Benjamin Franklin Bridge is de Old City, die vanuit het noorden naar het zuiden van Vine Street tot Walnut Street loopt en van oost naar west van 7th Street naar de rivier de Delaware, favoriet bij zowel bezoekers van buitenaf als bewoners die het als hun thuis beschouwen. De wijk heeft modieuze boetieks, uitstekende restaurants, galerijen, theaters en een bruisend uitgaansleven. De meeste hotels liggen aan Penn's Landing.

Voor de meeste reizigers begint een bezoek aan Philadelphia bij het indrukwekkende Independence National Historical Park, je kunt hier met gemak een dag doorbrengen. Begin bij de Independence Hall waar in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. 
 ☝ Voor de periode maart tot december die je vooraf tickets te halen, deze tickets zijn gratis verkrijgbaar bij het Independence Visitor Center, ga ’s morgens vroeg heen!
Loop vervolgens naar het Liberty Bell Center, hier staat de iconische Liberty Bell die symbool staat voor de Amerikaanse onafhankelijkheid. Bezoek ook de Old City Hall welke gelegen is naast de Independence Hall. Aan de andere kant van de Independence Hall ligt de Congress Hall. Hier kwam het congres samen en hier legden de presidenten George Washington en John Adams hun presidentiële eed af.

Naast de Independence Hall staat het Philadelphia History Museum, welke in het teken staat van de regionale geschiedenis van Philadelphia. Meer geschiedenis kun je vinden in het National Museum of American Jewish History en het African American Museum. In het National Constitution Center kom je meer te weten over de geschiedenis en het belang van de Amerikaanse grondwet.
✪ Tip: Ben je met je grote liefde in Philadelphia? Stop dan ook even bij Love Square. Dit plein is te vinden bij de City Hall en valt op door het grote 'Love'-beeld die Robert Indiana heeft ontworpen. Er is een mooie fontein welke verschillende kleuren waterspuit, een leuke show. Tevens vind je veel skateboarders op dit plein.

Het hoogste overheidsgebouw van Amerika is Philadelphia City Hall is met een toren van 167 meter. Op het gebouw staat een standbeeld van de stichter van Philadelphia William Penn, tevens is hier een mooi uitzichtplatform.
Een heel leuk straatje is Elfreth's Alley , dit is een van de oudste straatjes in Amerika. Elfreth's Alley ligt middenin stadsdeel Old City en ontstond in 1702 toen twee smederijen met elkaar verbonden werden. Bezoek het museum op nummer 126 waar vroeger een naaiatelier zat. Het Betsy Ross House is de plek waar door Betsy de eerste Amerikaanse vlag is genaaid. Je kunt hier een rondleiding volgen.Penn's Landing is een gebied aan het water van Centre City Philadelphia langs de Delaware River. De naam herdenkt de landing van William Penn, de oprichter van Pennsylvania in 1682. Hier worden het hele jaar door evenementen en festivals gehouden.
✪ Tip: Populair zijn de First Fridays, wanneer de straten vol zijn met kunst en kunstliefhebbers van galerie naar galerie hoppen.

Rittenhouse Square is een juweeltje in het hart van Philadelphia: een groene, lommerrijke oase, omgrensd door Walnut Street, 18e en 20e Streets, Locust en Spruce. Rondom het park bevindt zich een verscheidenheid aan gebouwen, waarvan de meeste architectonisch en opvallend: elegante fin-de-siècle appartementsgebouwen, brownstones en herenhuizen die deel uitmaken van het Curtis Institute en de Art Alliance, evenals moderne hoogbouw. Rittenhouse Square is de plaats waar de jaarlijkse bloemenmarkt en outdoor kunsttentoonstellingen plaatsvinden. De strook van Walnut Street dichtbij Rittenhouse Square heeft luxe winkels en restaurants, maar de andere straten in de buurt van het park zijn vriendelijker en toegankelijker. Omdat het in het hart van een centrum aan de oostkust ligt, is het te voet bereikbaar, maar natuurlijk ook door middel van alle vormen van openbaar vervoer.

Center City, ook wel Washington Square West genoemd, is een bloeiende enclave die ook Midtown Village en de Gayborhood omvat. Het loopt vanaf de 7de tot de Broad streets en vanaf Chestnut tot de South streets. De drukbezochte wijk is een go-to plek voor trendy restaurants en boetieks. Aan aantal leuke bezienswaardigheden zijn Washington Square, Jewelers 'Row en Antique Row. De mooie stadstuin Philadelpia Magic Gardens is een van de mooiste bezienswaardigheden in deze wijk. De kunstenaar Isaiah Zagar heeft deze plek versiert met een mozaïek van stenen, tegeltjes, spiegeltjes, porselein en stukjes glas. Een van de gezellig parken in Philadelphia is het Spruce Street Harbor Park. In de zomer kun je hier heerlijk relaxen en afkoelen in de biertuin en in de winter staat er een enorme ijsbaan. Vanuit dit park heb je een prachtig uitzicht over het water, kom je ’s avonds in het park dan is het park kleurrijk verlicht door Ledverlichting dat in de boomtoppen van het park hangt.

In het Convention Center gebied is het onlangs uitgebreide Pennsylvania Convention Center gevestigd en vindt men een aantal van de beste hotels van Philadelphia. Deze buurt is de plek waar de lokale bevolking en bezoekers elkaar ontmoeten en genieten van culinaire en culturele hoogstandjes vanuit de hele wereld. De Convention wijk biedt ruimte aan schitterende outdoor kunstobjecten. Leuk om te bezoeken zijn het African American Museum en de Fabric Workshop and Museum. Een echte aanrader is de historische boerenmarkt Reading Terminal Market, je wordt hier verrast door meer dan 80 kramen voorzien van verse groenten, fruit, vlees, vis en lekker geurend brood tot boeken, kleding en exotische gerechten.

De Benjamin Franklin Parkway is een mooie boulevard die door het culturele hart van Philadelphia, Pennsylvania loopt. Hij begint bij de Philadelphia City Hall, dan rond Logan Circle en eindigt bij het Philadelphia Museum of Art. De Parkway is de ruggengraat van het Philadelphia Museum District. Hier vindt men enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. Bezoekers aan het Parkway Museum District ontdekken een cultureel mekka met wereldklasse musea en onderwijsinstellingen. Een rijke verzameling van musea, instellingen, hotels en appartementencomplexen verrijken de straat, die met elkaar in grandeur concurreren. Het mooie kunstmuseum van Philadelphia Museum of Art is de moeite waard. De trappen van het Museum of Art werden in één klap wereldberoemd dankzij de bekende scenes uit de Rocky-films. De 'Rocky Steps' kun je niet overslaan tijdens een bezoek aan Philadelphia. Nabij de trappen staat een bronzen beeld standbeeld van de bokser, the Rocky Statue.
✪ Tip: De loop van PHLASH centrum maakt gebruik van opvallende paarse trolleys en verbindt belangrijkste toeristische bestemmingen tussen Penn's Landing en het Philadelphia Museum of Art met elkaar. Het is een van de beste manieren om de meer dan 25 locaties in het centrum te bezoeken en kost slechts $ 2 per keer per ritje. De PHLASH rijdt alleen tijdens het seizoen.

University City is het gedeelte van West-Philadelphia waar de campussen van de University of Pennsylvania, Drexel University, en de Philadelphia College of Pharmacy en Science gehuisvest zijn. Men vindt hier tevens het University City Science Center, het Annenberg Center voor podiumkunsten, een indrukwekkende collectie Victoriaanse huizen en een verscheidenheid aan redelijk geprijsde restaurants, bioscopen, winkels en gezellige bars die door meer dan 32.000 studenten en andere bewoners bezocht worden.

Buiten het centrum ligt Eastern State Penitentiary, deze voormalige gevangenis is de moeite waard om te bezoeken. Hier hebben Al Capone en de bankovervaller Willie Sutton vastgezeten. Dol op spanning, bezoek dan ‘s avonds Terror Behind the Walls.
Reis je met kinderen dan is de eerste dierentuin van Amerika, Philadelphia Zoo een leuke dagbesteding! Philadelphia Zoo meer dan 1300 diersoorten vanuit alle werelddelen, waarvan er vele zeldzaam en met uitsterven bedreigd zijn.

Even buiten Philadelphia ligt Valley Forge National Historical Park, het park heeft meer dan 3600 hectare aan glooiende heuvels en wandelpaden. Liefhebbers voor wandelen en geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn tal van wandelpaden. De 10,6km lange Joseoh Plumb Martin Trail gaat langs verschillende historische punten omtrent de Slag om Monmouth. Andere leuke wandelroutes zijn River Trail en de Valley Creek Trail. Maar je kunt ook goed mountainbiken in dit park of genieten van een lekkere picknick.

Amish County

Met totaal 53 gemeentes, leidt Pennsylvania in de Verenigde Staten het aantal gemeenschappen. Het merendeel van de Amish gemeenschappen ligt in het zuidoostelijke deel van deze staat en er is een grote concentratie in Lancaster County. Maar er zijn ook andere counties, waar de Amish mensen en hun tradities nog bloeien, zoals Bird-in-Hand, Intercourse en Ronks. Hoewel er nog tal van Amish zijn, die een poging doen om hun traditionele manier van leven te handhaven, hebben het toerisme en de groei van de bevolking het uiterlijk en de culturele smaak van het gebied aanzienlijk veranderd. De protestantse Amish hebben een zeer ouderwetse levensstijl. Ze hebben geen auto’s maar gebruiken paard en wagen, geen televisie, telefoon of andere elektrisch gemak, en ze zien eruit alsof de tijd heeft stilgestaan.
De Amish gemeenschap zijn tegenstanders van het reproduceren van menselijke beelden en houden zich daarom verre van televisie en fotografie. Houd hier rekening mee als je foto’s wilt maken.

Lancaster is een bijzondere bestemming tussen de glooiende heuvels, bossen en landbouwgronden met grazend vee en paarden woont de oudste Amish gemeenschap van Amerika. 
 ✪ Tip: Om goed te genieten van de omgeving, moet men de belangrijkste snelwegen verlaten en binnenwegen nemen. Rijd door sfeervolle dorpjes en spot de Amish. Pas wel op voor de paarden met koetsen, ze knallen door het normale verkeer heen! Er zijn diverse rondleidingen mogelijk op Amish boerderijen en op de lokale markten proef je de lekkerste handgemaakte producten. Aanrader is Amish Farm and House en de Lancaster Central Market. Reis je met kinderen dan is het kindermuseum Hands-on House erg leuk, kinderen kunnen zich hier uren vermaken. Ook leuk is het kinderpretpark Dutch Wonderland. Breng ook een bezoek aan de oudste boerenmarkt van Amerika, Central Market, op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er markt. De markt is in een prachtig gebouw, ontworpen door James H. Warner, in de stijl van de Romaanse Renaissance. Ook interessant is het langst draaiende theater in Amerika uit 1852, The Fulton Opera House and Theatre. Dol op shoppen ga dan naar Park City Center Shopping Mall of Tanger Outlets Lancaster.

Veel mensen beschouwen Intercourse als het hart van de Amish Country. Intercourse is een knooppunt waar veel Amish en lokale mensen hun zaken doen. Mooie Amish boerderijen omringen het dorp, dat is gelegen langs de Old Philadelphia Pike (Route 340) in het oosten van Lancaster County. Intercourse is net ten oosten van Bird-in-Hand en ten noorden van Paradise. Het dorp is een duidelijke herinnering aan ons traditionele Amerikaanse erfgoed waar mensen een eenvoudiger manier van leven hadden. Erg leuk is een bezoek aan Kitchen Kettle Village, allemaal winkeltjes met handgemaakte artikelen en etenswaren. Proef wat van de zelfgemaakte jam, jellies, relishes (pikante saus) en augurken.
✪ Tip: Een must do is een buggy ride met een Amish als gids en verken de omgeving, bijvoorbeeld via AAA buggy rides.

Strasburg is een gemeente in Lancaster County, Pennsylvania. Ontwikkeld als een lintdorp langs de Great Conestoga Road (Strasburg Road) in 1714, was Strasburg een plaats waar mensen stopten om goederen te verhandelen. Vandaag de dag is de stad bekend als "Train Town USA" door de talrijke spoorweg attracties, waaronder de Strasburg Rail Road en Railroad Museum of Pennsylvania. Je kunt in het museum echte (stoom)locomotieven en treinstellen bekijken. Hier kun je een wandeling maken langs de met baksteen verharde paden en genieten van de 18e-eeuwse architectuur en kleine winkels, of neem een buggy ritje langs de historische Amish landerijen.

Bird-in-Hand is een pittoreske kleine boerendorp waar veel Amish wonen. Ook hier kun je deelnemen aan een buggy ride en meer over de Amish te weten komen. Een goede excursie waarin je echt kennis maakt met de bevolking en alles leert over de geschiedenis van de Amish, is The Amish Experience. Bezoek ook de Bird in Hand Farmers Market, elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kun je kennis maken met de lokale producten.

Maak een stop in Mountville, hier was de originele Charles Chips fabriek gevestigd. In downtown, Old Center Square, vind je een aantal historische gebouwen. Dol op griezelen bezoek dan het spookhuis Field of Screams.

Het plaatsje Ronks is een kleine agrarische gemeenschap waar veel Amish wonen. Stop bij The Amish Village en bezoek een echt Amish House en kom meer te weten over hoe de Amish vroeger en nu leven. Erg interessant!
 Reis je met kinderen dan is Cherry Crest Adventure Farm de moeite waard, een doolhof van hooibalen, skelters, glijbanen en nog veel meer activiteiten op de boerderij.

In het kleine plaatsje Leola kun je in een Amish geïnspireerd huis of cottage boeken. Bijvoorbeeld The Inn at Leola Village. Stop ook even bij de prachtige overdekte brug Zooks Mill Covered Bridge.

York, ook wel de White Rose City genoemd, werd in 1741 ingericht door kolonisten die het Yorktown genoemd naar het House of York in Engeland. Ook wel het "architectonische museum" genoemd en de thuisbasis van vier nationale historische wijken, heeft York vele historische gebouwen te bieden. Als de Factory Capital of the World, moet York het hebben van een boeiende geschiedenis, samen met een energiek centrum, vol met fabriekstours van Harley-Davidson motorfietsen tot Snyder's Hanover Pretzels. Een aantal leuke bezienswaardigheden zijn Central Market Home, Gifford Pinchot State Park, Pennsylvania's Civil War Trail, York County Colonial Court House.
✪ Tip: Dol op motors neem dan deel aan de Harley-Davidson Factory Tour.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gettysburg, dit is de plaats waar een van de belangrijkste veldslagen van de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsvond. De strijdende partijen waren de Northern States aan de ene kant (voor de afschaffing van de slavernij) en aan de andere kant de Southern States (tegen het afschaffen van de slavernij). De slag op 3 juli 1863 was een belangrijk keerpunt in de oorlog. In en rond de stad vindt men diverse monumenten die deze strijd herdenken. In de stad zijn tal van musea en andere uitgaansgelegenheden.

Het Gettysburg National Military Park neemt je mee terug naar 1863. Begin je bezoek bij het bezoekerscentrum en museum. Wandel vervolgens over de Soldiers' National Cemetery, de begraafplaats waar president Abraham Lincoln zijn beroemde toespraak 'Gettysburg Address' hield. Bezoek ook het David Wills House, het huis waar Lincoln de laatste hand legde aan zijn toespraak. Erg leuk om te doen is de self-guided battlefield tour per auto, ons advies is om ’s morgens vroeg tijdens opvang te gaan. Wil je meer weten over de burgeroorlog bezoek dan Gettysburg Heritage Center, National Civil War Museum en het American Civil War Wax Museum. Ook mooi om te bezoeken is Eisenhower National Historic Site, het huis en de boerderijen van president Dwight D. Eisenhower. Stop ook even bij Sach’s Covered Bridge.

De pittoreske hoofdstad van Pennsylvania, Harrisburg, ligt aan de oostelijke oever van de Susquehanna River. De stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis tijdens de Westelijke Migratie, de Amerikaanse Burgeroorlog en de Industriële Revolutie. Tijdens een deel van de 19e eeuw, kon, door de aanleg van het Pennsylvania Canal en later de Pennsylvania Railroad, Harrisburg een van de meest geïndustrialiseerde steden in de noordoostelijke Verenigde Staten worden. In die tijd kwam Harrisburg op en ging gelijk op met de bloei van de staal- en ijzerindustrie. Vandaag de dag is Harrisburg de thuisbasis van de jaarlijkse Pennsylvania Farm Show, de grootste agrarische tentoonstelling van zijn soort in de natie. Breng een bezoek aan de mooie Capitol Hill Buildings, het Dauphin County Courthouse en de Everhart Coverid Bridge in Fort Hunter Park.

Williamsport is een stad aan de Susquehanna River in County Lycoming. Internationaal bekend als de geboorteplaats van het befaamde Little League-honkbal, was Williamsport ooit de houthoofdstad van de wereld. Tegenwoordig kunnen bezoekers de historische wijk Millionaire’s Row bezien vanuit een replica-trolley. De historische wijk Williamsport, bekend als 'Millionaire's Row', omvat woningen van vroegere timmerhoutbarons. De stad wordt omringd door meer dan 120.000 hectare staats wildgronden, waardoor het gebied populair is bij jagers en wandelaars. Williamsport is de geboorteplaats van Little League Baseball en host ook jaarlijks de Little League World Series (jeugdhonkbalevenement). Het Little League Baseball Museum is een eerbetoon aan de sport honkbal. 
 ✪Tip: Koop een kaartje voor de honkbalspelen en koester je in de glorie van het Little League Baseball.

Pittsburgh is van oudsher een staalstad maar tegenwoordig een hippe en culturele stad. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Monongahela en Allegheny Rivers, die de Ohio River vormen. Als je de stad binnenkomt via de Fort Pitt Tunnel en via de brug Monongehela rivier oversteekt, krijg je een spectaculair uitzicht over downtown en omgeving. De unieke combinatie van bruggen, steile groene heuvels en grote rivieren maakt Pittsburgh tot een van de meest natuurlijke mooie steden in het land. Maar ook de verrassend goede musea en levendige muziekindustrie maken Pittsburgh tot een interessante stad. Bezoek het Andy Warhol Museum met zijn schilderijen van onder andere Marilyn Monroe. Andere interessante musea Senator John Heinz Pittsburgh Region History Center en Carnegie Museum of Natural History. Neem de Duquesne Incline (kleine trein) omhoog naar Mount Washington en geniet van een schitterend uitzicht over Pittsburgh. Ook leuk om te bezoeken is Phipps Conservatorium and Botanical gardens.
Houd je van honkbal ga dan naar PNC Park, dit klassieke honkbalstadion van de Pittsburgh Pirates.  Tijdens een rondleiding kun je de kleedkamers en het clubhuis van de Pittsburgh Pirates zien.

Het charmante Erie heeft een mooie natuurlijke haven gelegen aan het Eriemeer, grenzend aan de Presque Isle Peninsula, de plaats van vele historische evenementen. Het hoogtepunt van een bezoek aan Erie is het staatspark Presque Isle State Park, het ligt op een langwerpig schiereiland voor de kust van Erie en telt meer dan 17 kilometer aan zandstranden. Een ideale plek om te zwemmen, fietsen, kanoën en te wandelen. De wandelroute naar North Pier brengt je naar een zwart-witte vuurtoren, North pierhead lighthouse en nog iets verder ligt Presque Isle Lighthouse, de een-na oudste vuurtoren aan de oever van Lake Erie.
Reis je met kinderen dan is wellicht een dagje waterpretpark een optie, Waldameer Park & Water World is een van Amerika's oudste amusementsparken of het overdekte Splash Lagoon Indoor Water Park & Resort. De dierentuin Erie Zoo & Botanical Gardens is ook de moeite waard met meer dan 400 dieren en 11 botanische tuinen.

In Hershey wordt de bekende Hershey's chocolade gemaakt. Het wordt ook wel "Chocolatetown, USA" genoemd. Hershey wordt ook 'The Sweetest Place on Earth' genoemd. In Hershey zijn er straten met namen als Chocolate and Cocoa, en straatverlichting van Hershey's Kisses! Vandaag heeft Hershey meer dan chocolade: het is een weelderige stad vol entertainment, resorts en golf. Je kunt hier de gehele dag doorbrengen in het amusementspark Hersheypark. Of bezoek een van de andere bezienswaardigheden zoals Antique Automobile Club of America Museum, Hershey Gardens, ZooAmerica North American Wildlife Park, Pennsylvania State Police Museum en het interactieve museum The Hershey Story.
✪ Tip: Maak je eigen chocoladereep bij Hershey’s Chocolate World en volg een rondleiding door de fabriek.

Bradford ligt een mijl van het Allegany State Park in New York, het derde grootste staatspark in de Verenigde Staten. Van de schilderachtige schoonheid van het Allegany National Forest en de Kinzua Bridge Skywalk tot het spannende Seneca Allegany Casino, is Bradford een gezinsvriendelijke bestemming waar iedereen volop kan genieten. In Allegany State Park kun je heerlijk wandelen, kanoën en er zijn zandstranden waar je kunt zwemmen. Er zijn hier tal van campings. Spot ook één van de overdekte bruggen Luther's Mills Covered Bridge of Knapp’s Covered Bridge. Erg leuk om te doen is de Kinzua Bridge Skywalk in Kinzua Bridge State Park.

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in King of Prussia, hier is het gigantische King of Prussia Mall gevestigd, het grootste winkelcentrum in de Verenigde Staten. Het beschikt over zeven wereldklasse warenhuizen en meer dan 400 winkels, boetiekjes en restaurants.

De beroemde bergen, Pocono Mountains, zijn gunstig gelegen 90 minuten ten noorden van Philadelphia en vier uur van Washington, D.C. Deze nabijheid maakt de Pocono Mountains een recreatiegebied voor mensen uit de grote steden die verlangen naar de natuur, vrede en avontuur. Ga ziplinen bij de Camelback Mountains, voor de achtbaanfans is er de Appalachian Express Mountain Coaster, een snelle achtbaanrit dwars door het bos, liever paintballen dat kan op één van de 50 velden bij Pocono Mountain Paintball of ga je liever wildwatervaren op de stroomversnellingen van de Lehigh River. Toch niet actief bezig zijn bezoek dan het Historische Jim Thorpe, een charmant stadje in het Pocono-gebergte.         

Interesse gekregen in een reis naar Pennsylvania neem dan contact op met onze reisspecialisten.