In het hart van de Great Lakes regio, is Ohio de bestemming als je van het echte Amerika wil proeven. Deze staat heeft alles: de stranden van Lake Erie, de oevers van de Ohio River, de grootsteden Cincinnati, Columbus en Cleveland, de charme van de Appalachen, een grote Amish enclave, schilderachtige covered bridges, meerdere zogeheten ghosttowns en tal van pretparken.

Cleveland is een stad in de staat Ohio en gelegen aan de zuidelijke oever van Lake Erie. Door de ideale ligging aan de monding van de rivier de Cuyahoga was Cleveland een industriestad. Tegenwoordig is de stad de moeite waard te bezoeken, de meeste staalbedrijven, fabrieken en lege treinemplacementen zijn verdwenen, de binnenstad is opgeknapt. Aanrader is de Rock and Roll Hall of Fame, 6 verdiepingen vol met Rock & Roll, een unieke muziekcollectie, jukeboxen, kostuums en handgeschreven songteksten maken deze rock & roll ervaring compleet.
Ten oosten van downtown Cleveland vind je de University Circle met veel mooie gebouwen en musea. Waaronder het Museum of Natural History en het Cleveland Museum of Art, maar ook de Cleveland Botanical Gardens. Ook leuk om te bezoeken is het USS Cod Submarine Memorial, waar je een onderzeeër uit de tweede wereldoorlog van binnen kunt bewonderen.
✪ Tip: Wil je lekker eten of een drankje drinken ga dan naar het centrum rondom University Circle, Coventry of Little Italy.
 Dol op winkelen ga dan naar de Arcade, het eerste overdekte winkelcentrum van Amerika uit 1890. The Avenue at Tower City Center, aan de voet van de historische wolkenkrabber, is een van de nieuwste centra.
 ☝ Cleveland Fashion Week, het jaarlijkse mode evenement, is de op twee na grootste modeshow in zijn soort in de Verenigde Staten. Het evenement wordt in de eerste week van mei gehouden.

Het Cuyahoga Valley National Park is het enige nationale park in Ohio, een prachtig natuurpark waar je diverse wandelroutes vindt die je naar mooie watervallen leiden. Je kunt er ook heerlijk fietsen en kanoën. Met meer dan 125 mijl aan wandelpaden heb je de mogelijkheid tot diverse wandeltochten door de prachtige heuvels en boerenlandschappen van Cuyahoga Valley. Begin met de korte wandelroute Haskell Run Trail van 1,6km, tijdens deze wandelroute loop je langs een Iers-katholiek kerkhofje uit 1869 en door een bebost ravijn. Je kunt verder wandelen de populaire wandeling te volgen naar de Ledges Overlook, een makkelijke wandeling van 2,2km dat je naar een van de mooiste uitzichtpunten van het park leidt. Een andere aanrader is Brandywine Gorge Trail van 2,4km via een vlonderpad loop je naar de bijna 20m hoge Brandywine Falls.
✪ Tip: De leukste manier om het park te verkennen is op de rug van een paard. Er zijn vele ruiterpaden die je naar de allermooiste plekjes in het Cuyahoga Valley National Park brengen. Manages vind je net buiten het park.
Een andere leuke manier om het park te bekijken is per historische stoomtrein. De Cuyahoga Valley Scenic Railroad gaat van noord naar zuid dwars door het park heen. Tijdens een treinritje neem je plaats in een oude treinwagon en reis je in een relaxed tempo door het park. Als je een dagpas koopt kun je bij alle stations in- en uitstappen, en op die manier het hele park bekijken. Een treinkaartje voor volwassenen kost $18,- (onder voorbehoud van wijzigingen). Het park zelf is gratis toegankelijk.

Columbus is de hoofdstad van de staat Ohio en de dichtst bevolkte stad van de staat. Columbus werd gebouwd als hoofdstad en is een zeer aantrekkelijke stad met brede, met bomen omzoomde straten, parken en een mooi Grieks-reprise capitool. Het is een levendige stad met veel winkelcentra, musea, theaters en parken. Ook heeft het een innovatieve foodscene en ambachtelijke brouwerijen. Columbus heeft het een van de grootste universiteitscampussen van de Verenigde Staten, je zult dan ook veel studenten in de stad vinden.

In het centrum van Ohio tref je de 170 meter hoge LeVeque Tower. Een andere bekende bezienswaardigheden is het Ohio Statehouse gebouwd tussen 1839 en 1861 in de Griekse renaissancestijl. Een leuk museum om te bezoeken is het Columbus Museum of Art met een grote collectie aan Europese en Amerikaanse kunst. Ook mooi om te zien is de Santa Maria replica, langs de Sciotorivier ligt de op schaal nagebouwde replica van de Santa Maria, dit was de boot waarmee Christoffel Columbus Amerika ontdekte.

In Northwest ligt het Ohio History Center, een mooie expositie over de geschiedenis van Ohio.  Bij het museum ligt Ohio Village, een dorpje waar het leven uit de jaren 1860 is nagebouwd. In Northwest Columbus liggen ook Columbus Zoo met vele bedreigde diersoorten en Colombus Aquarium. 
✪ Tip: Jaarlijkse festiviteiten in Columbus zijn de Ohio State Fair, gehouden van eind juli tot begin augustus en een van de grootste staatsmarkten in het land, evenals de Rock on the Range, georganiseerd midden mei en "America's Biggest Rock Festival" genoemd.

Lancaster ligt dichtbij de Hocking River, ongeveer 53 kilometer ten zuidoosten van Columbus. Het moderne Lancaster onderscheidt zich door een rijke mix van 19e-eeuwse architectuur en natuurlijke schoonheid met de typische moderne faciliteiten van een middelgrote Amerikaanse stad. Een aantal leuke bezienswaardigheden zijn Historic Square 13, A Hands-on Adventure Museum en het Ohio Glass Museum.

Hilliard is voorstad van de stad Columbus. Het beginpunt van de Heritage Rail Trail ligt in Old Hilliard in Centre Street. Er zijn 70 km met veelzijdige routes. De stad heeft de charme van een kleine stad en biedt gastvrijheid en authentieke historische bezienswaardigheden, lokale restaurants en prachtige parken. Breng een bezoek aan het hetEarly Television Museum, Heritage Trail Metro Park en Historical Village.

Gelegen aan de Ohio rivier ligt de stad Cincinnati. Een mooie stad met Europees aandoende buurten en leuke musea. Een van de leukste musea is het Sign Museum een museum vol met neonreclame of wat dacht je van het Vent Haven Museum met meer dan honderd buikspreekpoppen. Ook leuk is het Underground Railroad museum.

Toledo ligt in het noordwesten van Ohio, aan het westelijk uiteinde van Lake Erie, dat grenst aan de staat Michigan. Het is een stad geworden met een kunstgemeenschap, auto-assemblagebedrijven, onderwijs, gezondheidszorg en lokale sportteams. De glasindustrie heeft de stad de bijnaam van "The Glass City" opgeleverd. De stad heeft een erfenis van inheemse Amerikaanse volkeren en Europese kolonisten. Het centrum bestaat uit veel gebouwen die naar vroegere grandeur zijn gerestaureerd. De gerevitaliseerde binnenstad biedt tientallen restaurants, bars met livemuziek en heel veel woonruimte. Leuk om te bezoeken zijn Oak Openings Preserve, Toledo Botanical Garden, Toledo Zoo en Toledo Museum of Art

Interesse gekregen in een reis naar Ohio neem dan contact op met onze reisspecialisten.