North Dakota is een staat in de Great Plains van de Verenigde Staten en biedt ongerepte wildernis, prachtige parken en authentieke Indiaanse powwows. De voetstappen van vele legendes markeren North Dakota. Hier leefden ontdekkingsreizigers als Lewis en Clark, Sakakawea, George Custer en Sitting Bul. Volg hetzelfde pad dat zij jaren geleden hebben afgelegd, ga op ontdekkingstocht door het Corps of Discovery terwijl je de Lewis & Clark Trail volgt. Of bezoek het Theodore Roosevelt National Park waar je wandelt tussen de bizons en wilde paarden van het park. Tegenwoordig kunnen ontdekkingsreizigers ontdekken wat North Dakota legendarisch maakt. Wandel, fiets, rijd, eet en bekijk de staat en druk je eigen stempel op de geschiedenis.

Medora is een stad gelegen aan de ingang van het zuidelijke deel van Theodore Roosevelt National Park. Het biedt een toeristische “western” ervaring, met houten planken trottoirs, ouderwetse ijssalons en buggy ritten. Er zijn verschillende musea. De stad is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische attracties in de staat. Breng een bezoek aan het landhuis Chateau de Mores, het landhuis van de Markies van Mores stamt uit 1883 en tegenwoordig kun je de originele meubelstukken nog bekijken. In het centrum van Medora ligt het Mores Memorial Park met een waar een bronzen beeld staat van de Markies van Mores. Net buiten de stad vind je de kleistenen schoorsteen in Chimney Park, een overblijfsel van Mores' slachterij en koelhuizen welke door een brand in 1907 verwoest werden.

Indien je van Medora naar Bismarck rijdt via Interstate 94 kun je bij Gladstone de afslag nemen om de 51km lange Enchanted Highway te volgen. Langs deze route vindt je gigantische metalen sculpturen zoals vliegende ganzen, fazanten, herten en een sprinkhaan. De route eindigt in Regent waar je in de souvenirshop een miniatuur souvenir kunt kopen.

Het mooiste park van North Dakota is het ruige en onherbergzame Theodore Roosevelt National Park. Vernoemd naar oud-president Theodore Roosevelt. Het park bestaat uit drie geografisch gescheiden woestijngebieden, gelegen in west North Dakota. Het park omvat 28.500 hectare grond in drie afzonderlijke secties: The North Unit, The South Unit en The Elkhorn Ranch Unit. In deze laatste unit vind je de Elkhorn Ranch waar Theodore Roosevelt twee jaar heeft gewoond na de plotselinge dood van zijn moeder en vrouw, die een paar uur na elkaar stierven.

De Little Missouri River stroomt door alle drie de delen van het park. De Maah Daah Hey Trail verbindt alle drie delen. Het park heeft schilderachtige wegen, ongeveer 100 mijl paden om te paardrijden en wandelen, het spotten van wilde dieren en er zijn mogelijkheden voor back country wandelen en kamperen. In het park leven tal van wilde dieren, waaronder bizons, coyotes, poema's, wilde paarden, dassen, elanden, grote hoorn schapen, witstaartherten en muildieren, prairiehonden en minstens 186 vogelsoorten.

De grootste stad van North Dakota is Fargo, vroeger woonden hier de indianenstam Sioux bekend van vele films. De stad heeft een leuke dierentuin, Red River Zoo, waar je onder andere wolven, rode panda's, beren en bizons kunt vinden. Degenen die van geschiedenis houden zullen zeker van Bonanzaville houden. Dit historische openluchtmuseum bestaande uit verschillende gebouwen waaronder een oude kaasmakerij, een zaagmolen, de Arthur Town Hall, een echte 'blacksmith', een drugstore, een saloon en diverse antieke auto’s en tractoren uit de beginjaren van de Verenigde Staten. Op het terrein ligt ook het Northern Plains Regional Museum, waar diverse voorwerpen van de noordelijke prairie-Indianen te zien zijn. Perfect voor een reis terug in de tijd. Het Fargo Theatre bevindt zich in het centrum van Fargo.
 ☝ Wist je dat Blackjack legaal is in North Dakota? Alleen in Fargo zijn er meer dan 30 casino’s. De winst komt ten goede aan diverse liefdadigheidsinstellingen. 

Mis de “Alley Fair” niet, dit evenement in het centrum van Fargo brengt de beste gerechten, muziek en kunst van het gebied bij elkaar. Fargo wordt omringd door prachtige natuurlijke landschappen, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een adembenemende zonsondergang. Rijd de Sheyenne River Valley Scenic Byway (tussen Jamestown en Fargo) voor een prachtig uitzicht. De route gaat langs authentieke dorpjes met oude boerderijen. Enkele leuke stops zijn Lake Astabula, Fort Ransom, en Valley City. Widman's Candy Shop wordt sinds 1885 gerund door dezelfde familie. Probeer de chips met een laagje chocolade!
✪ Tip: Stumbeano's Coffee Roasters is een absolute must voor een heerlijke kop koffie.

Jamestown, ook wel ‘The Buffalo City’ genoemd, ligt tussen Bismarck en Fargo. Jamestown is de thuisbasis van 's werelds grootste buffel, het National Buffalo Museum (hier kun je een albinobizon zien) en de North Dakota Sports Hall of Fame. Jamestown staat bekend als de "Pride of the Prairie". Of je nu door het Frontier Village reist en levende kuddes buffels bekijkt, historische sites bezoekt of een sporttoernooi bekijkt, Jamestown biedt entertainment voor iedereen. Bij het plaatsje Adrian aan Hwy 46, begint de Chan SanSan Scenic Backway. De 51km lange route gaat langs de rivier door de James River Valley. Leuke plaatjes onder weg zijn Dickey, Grand Rapids en LaMoure. Highlights; Heinrich-Martin Dam, Double Pony Truss Bridge en Lake LaMoure Recreation Area.

Bismarck is de hoofdstad van North Dakota en tijdens de expeditie van Lewis en Clark een belangrijke stop op weg naar de kust van de Grote Oceaan. Je vindt hier nog veel plekken die je herinneren aan het verleden. Breng een bezoek aan Lewis & Clark Interpretive Center in Wasburn (45 min rijden van Bismarck) en ontdek alles over deze ontdekkingsreizigers. Bijzonder is het 73m hoge North Dakota State Capitol, als een van de weinige staten heeft North Dakota een wolkenkrabber als parlementsgebouw. Een aanrader is het North Dakota Heritage Center, hier ontdek je alles over de prehistorie. Er is een echte Tyrannosaurus Rex en een Hubble ruimtetelescoop in het museum. Maak een rondvaart over de Missouri-rivier met de radarboot Lewis & Clark Riverboat. Andere leuke bezienswaardigheden zijn Buckstop Junction, Double Ditch Indian Village, Camp Hancock Historic Site, Old Governor’s Mansion, Statue of Sakakawea en de Dakota Zoo.
✪ Tip: Ieder jaar vindt in september, in het weekend na Labour Day, de United Tribes Powwow plaats in de Lone Star Arena in Bismarck. Geniet van traditionele zang en dans en de kleurrijke kostuums van bijna 1.500 dansers van ruim zeventig verschillende stammen, waaronder de Mandan, Lakota, Dakota en Sioux.

Een leuk stop onderweg is het “On A Slant” Indian Village, ten zuiden van Mandan. Het “On A Slant” Indian Village is een 400 jaar oud dorp in Mandan, dat 200 jaar heeft bestaan. De Mandan waren jagers en tuinlieden die in permanente dorpen woonden. Hier zijn vijf gereconstrueerde huizen welke je kunt bezoeken.

Het Scandinavian Heritage Park bevindt zich in Minot. Het park herbergt replica's uit elk van de Scandinavische landen; Zweden, Noorwegen, Denemarken, zoals een groot ‘dala’ paard, windmolen en een standbeeld van Hans Christian Andersen. Ieder jaar in juli organiseert de stad de North Dakota State Fair. In de omgeving van Minot ligt het Lake Sakakawea waar je heerlijk kunt kanoën.

Nabij de stad Williston ligt het Fort Union Trading Post, een belangrijke handelspost tussen 1828 en 1867. Hier wisselden de Assiniboine en zes andere Northern Plains Indianenstammen buffelgewaden en kleiner bont uit voor goederen uit de hele wereld, waaronder stoffen, geweren, dekens en kralen. De oude handelspost is nagebouwd en geeft je nu een goed beeld van het leven rond 1800 en leert je alles over de expeditie van Lewis en Clark. Een andere highlight zijn de overblijfselen van een oude militaire grensport, Fort Buford State Historic Site.

Wind, water en zand... deze componenten vormden het ruige Little Missouri State Park (in Killdeer). Deze ongewone landformaties bieden het meest ontzagwekkende landschap van de staat. Enkele van de meest pittoreske Badlands-landschappen zijn te vinden in Little Missouri State Park. Het grootste deel van dit primitieve park is alleen te voet of te paard bereikbaar.

Interesse gekregen in een reis naar North Dakota neem dan contact op met onze reisspecialisten.