Maryland is altijd een land van diversiteit geweest, met een groot aanbod aan activiteiten dankzij de rijke geschiedenis van de Civil War en de eigentijdse Inner Harbor van Baltimore. Het wordt vaak “Amerika in miniatuur” genoemd door haar uiteenlopend landschap, van bergen tot een kronkelende Atlantische kustlijn. De staat was een centrum van militaire activiteit tijdens de burgeroorlog en de bezoekers kunnen 4 paden volgen in de voetstappen van de soldaten van toen. In de historische havenstad Annapolis vind je veel koloniale gebouwen, en ook de United States Naval Academy. Bezoek de geboorteplaats van Babe Ruth of het nationale aquarium van Baltimore.

Annapolis, de hoofdstad van Maryland ligt ideaal aan de monding van de rivier de Severn aan de Chesapeake Bay. Het stadje ligt tussen Washington DC en Baltimore en heeft nog een prachtig historisch centrum. Annapolis is bekend geworden door haar geschiedenis en hier is ook de Marine Academie van de Verenigde Staten gevestigd. Breng een bezoek aan de beroemde US Naval Academy, hier worden de mariniers opgeleid maar ook sport is een belangrijk onderdeel. Het footballteam van de Universiteit gooit hoge ogen. Je kunt een rondleiding krijgen over de campus.
Het historische centrum van Annapolis kent een rijke historie, bezoek het historische William Paca House and Garden. Dit is het gerestaureerde huis van William Paca, welke de Onafhankelijkheidsverklaring heeft getekend en de voormalige gouverneur van Maryland. Stop ook bij het statige huis Hammond Harwood House uit de gouden eeuw. Het oudste State House dat nog steeds in gebruik is het Maryland State House uit 1772. Het gebouw heeft een prachtige houten koepel. State Circle en Church Circle zijn het middelpunt van de stad met tal van winkeltjes en restaurants.
✪ Tip: Breng een bezoek aan Chick and Ruth’s Delly, een traditioneel Amerikaans eetcafé. Krappe zitplaatjes, ouderwetse inrichting maar heerlijk eten.

Langs de Patapsco-rivier, een zijarm van de Chesapeake Bay, ligt de metropool Baltimore, de grootste stad van Maryland. Het begon als een haven voor de tabakshandel en werd later een opslagplaats voor de suikerindustrie. Baltimore heeft ook een belangrijke historische waarde en was van 1776 tot 1777 een korte periode de hoofdstad van de Verenigde Staten. Door de kenmerkende skyline met monumenten en kerken, noemde president John Quincy Adams het 'The Monumental City'. Hoewel een grote brand in 1908 het deel van het architecturale erfgoed van de stad verwoestte, zijn er nog steeds 280 gebouwen die vermeld staan in het National Register of Historic Places. Nadat het in de zeventiger jaren werd verwaarloosd, resulteerde een opwaardering van het centrum van Baltimore in de bouw van verschillende bezienswaardigheden. Het culturele erfgoed van Baltimore wordt beïnvloed door zowel tradities uit het Noorden als uit het Zuiden. Het meest zichtbaar is de typische architectuur, de Row huizen en de zeevruchten, als de Blue Crabs.  
✪ Tip: Het mooiste plekje van Baltimore is de Inner Harbour, er zijn hier tal van restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten. Hier ligt ook het National Aquarium, waar je onder andere haaien, roggen en dolfijnen van dichtbij bewonderen. Aan de oostkant van Inner Harbour ligt de buurt Fells Point. Dit is het oudste gedeelte van Baltimore, waar de typische Britse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Het was ooit de hangplaats van matrozen die op zoek waren naar een verzetje. Door de Britse invloeden heeft deze wijk een charmant en dorps karakter en ideaal voor een wandeling door de vele straatjes.
De wijk Mount Vernon is ook de moeite waard, dit is de culturerel en artistieke wijk van Baltimore.  In Mount Vernon staan grote huizen van 19de eeuwse fabriekseigenaren, hierin bevinden zich musea, galerieën, winkeltjes en restaurants. Aanrader is het Walters Art Museum, waar enkele meesterwerken hangen. Dol op lezen bezoek dan de Peabody Library, een bibliotheek met zes verdiepingen! In Mount Vernon staat ook de eerste katholieke kathedraal van Amerika.

De beroemde badplaats Ocean City aan de kust van Maryland heeft prachtige zandstranden en een mooie lange promenade waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. ’s Avonds kun je in de vele restaurants heerlijke vis eten en als de zon ondergaat stroomt de promenade vol met straatartiesten en draaien de kermisattracties op volle toeren. 
Erg leuk om mee te maken is op een zondag in juli en augustus Sundaes in the Park, een gratis concert, gecombineerd met het eten van lekkere ijsjes. Op maandag en vrijdag kun je een gratis film kijken op het strand. Andere bezienswaardigheden zijn Ocean City Life-Saving Station Museum, minigolfpark Last Treasure Golf, pretpark Trimper’s Rides, pretpark Jolly Roge en Ripley's Believe It or Not!-museum.
Vlak buiten Annapolis word je verrast door het Assateague State Park en de Assateague National Seashore, je kunt hier heerlijk langs de kust wandelen door zoutmoerassen en naaldbossen en ondertussen vogels spotten. Maar het mooiste zijn de wilde paarden van Assateague welke vrij langs het water rennen.

Salisbury is de grootste stad aan de oostkust van Maryland en het centrum van het schiereiland Delmarva. De stad begon als een van de koloniale buitenposten van Lord Baltimore. Gestimuleerd door de ligging aan de rivier de Wicomico, met toegang tot de Chesapeake Bay, ontwikkelde Salisbury zich tot een van de belangrijkste havens van Maryland. Leuk om te bezoeken is het Salisbury Zoological Park.

De kleine plaats College Park is de thuisbasis van de hoofdcampus van de Universiteit van Maryland. The City of College Park heeft een breed scala aan winkels, diensten, attracties en recreatiefaciliteiten. College Park is een ideale plek om de rijke culturele achtergrond van Maryland te verkennen, te beginnen met de musea en historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het College Park Aviation Museum, gelegen bij College Park Airport. Dit is het oudste continu in gebruik zijnde vliegveld van het land, in dit museum tref je enkele antieke vliegtuigen.

Ten oosten van de Chesapeake Bay is een van de oudste koloniale locaties van Maryland, Cambridge. Het historische centrum van Cambridge is de moeite waard te bezoeken. Tegenwoordig komen veel toeristen naar de stad vanwege het Hyatt Regency Chesapeake Bay resort.

Interesse gekregen in een reis naar Maryland neem dan contact op met onze reisspecialisten.