Georgia, de Peach State, is een van de oudste staten van Amerika. In de burgeroorlog is hier hard gevochten, ter ere van de zuidelijke leiders is het Stone Mountain Monument een gedenkplaats. Georgia staat verder bekend om zijn uitgestrekte katoenplantages, drassige moerassen, ongerepte kustlijn met fraaie zandstranden, mooie berglandschappen en haar zuiderse gastvrijheid in de levendige steden. In de hoofdstad Atlanta kun je een bezoek brengen aan het World of Coca-Cola museum of woon een uitzending bij in de CNN studios. Maar je kunt ook de Appalachian Trail wandelen of kanoën in het Okefenokee Swamp Park, of wil je meer van de geschiedenis te weten komen volg dan de Antebellum trail of breng een bezoek aan het romantische Savannah. Vergeet niet tijdens je reis door Georgia perziken te proeven, ze zijn beroemd vanwege hun superieure smaak. ☝ Wist je dat Georgia het decor was van een aantal filmklassiekers zoals Forrrest Gump. Wil je zelf een film zien ga da naar de Starlight Drive-in en geniet vanuit je auto van een mooie film.

Atlanta is de hoofdstad van Georgia en heeft de drukste luchthaven, Hartsfield-Jackson Atlanta International, ter wereld. In deze stad gaan oud en modern hand in hand. Er zijn bruisende wijken maar ook veel monumenten en historische musea te vinden. Breng een bezoek aan Martin Luther King Jr. National Historic Site, Atlanta is namelijk de geboorteplaats van Martin Luther King. Je treft hier het geboortehuis en zijn laatste rustplaats. Wil je meer van de geschiedenis van Atlanta weten ga dan naar Atlanta History Center, gelegen in de noordelijke wijk Buckhead. In downtown Atlanta kun je een bezoek brengen aan het Georgia Capitol uit 1889. In de buurt van het Centennial Olympic Park (overgebleven na de Olympische Spelen uit 1996) zijn diverse attracties, waaronder het CNN Center, een van de belangrijkste nieuwszenders ter wereld. Hier tref je ook het Georgia Aquarium 's werelds grootste indoor aquarium en World of Coca-Cola. Het stadspark Piedmont Park biedt een mooi uitzicht op de skyline van Atlanta. Een paar blokken verwijderd van het American Football stadion Georgia Dome en de Philips Arena ligt Castleberry Hill, een voetgangerswijk met een aantal van de meest onontdekte kunstgaleries van Atlanta. Ga eten en drinken in het Luckie Marietta District en vervolgens naar een kunstopvoering in Fairlie-Poplar. Even weg uit de drukte ga dan naar The Beltline, dat lijkt op de High Line in New York. Het is een netwerk van wandelpaden van circa 53km lang en volgt een voormalige spoorlijn, langs de paden vindt je diverse bierbrouwerijen en restaurants. Een mooi fotomoment is de kleurrijke Krog Street Tunnel met tal van muurschilderingen. Heb je honger gekregen ga dan naar Ponce City Market. In het oude bedrijfsgebouw van Sears, Roebuck & Co. in de wijk Old Fourth Ward vind je ruim dertig restaurants en etenswinkels onder één dak. Aanrader is The Colonnade, hun specialiteit sinds 1927 is gefrituurde kip, selderijsalade en tomato aspic. Vanuit Atlanta ben je in een half uur bij Stone Mountain waarin de drie belangrijkste figuren uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog uitgehouwen zijn, namelijk Stonewall Jackson, Robert E. Lee en Jefferson Davis. Via de Summit Skyride kom je op de top van Stone Mountain, vanaf daar heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Atlanta en omgeving. 

Savannah is een van de weinige grote steden in het Zuiden waar de vooroorlogse charme en architectuur nog intact is. Meer dan 1400 historisch en architectonisch belangrijke gebouwen zijn gerestaureerd, waardoor het tot de grootste stedelijke historische districten in het land behoort. Het Historic District met keistenen straten, verzorgde tuinen en schaduwrijke parken en overal zilverkleurig Spaans Mos is het hart van de stad. River Street is een schitterend, veelzijdig juweeltje langs de brede Savannah River. De meer dan twintig oude pleinen en opmerkelijke gebouwen, zoals de Cathedral of St. John the Baptist, het Owens-Thomas House en het Mercer-Williams House, bezorgen de stad een rustieke en magische sfeer. Omdat het merendeel van de attracties zich in de Historic District bevinden, is hier tevens het grootste deel van de betere hotels gevestigd. Savannah is vooral bekend om zijn vele pensions en B&B's, die zich in statige vooroorlogse herenhuizen, gerenoveerde katoenpakhuizen en talloze andere historische gebouwen bevinden. Deze gebouwen liggen langs de rivier richting de Victoriaanse wijken in de buurt van het Forsyth Park.

Even buiten Savannah tref je het kleine Old Fort Jackson, het oudste fort van de staat. Of bezoek het grotere Fort Pulaski,het fort uit de Amerikaanse Burgeroorlog heeft zelfs nog ophaalbruggen en een gracht. Wil je genieten van rust en natuur ga dan naar Jekyll Island, ooit gekocht door een groep rijke zakenmannen. Tegenwoordig kan iedereen hier genieten van de prachtige en kilometerslange stranden met moeraslandschappen en oude eiken. 

Macon is de geboortestad van rock 'n' roll-zanger Little Richard en soulzangeres Otis Redding. De stad heeft een rijke geschiedenis, ongelooflijke architectuur, een verbluffende zuidelijke charme en een soulvolle muzikale erfenis heeft Macon 'Where Soul Lives' gebrandmerkt.

Athens, ook wel bekend als de 'classic stad', is een universiteitsstad en de thuisbasis van de Universiteit van Georgia. De universiteit is als openbare onderzoek universiteit van de staat het vlaggenschip en heeft een bijdrage geleverd aan de groei van de stad. Het is gelegen op een heuvel langs de rivier de Oconee en wordt omgeven door torenhoge eiken en iepen, witte magnolia's, ouderwetse buxus tuinen en vele goed bewaard gebleven vooroorlogse huizen.

Interesse gekregen in een reis naar Florida neem dan contact op met onze reisspecialisten.