• Pin Windhoek
 • Pin Windhoek
 • Pin Sesriem
 • Pin Sossusvlei
 • Pin Swakopmund
 • Pin Uis
 • Pin Twyfelfontein
 • Pin Palmwag
 • Pin Palmwag
 • Pin Etosha National Park
 • Pin Etosha National Park
 • Pin Erindi Private Game Reserve
 • Pin Erindi Private Game Reserve
 • Pin Windhoek
 • Pin Amsterdam

Dag 1: Vliegreis naar Windhoek

Je vliegt naar Windhoek waar je meestal de volgende dag aankomt.

✪ Tip: Verblijf een aantal nachten in Windhoek alvorens je de camper ophaalt.

Pijl rechts

Dag 2: Windhoek

Vandaag haal je de camper op. Na de camper inspectie en het ondertekenen van ontvangst, ben je klaar om de weg op te gaan! Houd er rekening mee dat het ophalen van de camper inclusief voertuiguitleg circa twee tot drie uur in beslag neemt. 

Pijl rechts

Dag 3: Windhoek - Sesriem ca. 321km

Vandaag opweg naar Sesriem. In het Namib-Naukluft National Park vind je de meest fotogenieke, intens rode- en gele duinen ter wereld.

✪ Tip: Verblijf op de NWR Sesriem Campsite. Wanneer je hier verblijft kun je één uur voor zonsopkomst het Namib-Naukluft Nationaal Park in. 

Pijl rechts

Dag 4: Sossusvlei

Vandaag staat een bezoek aan Sossusvlei op het programma. Wanneer je vroeg op pad gaat kun je getuige zijn van de spectaculaire zonsopkomst. De naam Sossusvlei verwijst naar een witte kleipan die wordt omringd door prachtige rode zandduinen. De sterattractie is de rode duin 'Duin 45' die op 45km van de entreepoort ligt. Vandaar ook de naam! Verder zijn de Big Daddy en Deadvlei een absolute aanrader. Big Daddy is de grootste zandduin die je helemaal tot de top kunt beklimmen. Deadvlei is de allermooiste met in de kleipan dode bomen met op de achtergrond de rode zandduinen.

Pijl rechts
Sossusvlei
Sossusvlei
Sossusvlei

Dag 5: Sesriem - Swakopmund ca. 415km

Vandaag rijd je in iets meer dan 4 uur naar Swakopmund. Het kleine stadje Swakopmund is gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de zandduinen van de Namib woestijn. Vanwege zijn Duitse historie en architectuur is deze plek geliefd bij de vele bezoekers. De stad is 100 jaar oud,  veel inwoners spreken nog Duits en de straten dragen Duitse namen. Er staan tal van historische gebouwen aan Daniel Tjongarero Street of wandel langs de oude gevangenis en het treinstation. Sla het indrukwekkende Woermannhaus niet over. 

✪ Tip: Alte Brucke Resort

Pijl rechts
Swakopmund
Swakopmund

Dag 6: Swakopmund - Uis ca. 200km

Onderweg naar Uis kun je een stop maken in Brandberg. De Brandberg is de hoogste berg van Namibië en is gelegen in het zuiden van Damaraland, nabij Uis. Ga hier heen tijdens zonsondergang en geniet van een prachtig schouwspel. Aan het einde van de middag krijgt de berg een gouden gloed door de laagstaande zon. 

✪ Tip: Brandberg White Lady Lodge 

Pijl rechts
Brandberg Mountain

Dag 7: Uis - Twyfelfontein ca. 145km

In minder dan 2 uur rijd je naar Twyfelfontein in de bergen van Damaraland. Twyfelfontein is een prachtige vallei met grillige, roodbruine rotsformaties. De plaats staat bekend om de meer dan 2500 Bushman Paintings (prehistorische rotstekeningen) en heeft daarmee een plaats gekregen op de Unesco Werelderfgoedlijst. In rotsen zijn tekeningen van jagende Bosjesmannen en dieren gekerfd. Je kunt met een gids een wandeling van circa een uur door de rotsen maken. 

Pijl rechts
Twyfelfontein
Twyfelfontein

Dag 8: Twyfelfontein - Palmwag ca. 110km

Je gaat ’s morgens al vroeg op pad naar Palmwag. In het privéreservaat van ca. 5500 km2 hebben de olifant, neushoorn, zebra en de giraffes zich aangepast aan de woestijnomstandigheden. In het nabijgeleden Kaokoveld kun je een excursie maken naar de Himba stam. De met rode klei ingesmeerde vrouwen geven veel kleur aan de Afrikaanse stam.

✪ Tip: Palmwag Lodge 

Pijl rechts
Himba
Himba
Himba

Dag 9: Palmwag

Je kunt in de Palmwag Lodge de Damaraland Wildlife Excursion boeken, deze is beslist de moeite waard. Geniet een volle dag van het majestueuze gebied. De excursie brengt je buiten de gebaande paden waar je het gevoel van rust krijgt. Spot o.a. de olifant, neushoorn, struisvogels en zebra's in de mooie landschap.

Pijl rechts
Damaraland Spitzkoppe
Damaraland Mowani Campsite

Dag 10: Palmwag - Etosha National Park ca. 365km

Je neemt in de vroege morgen afscheid van Palmwag om naar Etosha National Park te rijden. Het park is qua oppervlakte half zo groot als Nederland en ligt in het noorden van Namibië. Etosha betekent ‘grote witte plek’ en verwijst naar de enorme zoutpan welke een groot deel van het park in beslag neemt.

✪ Tip: Okaukuejo Camp

Pijl rechts
Etosha NP
Etosha NP

Dag 11 & 12: Etosha National Park

Etosha National Park bestaat uit een grote zandvlakte met verschillende grassoorten, bomen, struiken en de bekende Mopane-boom. Ten westen van Okaukuejo vind je vele opvallende Afrikaanse Moringa bomen. Hier wordt een bos van Moringa’s beschermd met een omheining daar veel bomen gesneuveld zijn door olifanten. Etosha is een van de beste plekken om wildlife te zien in Afrika! Hier leven tal van dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s, neushoorns, gnoes, cheeta’s, antilopen en vele verschillende vogelsoorten. In het park liggen vele natuurlijke waterbronnen, in het droge seizoen verzamelen de dieren zich bij deze waterbronnen, waardoor de kans dat je wilde dieren spot erg groot is!

Pijl rechts
Okonjima
Etosha NP
Etosha NP

Dag 13: Etosha NP - Erindi Private Game Reserve ca. 365km

Het wat onbekendere Erindi Private Game Reserve bereik je na ruim 3 1/2 uur. Ook hier kun de je Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) spotten. Voordeel van dit park dat er geen malaria voorkomt. 

✪ Tip: Camp Elephant

Pijl rechts
Erindi

Dag 14: Erindi Private Game Reserve

Misschien spot je vandaag de bedreigde witte- en zwarte neushoorn tijdens je safari. Er leeft in Erindi ook een populatie Afrikaanse wilde honden. Dit is een van de meest bedreigde diersoorten op aarde, er zijn niet meer dan 2500 exemplaren over in de wereld. 

Pijl rechts
Erindi

Dag 15: Erindi Private Game Reserve - Windhoek ca. 205km

Van Erindi Private Game Reserve is het ca. 2 uur rijden naar Windhoek. Hier lever je de camper weer af bij de verhuurlocatie. Je kunt kiezen om 's avonds terug te vliegen of om je verblijf te verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Pijl rechts

Dag 16: Aankomst Nederland

Aankomst in Nederland.

Pijl rechts