Zorgeloos op pad met de camper!

Ben ik goed verzekerd? We helpen je graag met je reis- en/of annuleringsverzekering. Daarnaast raden wij aan, wanneer je een camper hebt gehuurd, een ‘Verzekering voor afkoop eigen risico’ af te sluiten.  

Maar wat verzeker je precies?

De camperverhuurder biedt doorgaans een basisverzekering aan en in sommige gevallen ook een uitgebreidere verzekering. Maar er blijft vaak een hoog eigen risico staan. Dat kan er bij schade fors inhakken. Met de verzekering voor afkoop eigen risico voorkom je dat. Je bent dan ook verzekerd voor cascoschades* die verhuurders meestal volledig in rekening brengen omdat ze niet onder de basisverzekering vallen. Bijvoorbeeld schade aan banden, ruiten & interieur.  

*USA & Canada € 13,50 per dag (incl assurantiebelasting) Deze verzekering dekt tot US$ 10.000, - aan cascoschade die vaak bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring en rechtsbijstand is gedekt tot € 25.000, -  

*Overige bestemmingen € 9.50 per dag (incl assurantiebelasting) Deze verzekering dekt tot € 7000,- aan cascoschade die meestal bij de verhuurder niet verzekerd zijn. Denk aan dakschade, schade aan interieur, schade bij achteruitrijden en schade aan banden & ruiten. Daarnaast ben je tot € 3500,- verzekerd voor repatriëring van de camper.

Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Denk niet dat het jullie niet kan overkomen. Onze klanten Marjolein & Britt ondervonden in februari van dit jaar helaas anders. Zij zijn door slecht weer in de slip geraakt en van de weg gereden. Gelukkig waren ze zelf in orde en viel in dit geval de schade mee.         

Toch dat ene paaltje over het hoofd gezien? Je dient dan ter plaatse het bedrag ter hoogte van het schade, of maximaal de hoogte van het eigen risico, te betalen. Deze kosten kun je claimen via een schadeformulier van de Europeesche.  

Save travels!