Camperreis of een Autoreis?

Niet in alle bestemmingen mag je ‘wild kamperen’ maar er zijn heel veel plekjes te vinden waar je gratis of voor niets kan overnachten. In Amerika en Canada kun je heel goedkoop en soms gratis overnachten op campings in Nationale parken en Provinciale parken. Sta je ook nog eens midden in de natuur. Houd wel rekening met beperkte faciliteiten op de camping. In Nieuw Zeeland mag je, mits je over een douche/wc/vuilwatertank beschikt en daar waar toegestaan, vrij kamperen. In Australië kun je bij rest stops gratis/goedkoop staan maar dit zijn niet altijd de leukste stop met kinderen. Op deze site kun je een aantal suggesties vinden. Deze liggen echter niet op de meest populaire routes. http://www.freecampingaustralia.com.au. Met een 4WD is heb je wel meer kans op vrij kamperen maar moet je wel vaak permits (online) kopen als je in Nationale Parken verblijft.

Reis je in het hoogseizoen dan is het in west Amerika en west Canada aan te raden om toch vooraf je campings te boeken, dit voorkomt teleurstelling. Veel campings kun je kosteloos of tegen een gering bedrag nog annuleren.

Als je op een camping overnacht dan slaap je meestal dichter in de omgeving van natuur, meer kans om wilde dieren te spotten.

Maar nog lekkerder zijn de avonden! Kampvuurtje voor de camper, genieten van de rust. Helemaal als je met kinderen reist dan kunnen zij in de camper rustig slapen en jij kunt lekker relaxen.

Onze ervaring is dat wanneer je in hotels overnacht, met name met kinderen, de lichten vroeg uit moeten omdat ze anders niet willen slapen. En hoe fijn is het dat je kinderen elke nacht in hetzelfde bedje slapen!

Ook een voordeel van het reizen met een camper is dat je maar een keer je koffer hoeft uit te pakken! Hop je van hotel naar hotel dan ben je bijna elke dag bezig met het inpakken van de koffers, denk maar niet dat je kinderen het zelf doen, vaak is het mama die bezig is met de bagage...

Wil je ook grote steden bezoeken, ook dat kan met een camper. In de stad rijden met een camper is geen succes, vaak met een auto al niet. Maar boek een camping nabij een stad met een shuttleservice of nabij een trein of metro station. Vaak prima te doen!

Wij vinden het zelf kunnen koken in de camper (of een bbq op zijn tijd) ook erg fijn en vaak nog een stuk voordeliger ook dan 3 maaltijden buiten de deur te moeten nuttigen.

Ideaal met kinderen, geen gezeur in een restaurant wat ze nu weer moeten eten. Jij weet wat ze lekker vinden en dat is vaak een stuk gezonder.

Reis je met kinderen dan bied een camping meer vrijheid. Ze kunnen lekker voetballen of spelen in de speeltuin terwijl jij voor de camper een boek zit te lezen. Verblijf je in een hotel dan is er als er al een zwembad is vaak niets voor kinderen te doen en zit je snel op je hotelkamer tv te kijken.

En ja, een auto rijdt zuiniger dan een camper, de bedden in een hotel zijn meestal comfortabeler, je hebt je eigen badkamer op de kamer maar toch biedt een camperreis net wat meer vrijheid en heb je meer contact met de natuur!

Laat de keuze tussen een auto en camperreis niet afhangen van de prijs (die is onderaan de streep vrijwel gelijk) maar kies voor de beleving en het comfort!

Succes met het maken van je keus. Voor meer tips bel of email ons gerust.

Groeten,

Esther & Maaike